Sadece bu işi yapanlar Sigorta olayını ne yapıyor?

mutluhan

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.mutluhanbiter.com
Arkadaşlar merhaba,

Sadece YT ile ilgilenip kazanan arkadaşların sigortaları ne durumda merak ediyorum.
Mesela benim 857 lira cezam var, ödemeyide düşünmüyorum. Af çıkacak haberleri de bir ara dolaşıyordu :)

Bilmeyenler için söylüyeyim.. "Çalışmayana yani sigortalı olmayan kişilere artık para cezası kesiliyor."

Borç sorgulamak için;

Sorgu Türü: Diğer Ödemeler
Sorgu Tip: Avans - Kişi Borcu - Yersiz Ödeme

https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf

Arkadaşlar merhaba,

Sadece YT ile ilgilenip kazanan arkadaşların sigortaları ne durumda merak ediyorum.
Mesela benim 857 lira cezam var, ödemeyide düşünmüyorum. Af çıkacak haberleri de bir ara dolaşıyordu :)

Bilmeyenler için söylüyeyim.. "Çalışmayana yani sigortalı olmayan kişilere artık para cezası kesiliyor."

Borç sorgulamak için;

Sorgu Türü: Diğer Ödemeler
Sorgu Tip: Avans - Kişi Borcu - Yersiz Ödeme

https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf

Kayıtlı herhangi bir borç kaydı yoktur. :)

öğrenci olduğum için borcum yok sanırım gss vardı 3.5k tl onuda gidip belgeyle 2dkda sildirmiştim

benim bi arkadaş işe girmeden önceki borçları yüzünden mahkemelik oluyodu atlamayın ödeyin

askerdeyken bile adıma borç gelmiş 3 k borç cıkarmıslar gittim düşürttüm kalanınıda ödedim bugüne kadarda çalışıyodum derdim olmadı artık işten çıktım eski patronla konusucam sigortamı devam ettiricem

arkadaslar sigortali calismayanlar, anne-baba uzerinden sigortadan yararlanmayalarin mutlaka GSS yatirmasi gerekiyor..bu genel saglik sigortasi icin uzun suredir af cikacak falan dediler ama cikan bisey yok ve borcu sildirmek icin gerekli sartlara sahip degilseniz cezayi odersiniz..

2012 mayis sonunda askerden geldim agustosta işe girdim ve bu sure zarfinda gss yatirmadigim icin 263lira ceza odedim.
bu konu cok onemli arkadaslar. mutlaka arastirin, gerekirse bi vergi dairesine gidin

Borcu olan arkadaşlar gidip bir yeşil kart çıkartmanız yeterli.. Borçlarınız otomatik siliniyor..

kayıtlı borç yok.. Amma gss 1266₺ borç var sistem üniversite okuduğumu görmüyor vay anasını bee... :)

Uzun uzadıya yazmaya gerek yok.
Sigortanız yoksa aile geliriniz kişi başına 300tl düşüyorsa aylık 42tl devlet borç çıkartıyor.
Geliriniz yüksekse daha yüksek prim borcunuz oluyor.
Sigortanız yoksa ve okumuyorsanız her türlü borç çıkacak.

Kayıtlı herhangi bir borç kaydı yoktur. Yazısını gördüm şimdi bende ama tabi şuan yok diye olmıycak diyede bir garantisi yok. :D en iyisi elden ödemek :D

25 yaşına kadar okuyanlara gelmiyor. 25 yaş sorası okusanızda belli bir bedel vermek gerekiyor. Tabi sigortalı değilseniz. Gss prim ödemesi yapmanız gerekir. Yapmazsanız o birikir ve yüklü bir borç olur çıkar.

1.300 TL GSS borcum var gidip bi ara sildiricem. 31 Mart'a kadar başvurmayana borç kesinleşiyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri