Sağlıkla ilgili çene kasılması

ODEL

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.oguzdelioglu.com
Arkadaşlar kardeşimde bir hastalık ortaya çıktı.arastirmalarım sonucu tetanoz kapmış olabilir.pazartesi doktora gidecegiz ama sizlere sormak isterim,çenesi kasılıyor konuşamıyor ve ellerini yumruk yapıp sıkıyor.o esnada çene sini açıp dilini çekmezsem boğulma ihtimali oluyor.Bu durum hakkında tecrübesi olan var mi forumda merak ettim.büyük ihtimalle tetanozu kıl donmesi ameliyatı sonrası kaptı.

bekleme doktora git pisman olmassin Allah Korusun Bisey olur yaninda olmassin

doktora yarın gideceğiz zaten caner.
olayı yasayan birileri varsa ne yapmamız gerek onu ögrenmek istiyorum

Oğuz çok önemli işiniz yoksa özel bir yere hemen gidin beklemek yanlış olur.

hocam doktora git bir ilaç yazar sana burada bir şey çıkmaz

Tıp öğrencisiyim.
Tetanoz kapıldığı anda değil 1-2 haftalık kuluçka döneminden sonra etkisini göstermeye başlar. Ameliyat ne zaman oldu?
Kardeşiniz kaç yaşında, aşılarını düzenli vurdurdunuz mu? Tam aşılı kişilerde son aşıdan sonra 10 yıla kadar koruyuculuğu vardır, sonrasında rapel aşının tek doz tekrarlanması gerekir.
Kardeşiniz eğer tetanoz olmuşsa, tetanoz vücuda girdiği bölgeden sinirler boyunca merkezi sinir sistemine(yani beyne) ilerler ve belli bir aşamadan sonra tedavinin etkili olma şansı azalır. Yarını beklemeden derhal hastaneye gitmenizi tavsiye ederim.

arkadaşım yarın diyorsun sen. Delirdin mi? 24 saat içinde iğne vurulması gerekiyor hemen götürün acile eğer Tetanoz ise!

Git hemen bir acil servise yarını niye bekliyosun sen candan değerlimi

Ya sen uyurken gece böyle bişey olursa ne yapıcaksın allah korusun hemen en yakındaki sağlık birimine git

Tıp öğrencisiyim.
Tetanoz kapıldığı anda değil 1-2 haftalık kuluçka döneminden sonra etkisini göstermeye başlar. Ameliyat ne zaman oldu?
Kardeşiniz kaç yaşında, aşılarını düzenli vurdurdunuz mu? Tam aşılı kişilerde son aşıdan sonra 10 yıla kadar koruyuculuğu vardır, sonrasında rapel aşının tek doz tekrarlanması gerekir.
Kardeşiniz eğer tetanoz olmuşsa, tetanoz vücuda girdiği bölgeden sinirler boyunca merkezi sinir sistemine(yani beyne) ilerler ve belli bir aşamadan sonra tedavinin etkili olma şansı azalır. Yarını beklemeden derhal hastaneye gitmenizi tavsiye ederim.
1 yıl önce kıl dönmesi ameliyatı geçirdi ve yaradan hala iltihap geliyor.Bugün hastaneler kapalı diye biliyorum.Şuan uyuyor yarın erkenden hastaneye götüreceğim.Hangi bölümden sıra alalım hocam?

Edit / Hocam beklemeye gerek yok en azından bir hastanede acile göster tam teşhis koysunlar.

Son düzenleme:
pazartesiyi bekleme hemen git acilen tetenoz varsa boyle bıseyden suphe edıyorsanız direk hemen acile gidin

1 yıl önce kıl dönmesi ameliyatı geçirdi ve yaradan hala iltihap geliyor.Bugün hastaneler kapalı diye biliyorum.Şuan uyuyor yarın erkenden hastaneye götüreceğim.Hangi bölümden sıra alalım hocam?

Hala yarin diyorsunuz benim burda sinirden cenem kasildi!

[MENTION=14816]ODEL[/MENTION]

bu bahsettiğiniz sorun daha çok epilepsi (sara) hastalarında gözüken bir durum...kasılma olduğunda dilini çekmeniz gerekiyor doğru ...birde soğan koklatmanız lazım...vede kimsenin dediğine bakmayın hemen acile gidin

Hocam bilmiyorum ne kadar alakalı ama hemen hemen aynı sorun benim ablamda da var. Aslında 4 5 yıldır bu sorunu yasıyor. Bir anda çenesi kilitleniyor ve ellerini sıkmaya baslıyor. Sinirli vs. durum anında değil. Hiç olmadık bir anda yemek yerkeni gülerken bile başına gelebiliyor. Doktorlar kendisine çenesinde disk kayması olduğunu söylemişti. Hem ilaç hem fizik tedavi görüyor şu an (belirli hareketleri egzersiz olarak uyguluyor günlük)
Eğer ilaçlar fayda etmesse doktorlar ameliyat olması gerektiğini söylüyor ki en tehlikeli ameliyatlardan biri. 14 saat falan sürüyor ve felç kalma riski çok yüksek oluyor.

Sizinki böyle bir durum olmayabilir belki ama yinede bilmenizde fayda var. İlaç tedavisi ve egzersizler ile %80 tedavi edilebiliyor.

Hocam bilmiyorum ne kadar alakalı ama hemen hemen aynı sorun benim ablamda da var. Aslında 4 5 yıldır bu sorunu yasıyor. Bir anda çenesi kilitleniyor ve ellerini sıkmaya baslıyor. Sinirli vs. durum anında değil. Hiç olmadık bir anda yemek yerkeni gülerken bile başına gelebiliyor. Doktorlar kendisine çenesinde disk kayması olduğunu söylemişti. Hem ilaç hem fizik tedavi görüyor şu an (belirli hareketleri egzersiz olarak uyguluyor günlük)
Eğer ilaçlar fayda etmesse doktorlar ameliyat olması gerektiğini söylüyor ki en tehlikeli ameliyatlardan biri. 14 saat falan sürüyor ve felç kalma riski çok yüksek oluyor.

Sizinki böyle bir durum olmayabilir belki ama yinede bilmenizde fayda var. İlaç tedavisi ve egzersizler ile %80 tedavi edilebiliyor.

söylediğin şeylerin aynısı var hocam.Muhtemelen aynı hastalığı yaşıyorlar.Hastalığın adını söylediler mi?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri