sahibinden.com da ucuz urunler almak guvenlimi

• Kullanıcı ef_sane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Laptop/Dizüstü Bilgisayarlar

ef_sane

Kayıtlı Üye
Arkadaslar sahibinden.com icerisinde fiyati cok ucuz yuksek performans laptoplar var satici get ve kapolida odeme kabul etmiyor once havale istiyor sonra urunu kargolarim diyor. Sahibindende dukkan sahibi ama musterilerde gelen olumlu olumsuz yorum yok ayrica 2 yillik dukkan sahibi. Burdan bu sekilde alisveris yapmak guvenlimidir...

Get ile yapmıyorsa yapmayın ne demek yanaşmıyor.korkusu olmayan adam getle gönderir bence

bence böyle tereddütte kalacağın işe girme hocam.
elinde itiraz veya şikayet durumunda delil niteliğinde olabilecek bir belge olsun ( sözleşme, dekont vs.. )
ayrıca eğer ille de öyle bi yerden alışveriş yapacak olursam havaleyi sadece kurumsal firmalara yapardım heralde.

[MENTION=35745]ef_sane[/MENTION] hocam sakın bulaşma onlar dolandırıcı eski üyelikleri bulup satın alıyorlar. sonra ilan açıyorlar ucuz fiyatlara sen parayı havale ettikten sonra kayıplar adamlar ayda 3-5 kişi düşürsek kar diyorlar...

Hatta facebook ta bunları ifşa eden sayfa bile var bu sayfadan detaylı görebilirsin.

https://www.facebook.com/SahibindenDolandiricilar

bu durum devamlı oluyor. istanbuldan uzak bir köşe seçiyorlar. afyon bolvadin. balıkesir küçükkuyu artvin hopa vs. böylelikle elden satışın önüne geçmiş oluyorlar akıllarınca. bazen hatun çıkıyor telefona. 10binlik cihazı 3-4bin e vermeye çalışıyor.. Hesapta hediye gelmiş. apple ürünlerinde denk geliyor bana. gördüğünüzde hemen şikayet edin milletin canı yanmasın.

bence böyle tereddütte kalacağın işe girme hocam.
elinde itiraz veya şikayet durumunda delil niteliğinde olabilecek bir belge olsun ( sözleşme, dekont vs.. )
ayrıca eğer ille de öyle bi yerden alışveriş yapacak olursam havaleyi sadece kurumsal firmalara yapardım heralde.
Kurumsal bir firma gibi konusuyorlar zaten hocam sahibindende dukkanim var 2yillik yildizli falan iste yani uzak durmsk lazim anlasilan ucuz etin suyu kara olur derler...

cvp

Arkadaslar sahibinden.com icerisinde fiyati cok ucuz yuksek performans laptoplar var satici get ve kapolida odeme kabul etmiyor once havale istiyor sonra urunu kargolarim diyor. Sahibindende dukkan sahibi ama musterilerde gelen olumlu olumsuz yorum yok ayrica 2 yillik dukkan sahibi. Burdan bu sekilde alisveris yapmak guvenlimidir...

sahibindendeki satıcıları meshur lafı:"Kapıda ödeme al gör bak incele öyle al yada alma "diyorlar.
ama ne alakaysa..
kapına gelen kargoyu acıp ınceleme ve ıstersen alma dıye kargo hızmetı yok..kapına geldıyse ya alırsın ya almazsın acıp ınceleme olayı yok..
ama utanmadan sahıbınden ılanlarında koca koca puntolarla mılletı kandırmaya calısıyorlar..
kapına geldı urunu aldın actın baktın ınceledın sıkıntılıysa urun tekrar msj at adam adamsa tekrar yollarsın baska urun gonderır. degılse sansına kus.. gelen urun de sıkıntılıysa tekrar gondermek ıstesen ne kadar kabul ederler suphelı..veya para ıadesı..
unutmadan gerı gondermelerde kargolar hep sana aıt en asagı 10tl

Arkadaslar yaptiginiz yorumlar icin cok tesekkur ederim buyrun saticinin urunlerine goz atin ve ogrensin herkes dikkat etsin...
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-4gb-ekran-k-2.40-ghz-cantali-366146314/detay

Hocam mağazanın ilanlarına bakarsak çok iyi anlıyoruz mağaza sahibi ve ilk ilanları izmire ait ama laptoplar bayburt ait bu dolandırıcılar ya mağazanın şifresini ele geçirdiler yada mağaza sahibine para verip mağazayı satın aldılar. Aman dikkat edelim. Para gönderilip dolandırıldıgını anladıgın an istediğin yere başvur suçlu sen olursun ve kanunlardada bu var sahibinden.com müşteri güvenli ödeme sistemini tercih etmedi diye kendini savunup kurtulur dolandırıcı zaten kayıp tek başına mahkeme çıkarsın hakim derki sen bu parayı bilerekmi gönderdin başına silah filan dayamadılar demi sende yok dersin dava düşer ve olan senin zamanına ve parana olur.

Nasıl get ile kabul etmiyor ya.. Sahibinden GET ile yaptığı zaman komisyon koyuyor.

Adama sen mesaj at. %18 vergi eklenmesini kabul ediyorum de. Ona rağmen yapmassa alma zaten o adamdan.

Nasıl get ile kabul etmiyor ya.. Sahibinden GET ile yaptığı zaman komisyon koyuyor.

Adama sen mesaj at. %18 vergi eklenmesini kabul ediyorum de. Ona rağmen yapmassa alma zaten o adamdan.
Get ac ucretini ben vereyim dedim kabul etmedi hocam bende ytpara ya yazip konu hakkinda arastirma yapmak istedim ve sonuc dolandirici saticilar...

Son düzenleme:
sahibindendeki satıcıları meshur lafı:"Kapıda ödeme al gör bak incele öyle al yada alma "diyorlar.
ama ne alakaysa..
kapına gelen kargoyu acıp ınceleme ve ıstersen alma dıye kargo hızmetı yok..kapına geldıyse ya alırsın ya almazsın acıp ınceleme olayı yok..
ama utanmadan sahıbınden ılanlarında koca koca puntolarla mılletı kandırmaya calısıyorlar..
kapına geldı urunu aldın actın baktın ınceledın sıkıntılıysa urun tekrar msj at adam adamsa tekrar yollarsın baska urun gonderır. degılse sansına kus.. gelen urun de sıkıntılıysa tekrar gondermek ıstesen ne kadar kabul ederler suphelı..veya para ıadesı..
unutmadan gerı gondermelerde kargolar hep sana aıt en asagı 10tl

ptt kargoda incele al diye uygulama var ama işaretlemesi lazım kargoyu verirken incelemeli diye çakallar bildirmiyor kargoyu verirken kontrollu olsun diye kargo görevliside kontrol ettirmiyor kontrolsuz se kargo ben almıyorum geri gidiyor 10 tl filan istemıyolar kargo geldiğinde soruyorum kontrollumu diye değilse kabul etmiyorum geri gidiyor sağlam satıcı zaten kontrollu gönderirir kargoyu

Get ac ucretini ben bereyim dedim kabul etmedi hocam bende ytpara ya yazip konu hakkinda arastirma yapmak istedim ve sonuc dolandirici saticilar...

ALMA hoca . buna rağmen alırsan bile bile lades olursun söyleyim..

Get ile almayınca Tüketici hakem heyeti de birşey yapamıyor. Aynısı başıma geldi.. Ama tabi ben bi şekilde geri parayı aldım :D

cvp

Hocam mağazanın ilanlarına bakarsak çok iyi anlıyoruz mağaza sahibi ve ilk ilanları izmire ait ama laptoplar bayburt ait bu dolandırıcılar ya mağazanın şifresini ele geçirdiler yada mağaza sahibine para verip mağazayı satın aldılar. Aman dikkat edelim. Para gönderilip dolandırıldıgını anladıgın an istediğin yere başvur suçlu sen olursun ve kanunlardada bu var sahibinden.com müşteri güvenli ödeme sistemini tercih etmedi diye kendini savunup kurtulur dolandırıcı zaten kayıp tek başına mahkeme çıkarsın hakim derki sen bu parayı bilerekmi gönderdin başına silah filan dayamadılar demi sende yok dersin dava düşer ve olan senin zamanına ve parana olur.
bır n11 gıttıgıdıyor sanalpazar gıbı al bak ıncele oyle onay ver olmadıkca ıse yaramaz cok dıkkat etmek lazım bencede

---------- Spam Engelliyici 15:01 ---------- Önceki Mesaj 14:57 ----------

ptt kargoda incele al diye uygulama var ama işaretlemesi lazım kargoyu verirken incelemeli diye çakallar bildirmiyor kargoyu verirken kontrollu olsun diye kargo görevliside kontrol ettirmiyor kontrolsuz se kargo ben almıyorum geri gidiyor 10 tl filan istemıyolar kargo geldiğinde soruyorum kontrollumu diye değilse kabul etmiyorum geri gidiyor sağlam satıcı zaten kontrollu gönderirir kargoyu

tamam da hocam.. sahıbınden genelde alım once ode sonra al.kapıda odeme ıcın soylemıyorum..
mesela tlf alıcan parayı havale gecıosun cakallar kontrol etmene ımkan vermıolar ya al ya gonder paranı gerı yatırırsa yanı acık cok fazla...
dedıgınız gıbı yapılabılır ama kapıda odeme ve kontrollu ıstersın eger kontrlsuzce kendı ugrassn gerı yolla kargoda odesın..

Hocam sahibinden uzerinden gecen hafta get ile aldim laptop sorun yasamadim laptop geldi onay verdikten sonra para saticiya aktarildi. Ama bunda art niyet oldugu belli get yok kapida odeme yok sadece havale vede guven vermek icin yuz yuze onuda denedim yuz yuze gelip alacam diye muhatap olmadilar bile...

bır n11 gıttıgıdıyor sanalpazar gıbı al bak ıncele oyle onay ver olmadıkca ıse yaramaz cok dıkkat etmek lazım bencede

---------- Spam Engelliyici 15:01 ---------- Önceki Mesaj 14:57 ----------

tamam da hocam.. sahıbınden genelde alım once ode sonra al.kapıda odeme ıcın soylemıyorum..
mesela tlf alıcan parayı havale gecıosun cakallar kontrol etmene ımkan vermıolar ya al ya gonder paranı gerı yatırırsa yanı acık cok fazla...
dedıgınız gıbı yapılabılır ama kapıda odeme ve kontrollu ıstersın eger kontrlsuzce kendı ugrassn gerı yolla kargoda odesın..

haklısın hocam o konuda çok çakallık dönüyor savcıya gidiyosun şikayet ediyorsun sonuç 0 bankayı arayıp bloke koydurmak istesen anında cekıyolar parayı yatırdığın hesapdan bankadan da sonuc alamıyorsun KISACASI piyasanın altında olan ilanlar dolandırıcılıktır get komisyon ödemeyi kabul edip get acmıyorsa satıcı dümen vardır çok dikkatlı olmak lazım sanal alışverişde

---------- Spam Engelliyici 15:59 ---------- Önceki Mesaj 15:47 ----------

Hocam sahibinden uzerinden gecen hafta get ile aldim laptop sorun yasamadim laptop geldi onay verdikten sonra para saticiya aktarildi. Ama bunda art niyet oldugu belli get yok kapida odeme yok sadece havale vede guven vermek icin yuz yuze onuda denedim yuz yuze gelip alacam diye muhatap olmadilar bile...

hack hesapmıdır sahibinden de acıkmı var ordanmı buluyolar hesapları bilinmez ama hep eski üyeliklerle ilan veriyolar art niyeti anlamak basit aslında piyasasının altında mesela 1000 tl olan ürünü kimse 400 500 tl ye vermez salak değildir hocam 1000 tl ye satmak varken mesela get komisyonu ben ödüceğim dediğin halde açmıyorsa %90 dolandırıcıdır zaten elden yüzyüze satışı kabul etmiyorsa %100 dolandırıcıdır SANAL DOLANDIRICILIK TÜRKİYEDE ZİRVEDE ŞUAN

zaten sen ürünü almadan adam parayı kendi hesabına alamıyor üründe bir sıkıntı olursa desteğe anlatıyorsun durumu kargoyu geri yolluyorsun paranda geri geliyor

GET ile sattıgın üründen %10 komisyon ödüyorsun şahsen bende ürün satsam havale isterim

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri