Şahıs Şirketi Açma Hakkında

Stopaj olayında tek kişi tapu sahibiyse stopaj ödemez, benim home ofis olarak kullandığım ev annemle benim üstüme 2 hissedar ama 3 ayda bir devlete 150 tl stopaj ödüyorum, evi annem kağıt üzerinde bana kiraladı

zaten başımıza ne geliyorsa burada yapılan yorumlar yüzünden geliyor(sözüm meclisten dışarı), zamanında yt gelirlerinden bir şey olmaz, kanun çıkarsa geçmişi kapsar demişlerdi 2015 itibari ile inceleyip duruyorlar,

konuyu açan arkadaş için ve diğer soruları olan üyeler için söylüyorum, gerekirse internetten araştırıp bu işleri bilen profesyoneller ile görüşün, yine gerekirse 50-100 tl danışma ücreti ödeyin ama sonuna kadar öğrenin herşeyi.

sonradan başınız ağrımasın

Arkadaş haklı, tıpkı vergi olayı gibi bu. Sizden stopaj verin demezler zorla, ama tespiti halinde geriye dönük alıyorlar cezalarıyla birlikte. Bana söylenende sadece birinci derece yakının ise stopaj ödemiyorsun. Ama mesela ev dedeniz üstüne ise kontrat yapıp stopaj vermek zorundasın, tespiti halinde cezasıyla alıyolar

Sözleşme kontrat vs olmadan şirket açılışı yapmazlardı bizden sicil memuru bunu talep etmedi. Evi Bedelsiz olarak sisteme girdiği için aksi taktirde kira sözleşmesi isteyecekti o olmadan şirket açılışı yapmayacaktı ki aylar oldu açılış yapalı. İş tamamen sicil memuru eve geldiğinde onun tavrına bağlı sizin onu ikna etmenize bağlı gözüküyor. Bende ilk stopaj için kira yazıyordu ve kira sözleşmesi yapmanız lazım dedi, ben hemen muhasebecimle o an görüştürdüm kendisini ikna etti olay kapandı. Olmaz diye birşey yok işi bilen muhasebeci lazım bazı zamanlar

Faruk nickli kişinin yazdığı benim demek istediğim olay.
https://forum.alomaliye.com/konular/home-office-kira-stopaji-hakkinda.53262/#post-356692

Son düzenleme:
Arkadaş haklı, tıpkı vergi olayı gibi bu. Sizden stopaj verin demezler zorla, ama tespiti halinde geriye dönük alıyorlar cezalarıyla birlikte. Bana söylenende sadece birinci derece yakının ise stopaj ödemiyorsun. Ama mesela ev dedeniz üstüne ise kontrat yapıp stopaj vermek zorundasın, tespiti halinde cezasıyla alıyolar

O zaman onca yıl meslek icra eden bu smm'ler tam bir cahil yaw :D İkisi de aynı görüşü savunuyor.

Arkadaşlar şuan bir arayış içindeyim peki Türkiyede şahıs şirketi kurmasam yurtdışında şirket kursam bunun artıları ve eksileri ne olur? yasal paypal hesabına sahip olacam. peki vergi konusu hakkındaki görüşleriniz nedir?

Kazancın iyiyse Malta ya da Singapur'a git şirket kur. Malta %5 vergi, Singapur % 0 vergi alıyor. Ben şu korona olayı geçsin bunlardan birisine gideceğim özgün kanallarım için.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri