Sahte Telif

• Kullanıcı Moschino
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

Moschino

Kayıtlı Üye
arkadaşlar bu telif konularında pek tecrübeli değilim sorayım dedim

bir tv programının özetlerini paylaşıyordum asıl kanaldan alıp bu paylaşan adam da bana telif atmış kendi videosunu kaynak olarak göstererek böyle bi hakkı var mı ? kendiside bazen resmi kanaldan telif yiyiyor yani oda benim gibi sadece videoyu kendi renderlayıp adını yazmış bende ondan kopyalıyordum kimi zaman ise başkasından. karşı bildirim göndersem bi sorun çıkar mı ?

---------- Spam Engelliyici 13:46 ---------- Önceki Mesaj 13:04 ----------

güncel

kanalı kopyaladığın kişi içeriğin sahibi değilse yani resmi sayfa değilse birşey olmaz...büyük ihtimal sahte teliftir o

arkadaşlar bu telif konularında pek tecrübeli değilim sorayım dedim

bir tv programının özetlerini paylaşıyordum asıl kanaldan alıp bu paylaşan adam da bana telif atmış kendi videosunu kaynak olarak göstererek böyle bi hakkı var mı ? kendiside bazen resmi kanaldan telif yiyiyor yani oda benim gibi sadece videoyu kendi renderlayıp adını yazmış bende ondan kopyalıyordum kimi zaman ise başkasından. karşı bildirim göndersem bi sorun çıkar mı ?

---------- Spam Engelliyici 13:46 ---------- Önceki Mesaj 13:04 ----------

güncel

Karşı bildirim gönderirsen yasal yönden bir şey olmaz. o Şahıs telif yemişse ve o kanalda ki bir video yu kanıt olarak sunup sana telif atmışsa telif sahtedir

Karşı bildirim gönderirsen yasal yönden bir şey olmaz. o Şahıs telif yemişse ve o kanalda ki bir video yu kanıt olarak sunup sana telif atmışsa telif sahtedir

hocam kendiside arada telif yiyiyor takip ediyorum. resmi yayıncı falan değil yani programın özetini çıkarıp kendi adını yazıp paylaşıyor bende ondan alıyordum. Sonra bana telif atmış kaynak video olarakta kendi videosunu göstermiş ondan almışım diye. Hak iddaa edemez heralde sonuçta kendisinin programı değil.

hocam kendiside arada telif yiyiyor takip ediyorum. resmi yayıncı falan değil yani programın özetini çıkarıp kendi adını yazıp paylaşıyor bende ondan alıyordum. Sonra bana telif atmış kaynak video olarakta kendi videosunu göstermiş ondan almışım diye. Hak iddaa edemez heralde sonuçta kendisinin programı değil.

Nazik 1 dile rica et yapmaması gerektiğini söyle yine de zorlarsa elinden geleni ardına koyma ve karşı bildirim gönder.

Arkadaşlar bu konuda bende bilgi sahibi değilim ve kafama takılan karşı bildirimde bulunduğumuzda şayet telif gerçekse ne gibi yaptırımları oluyor.

Dostum adam özgün çalışıyormuş işte adam özet paylaşıyor fair use kuralları dahilinde yani adamın yaptığı spam olmuyor. Telif yiyorsa bile fair use kuralına göre videosunu geri açtırır. Ama sen ondan kopyalayıp o seni şikayet ederse o kişi haklı olur senin başın derde girer, ya kanalın kapanır daha toplu kıapanma yaşarsın.

Dostum adam özgün çalışıyormuş işte adam özet paylaşıyor fair use kuralları dahilinde yani adamın yaptığı spam olmuyor. Telif yiyorsa bile fair use kuralına göre videosunu geri açtırır. Ama sen ondan kopyalayıp o seni şikayet ederse o kişi haklı olur senin başın derde girer, ya kanalın kapanır daha toplu kıapanma yaşarsın.

özetlerde telif yiyiyor hocam adam sürekli yeni kanal açılıyordu aynı isimlerde.

Yeni kanal açıyorsa ozman sen haklısın, adamın yaptığı fair use değilse. Onun yaptığı çerçeve ile içerik geçirmeye benzer.

kesin türkçe içeriktir başka bi içerikte o kafa yapısında ufaklıklar yok

Sahte kanal da olsa başkasının uğraş göstererek logo intro ve isim yazılı kanalları kopyalamıyorum (saygı gereği) şayet ki kopyalanacaksa ve spam yapılacak ise (Spamcı değilim) aynı kategoride bir sürü isimsiz logosuz kanal var onları kopyalayın derim. yada kendi çerçevenizi kendi logonuzu yapıştırıp siz yayınlayın bu zor olmasa gerek!

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri