Sanal Sunucu Hakkında Sorular

• Kullanıcı ilyas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - VPS-VDS Hosting

ilyas

Kayıtlı Üye
ben spam'a düşme olayının ip nedeniyle olduğunu sanmıyorum. ben manuel çalışırım elden atarım. çoğu zaman sadece çerezleri temizler ip resetlemem.
burada USA da yaşayan arkadaşlar var ip değiştirme olayı oralar da yok çoğunun özgün az kanalla çalıştığını düşünmüyorum. allah ne verdiyse yüklüyorlardır. peki sanal sunucular da arka arkaya 3 5 kanal günlük fazla açılınca neden spam'a düşüyor ?

sanal sunucular da gördüğüm kadarıyla organik olmayan bir şey var. mesela ben fransa ve kanada lokasyonlu sanal sunucu kullanıyorum ama gmail açılışın da amerika'dan telefon istiyor. yani ip'e olayı neresi olursa olsun makinanın olduğu yeri google baz alıyor. organik bir sanal sunucu bulabilsek tadından yenmez de sanırım bu şuan için hayal. mesela gerçekten amerika dan, kanada dan, ingiltere den kanal açabilsek ......

yardımcı olduğun için teşekkür ederim bir karışıklık oldu evet. :)

вαттυѕαу;987423' Alıntı:

---------- Spam Engelliyici 17:34 ---------- Önceki Mesaj 17:24 ----------

şöyle bir sunucu olsa USA'da yaşayan vatandaşı google nasıl görüyorsa bizi de öyle görse mutlaka vardır bu olayın çözümü.

Hayal değil bu konu aslında oldukça basit.

google giriş yaptığınızda ip lokasyonuna ek olarak işletim sistemi dili ve keyboard dilinide kontrol ediyor / baz alıyor.

İngiltereden bir sunucu kurduğunuzda işletim sistemi ingilizce olsa bile google.com yazdığınızda google.com.tr ye yönlendirmesinin temel sebeplerinden biriside budur.

Sunucuyu kurdururken özellikle işletim sistemi , saat dilimi , klavye dili vb detayları sunucuyu aldığınız hizmet hangi ülkede ise ona göre kurdurabilirsiniz.

Amerikada / ingilterede olup fiziksel olarak sunucunun başında olup kullanmakla, kiraladığınız vds nın arasında hiçbir fark yoktur.

yardımcı olduğun için teşekkür ederim bir karışıklık oldu evet. :)

---------- Spam Engelliyici 17:34 ---------- Önceki Mesaj 17:24 ----------

şöyle bir sunucu olsa USA'da yaşayan vatandaşı google nasıl görüyorsa bizi de öyle görse mutlaka vardır bu olayın çözümü.

bilgilendirme için teşekkür ederim. yani işletim sisteminin dili sunucuyu aldığın ülke ile aynı olduğun da oranın vatandaşı olarak görüyor seni.

Hayal değil bu konu aslında oldukça basit.

google giriş yaptığınızda ip lokasyonuna ek olarak işletim sistemi dili ve keyboard dilinide kontrol ediyor / baz alıyor.

İngiltereden bir sunucu kurduğunuzda işletim sistemi ingilizce olsa bile google.com yazdığınızda google.com.tr ye yönlendirmesinin temel sebeplerinden biriside budur.

Sunucuyu kurdururken özellikle işletim sistemi , saat dilimi , klavye dili vb detayları sunucuyu aldığınız hizmet hangi ülkede ise ona göre kurdurabilirsiniz.

Amerikada / ingilterede olup fiziksel olarak sunucunun başında olup kullanmakla, kiraladığınız vds nın arasında hiçbir fark yoktur.

Vatandaşı olarak görürmü bilemiyorum fakat algoritmasında ülke ayrımı yapıyorsa; teknik olarak bu kriterleri yerine getirirseniz sorun ortadan kalkar.

Bugüne kadar hiç youtubeden kanala açıpda para kazanma amaçlı video yüklemişliğim yok ama ben youtubenin sanal beyini olsam ve ülke ayrımı yapıyor olsam ki sanmıyorum, bir amerikalının arapça video yükleme ihtimalinin %000000000,1 olduğunu varsayar ona göre ayrım yapardım.

Kanal türkçe, içerik türkçe, izleyici türk sunucu amerika olsa ne olur ingiltere olsa ne olur diye düşünüyorum düz mantık. Belirttiğim gibi her nekadar bu forumda vds sunucu sağlayıcılar aralarında yer alsakta bireysel olarak kanaldır youtubedir bu tarz konularda tecrübe edinme fırsatım hiç olmadı müziğimi dinler videomu izler çıkarım , yanlış yönlendirmek istemem.

bilgilendirme için teşekkür ederim. yani işletim sisteminin dili sunucuyu aldığın ülke ile aynı olduğun da oranın vatandaşı olarak görüyor seni.

bu sanal sunucu olayının daha ötesi var mıdır ? yani bizim bilmediğimiz ama uzaktan işlem yapmaya müsayit kiralık pc ler mesela.

Vatandaşı olarak görürmü bilemiyorum fakat algoritmasında ülke ayrımı yapıyorsa; teknik olarak bu kriterleri yerine getirirseniz sorun ortadan kalkar.

Bugüne kadar hiç youtubeden kanala açıpda para kazanma amaçlı video yüklemişliğim yok ama ben youtubenin sanal beyini olsam ve ülke ayrımı yapıyor olsam ki sanmıyorum, bir amerikalının arapça video yükleme ihtimalinin %000000000,1 olduğunu varsayar ona göre ayrım yapardım.

Kanal türkçe, içerik türkçe, izleyici türk sunucu amerika olsa ne olur ingiltere olsa ne olur diye düşünüyorum düz mantık. Belirttiğim gibi her nekadar bu forumda vds sunucu sağlayıcılar aralarında yer alsakta bireysel olarak kanaldır youtubedir bu tarz konularda tecrübe edinme fırsatım hiç olmadı müziğimi dinler videomu izler çıkarım , yanlış yönlendirmek istemem.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri