Şarkı Yorumlama ve telif hakkı

• Kullanıcı By.Solver
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

By.Solver

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar başlığım pek açıklayıcı olmamış olabilir kısa kestim

Benim bir kız arkadaşım var sesi baya iyi güzelde şarkıların coverlarını yapıyor yorumluyor yabancı ve türkçe şarkıları şimdi birşey fark ettim youtube kanalı çok özensiz reklamlar kapalı vs

ben onunla konuşup bu konu hakkında bilgilendiricem amatör yada yarı profesyonel klip leri ve stüdyo ortamında yorumladığı bu şarkılar için reklamları açsak sıkıntı olurmu
bana kalırsa olmaz müzik piyano vs keman gibi gerekli enstrümanlarla kendilerinin çaldığı müzik genelde ses klip herleş ona ait zaten yurt dışı örneklerini görüyorum ama emin olmak için soruyorum size

hayran abone ve izlenmi almış başını gitmiş ama bi kanal kapak tasarımı bi adsense yok ben öğrendim ki bu işlerden anlamıyor ilgilenmiyor bilmiyor bir menajeri var onun bu işleri çok bildiğini sanmıyorum vede sosyal medya uzmanı yok yani şuan için :D

yorum öneri fikirlerinizi bekliyorum hem kızı bu işten haberdar edip ek gelir kapısını açıcam kıza sevaptır hemde sosyal medya danışmanlığı konusunda yardım edebileceğimi söyliyicem bütün hesapları için

fikir ve tavsiyeler için şimdiden teşekkürler :)

Dip not : ben yanında yer alayım almıyayım tabi inşallah alırım o ayrı :D
bu kızın geleceği çok parlak alper demişti diceksiniz zaten bir kısmınız görmüşünüzdür kızı başka ipucu yok şimdilik :D

Arkadaşlar başlığım pek açıklayıcı olmamış olabilir kısa kestim

Benim bir kız arkadaşım var sesi baya iyi güzelde şarkıların coverlarını yapıyor yorumluyor yabancı ve türkçe şarkıları şimdi birşey fark ettim youtube kanalı çok özensiz reklamlar kapalı vs

ben onunla konuşup bu konu hakkında bilgilendiricem amatör yada yarı profesyonel klip leri ve stüdyo ortamında yorumladığı bu şarkılar için reklamları açsak sıkıntı olurmu
bana kalırsa olmaz müzik piyano vs keman gibi gerekli enstrümanlarla kendilerinin çaldığı müzik genelde ses klip herleş ona ait zaten yurt dışı örneklerini görüyorum ama emin olmak için soruyorum size

hayran abone ve izlenmi almış başını gitmiş ama bi kanal kapak tasarımı bi adsense yok ben öğrendim ki bu işlerden anlamıyor ilgilenmiyor bilmiyor bir menajeri var onun bu işleri çok bildiğini sanmıyorum vede sosyal medya uzmanı yok yani şuan için :D

yorum öneri fikirlerinizi bekliyorum hem kızı bu işten haberdar edip ek gelir kapısını açıcam kıza sevaptır hemde sosyal medya danışmanlığı konusunda yardım edebileceğimi söyliyicem bütün hesapları için

fikir ve tavsiyeler için şimdiden teşekkürler :)

Ben şöyle söyleyim sana kemanla god father i çaldım attım yt a dünya geneli yedi direk. Açıklayıcı olmuştur umarım

Öyle diyorsun yani hı ama yinede arastırmak istiyorum iyice
bu arada teşekkür ederim yinede

aslında bende elektro gitar çalıyorum. işte şu şarkı nasıl çalınır vs tarzında birşeyler düşündüm. Ama youtubede çok çok fazla o türe ait videolar var ben arada kaynar giderim diye yapmadım.

Arkadaşlar sizlerin yorumu ne olur bilginiz varmı bu konuda [MENTION=112]Throck[/MENTION] [MENTION=1316]Alex[/MENTION] [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] [MENTION=2357]iwocan[/MENTION] [MENTION=2509]Kaanbulut[/MENTION] [MENTION=247]Titan[/MENTION] [MENTION=3096]Bonna[/MENTION] [MENTION=3312]EmekThoR[/MENTION] [MENTION=1051]YtKoRaY[/MENTION] @BATTUSAY [MENTION=1110]WeyliPreci[/MENTION] [MENTION=784]Bin903[/MENTION] [MENTION=1680]De Te Fabula Narratur[/MENTION] aklıma gelen arkadaşlar bilginiz varmı bu konuda fikir ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler :)

Benim gordugum kadariyla, eslesen muzikler oldugu zaman bile Youtube artik "Bu benim yorumlamam" gibi bir secenek cikartiyor ve onu isaretlerseniz para kazanma sansiniz oluyor. Normal sartlarda reklam goruntulemede sorun olacagini sanmiyorum..

Artık müziklerden 3. taraf çıksa bile para kazanılıyor.Emekthor'un dediği gibi kazanç iki taraf arasında pay ediliyor.

Artık müziklerden 3. taraf çıksa bile para kazanılıyor.Emekthor'un dediği gibi kazanç iki taraf arasında pay ediliyor.

Hepsinde olmuyor telif sahibinin insiyatifine kalmış para kazanıyor olması yarı yarıya olması anlamınada gelmiyor. Telif sahibi isterse telif atma hakkına sahip.

Yani videolar gerçekten çok iyi izlenim alır diyorsan detaylı bir düşünmek gerekir.
Lakin ne olacak genel anlamda 50 - 150 k arasında izlenimler olur.
Ama belki aralarından bir kaç tane video patlarsa patlar diyorsan durumda daha da farklı.

Öncelikle bence kanalı sağlam bir partnere sokmakta fayda var. Eşleşen vs bu gibi durumlardan çıkmak için.
Ve işin telif kısmını düşünüyorsan cover yapan çok kişi var. Ben bugüne kadar COVER yaptı diye telif yiyen kişi duymadım.

Hani en kötü SteveKardynal var adam şarkılara cover, şarkılarla kliplerle dalga geçiyor yani.

Kısacası sağlam bir partnere giriş yap devam et. Hiç bir şey olmaz bence.

Benim gordugum kadariyla, eslesen muzikler oldugu zaman bile Youtube artik "Bu benim yorumlamam" gibi bir secenek cikartiyor ve onu isaretlerseniz para kazanma sansiniz oluyor. Normal sartlarda reklam goruntulemede sorun olacagini sanmiyorum..

bişe olmaz en kötü yorumladığım şarkı dersin %50/50 paylaşmış olursun içerik sahibiyle

Hepinize teşekkür ederim peki birşey daha sorucam

şimdi yorumladığı bu şarkıları klipleri felan youtube dışındada nerede değerlendirebiliriz

hani i tunes olurmu orası hakkında bilgim yok gerçi
yada soun cloud gibi biyer gördüm bunlar ve bunların benzeri bildiğiniz platformları yazarsanız ve arkadaşım buralardan kazanabilirmi bu şekilde

zaten ekranlardada görülen bir arkadaşta profesyonel çekimle cover yapıyor ingilicezsi felanda var aslında bana sorarsanız yarı profesyonel ama

tek eksiği işte iyi bir sosyal medya reklamı ve hasapların bir elden geçmesi ve kendi yazdığı yada yazdırdığı şarkıları seslendirse zaten dil var ses var fizik var :D
ben uğraşıyorum ama yanında bende belki bir yer edinirim diye de

Twitter ve Youtube suan icin en iyisi... SoundCloud uzerinden yaptigi sarkilari playlist olarak yayinlayabilirsiniz ama SoundCloud kullanimi Turkiye'de pek yaygin degil..

Yani videolar gerçekten çok iyi izlenim alır diyorsan detaylı bir düşünmek gerekir.
Lakin ne olacak genel anlamda 50 - 150 k arasında izlenimler olur.
Ama belki aralarından bir kaç tane video patlarsa patlar diyorsan durumda daha da farklı.

Öncelikle bence kanalı sağlam bir partnere sokmakta fayda var. Eşleşen vs bu gibi durumlardan çıkmak için.
Ve işin telif kısmını düşünüyorsan cover yapan çok kişi var. Ben bugüne kadar COVER yaptı diye telif yiyen kişi duymadım.

Hani en kötü SteveKardynal var adam şarkılara cover, şarkılarla kliplerle dalga geçiyor yani.

Kısacası sağlam bir partnere giriş yap devam et. Hiç bir şey olmaz bence.

eyvallah zaten kız yani biraz işi bilen kişilerin bu ele el atması ve destek olmasıyla gündeme tam giricekte
işte kendisi söz yazdırcak yada yazcak söylicek daha güzel olcak benim tek amacım zaten bi ona youtubeden kazandırayım değilde sosyal medya hesaplarına düzen getireyim
zaten kendini tv de göstermeye başladı yavaştan parlıcak 1-2 seneye en geç
inşallah :)

---------- Mesaj saat 00:45:48 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:43:52 civarında gönderildi. ----------

Twitter ve Youtube suan icin en iyisi... SoundCloud uzerinden yaptigi sarkilari playlist olarak yayinlayabilirsiniz ama SoundCloud kullanimi Turkiye'de pek yaygin degil..

twitter vs var hocam onlarında bir düzene konması lazım bşatan savma normal zamanlarda açılmış ama ilgilennilmemiş hesaplar souncloud yada benzeri para kazandıran sistem varmı bu arada dil sorun değil kız ingiliz asıllı zaten :)

Sosyal Medya konusunda şöyle tavsiyeler vereyim o zaman.

Instagram, Google+1 gibi profilleri de olsun mümkünse Instagram iyi bir şekilde kullansın. Gerçekten bayanlar güzel bir ilgi yakalayabiliyor oradan.
Tabi ek olarak Soundclound, Myspace gibi alanlarda profil olsun. şarkıları bulunsun.

Ayrıca Videoların başına kanal introsu ve tüm sosyal medyasının linkleri olsun.

Her yaptığı cover dan sonra Fb, Twitter gibi yerlerden şarkıya reklam atsın. Zaten dediğine göre sesi de güzel. Bir zaman sonra hiç bir şey yapmasına gerek kalmayacak. Sadece sosyal medyayı kullanırken çok samimi olma. Ciddi çalış gerisi geliyor zaten.

Sosyal medya konusunda takıldığın yerlerde çekinmeden sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum. Hayırlı geceler...

Sosyal Medya konusunda şöyle tavsiyeler vereyim o zaman.

Instagram, Google+1 gibi profilleri de olsun mümkünse Instagram iyi bir şekilde kullansın. Gerçekten bayanlar güzel bir ilgi yakalayabiliyor oradan.
Tabi ek olarak Soundclound, Myspace gibi alanlarda profil olsun. şarkıları bulunsun.

Ayrıca Videoların başına kanal introsu ve tüm sosyal medyasının linkleri olsun.

Her yaptığı cover dan sonra Fb, Twitter gibi yerlerden şarkıya reklam atsın. Zaten dediğine göre sesi de güzel. Bir zaman sonra hiç bir şey yapmasına gerek kalmayacak. Sadece sosyal medyayı kullanırken çok samimi olma. Ciddi çalış gerisi geliyor zaten.

Sosyal medya konusunda takıldığın yerlerde çekinmeden sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum. Hayırlı geceler...

Çok teşekkürler kardeşim tavsiye ve fikirlerin için hayırlı geceler sanada
bu arada diğer fikir beyan eden arkadaşlar sizde çok sağolun :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri