Satılık 30 Günü Kalmış 2 Adet Vps

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sıfır8

Yasaklanmış
Öğlen galaxyshellden aldığım 2 adet vpsyi ihtiyacımı karşılayamıyacakları için iade etmek istedim fakat iade almıyorlarmış.Satıp sunucu almak istiyorum.2sini de hiç kullanmadım (30 dk Render Performansına baktım).Bu yüzden 2sini de satıyorum.
Firmanın satış fiyatı 50 TL'dir.
Fiyat : Teki için 40 TL dir.

DEU-VPS 3
•3x Intel® Xeon E3-1270 v3
•4096 MB Ram
•150 GB HDD
•1 Gbp/s-Port ( 500 Mbps Garanti)
•Sınırsız Trafik Kullanımı
•1 Adet İp Adresi
Almanya Lokasyon

VDS veya VPS iade olması lazım normalde.Sadece ip ücreti ödenip Server üzerinde sanallaştırma yapılıyor.1 günde ip çöp olmasa gerek.12 aylık makine ücreti ödense bile siz 1 ay kullanıp bıraksanız ip makine üzerine 12 ay tahsis ediliyor OVH'de bu şekilde.

VDS veya VPS iade olması lazım normalde.Sadece ip ücreti ödenip Server üzerinde sanallaştırma yapılıyor.1 günde ip çöp olmasa gerek.12 aylık makine ücreti ödense bile siz 1 ay kullanıp bıraksanız ip makine üzerine 12 ay tahsis ediliyor OVH'de bu şekilde.

[MENTION=15499]GalaxyShell[/MENTION] alınmadığını söylüyor.Vicdan meselesi...

Dediğinizde haklı olabilirsiniz ama şu açıdan düşündünüzmü hiç?

Makina kurulumu yapılması için zaman harcanıyor + vds alan kişinin belki 2 saatlık bir işi var girip işini hallettikden sonra iade istemesi ne kadar etik olur.(Sözğm konuyu açan arkadaşa değil genel olarak söylüyorum) Bu yüzden vds ve vps lerde iade olmaz. VDS lerdeki iade durumu makinada sürekli sorun olması örnek veriyorum 1 ayda sadece 10 gün erişim sağlamışsınız sorunludur o zaman tabikide iade olur ama aksi halde iadesi olmaz maalesef bu x firmada değil her firmada aynıdır.

Ayrıca OVH dan yıllık makina alımı yapın 1 ay sonra iade isteyin dc veya vds iadesi maalesef ordada yoktur. İnşallah durumu basitçe açıklayabilmişimdir.

Makina kurulumu yapılması için zaman harcanıyor + vds alan kişinin belki 2 saatlık bir işi var girip işini hallettikden sonra iade istemesi ne kadar etik olur.(Sözğm konuyu açan arkadaşa değil genel olarak söylüyorum) Bu yüzden vds ve vps lerde iade olmaz. VDS lerdeki iade durumu makinada sürekli sorun olması örnek veriyorum 1 ayda sadece 10 gün erişim sağlamışsınız sorunludur o zaman tabikide iade olur ama aksi halde iadesi olmaz maalesef bu x firmada değil her firmada aynıdır.

Ayrıca OVH dan yıllık makina alımı yapın 1 ay sonra iade isteyin dc veya vds iadesi maalesef ordada yoktur. İnşallah durumu basitçe açıklayabilmişimdir.

Makina 10 dk sonra teslim edildi.İlk defa böylesine denk geldim normal değil normal olanı elinde başka sipariş olmasa bile bu kadar kısa sürede TEMİZ bir şekilde teslim edilemez.

Edit : http://www.ytpara.com/vps-vds-hosti...on-vps-iade-garantisi-aylik-40tl-10-stok.html Burda iade garantisi var yapan yapıyor.

Son düzenleme:
Makina 10 dk sonra teslim edildi.İlk defa böylesine denk geldim normal değil normal olanı elinde başka sipariş olmasa bile bu kadar kısa sürede TEMİZ bir şekilde teslim edilemez.

Kalıp almıştır. Clone yaparak makina kurulumu yapıyordur. Makinayı kısa sürede teslim etmesi sorunlu olduğu anlamına gelmezki. Makina linux ve web amaçlı kullanım için.

Tamamen firmayla aranızdaki bir olay benimle alakalı değil ben sadece neden iade edilmez onu açıklamak istedim. Şimdi 100 firma içinden 99 u iade etmeyip 1 kişi ediyorsa, evet iade etmek gerekiyor demek pek doğru değildir. Onun satış şekli öyledir saygı duymak gerekir. Galaxynın satış şekli böyledir onada saygı duymak gerekir. Burda sanki biraz firmaya bakın arkadaşlar ben aldım memnun kalmadım satıyorum gibi olmuş hocam.

Son düzenleme:

Haklısınız.Ben şahsen OVH'den kendim makine alıp Vergi düşürtüp forumda 200 liranın altında satılmayan makineyi 145 liraya aldım.İlk kurulum ücreti olan 50 euro 6 aya böldürüp aylık 50 euro ile yoluma devam ediyorum.16 adet sanal ip tanımlanabiliyor.Tabiki zaman gerekiyor.Kolay değil çok değil fakat orta şekilde bilgisi olması gerekiyor insanın.Bence 2 saatlik kullanım için değil fakat haftalık VDS satışı'da yapılması gerekli düşünücesindeyim.Bu şekilde kimse mağdur olmaz.

Not : OVH'de geri iade yapmayacağını biliyorum.Kimsenin satışında vs gözüm yok.Bilmeyen arkadaşları bilgilendirmek istedim.Büyük çalışan arkadaşlara en azından yol gösterir yazdıklarım

Son düzenleme:

Hizmetlerimizde müşteri menmuniyetine önem göstermekteyiz ve sipariş yapan kişinin siparişini daha hızlı alıp kullanabilmesi için bu kurulumlar klonalama ile yapılarak TEMİZ bir şekilde teslim edilmektedir.

Buda hizmetin basit oldugunu göstermez. Ayrıca her firmanın bir hizmet şartı mevcuttur bunları dikkate almamışsanız bilinçsiz kullanıcılar arasına girmişsinizdir.

Ayrıca biz hiçbir datacentere bizim paramızı iade edin diyemedik demiş olsak bile hizmet var iade yok gerekçesi ile geri çevirilmişizdir.

Kalıp almıştır. Clone yaparak makina kurulumu yapıyordur. Makinayı kısa sürede teslim etmesi sorunlu olduğu anlamına gelmezki.
Peki bir şey sorucam aşadaki 2 paket arasında ne kadar performans farkı olur render açısından ?

• Intel® Xeon® E3-1245v2 3.40 GHz ( 3 Çekirdek )
• 3072 MB DDR3 Bellek
• 300 SAS Disk
• 1 Gbps Bağlantı
• 1 Adet IP Adresi
• Fransa Lokasyon
--------------------------------------------------------------
•3x Intel® Xeon E3-1270 v3 ( 3 Çekirdek )
•4096 MB Ram
•150 GB HDD
•1 Adet İp Adresi
Almanya Lokasyon

---------- Spam Engelliyici 02:20 ---------- Önceki Mesaj 02:18 ----------

Hizmetlerimizde müşteri menmuniyetine önem göstermekteyiz ve sipariş yapan kişinin siparişini daha hızlı alıp kullanabilmesi için bu kurulumlar klonalama ile yapılarak TEMİZ bir şekilde teslim edilmektedir.

Buda hizmetin basit oldugunu göstermez. Ayrıca her firmanın bir hizmet şartı mevcuttur bunları dikkate almamışsanız bilinçsiz kullanıcılar arasına girmişsinizdir.

Ben bilinçsiz kullanıcı değilim çabuk güvenen kullanıcıyım malesef ama olsun bu da bana ders oldu bidaha alırken özellikere bakmıcam direk deniyip alıcam çünkü söylenen özelliklerle alınan performans aynı olmuyor.Dağlar kadar fark oluyormuş.

Peki bir şey sorucam aşadaki 2 paket arasında ne kadar performans farkı olur render açısından ?

• 3072 MB DDR3 Bellek
• 300 SAS Disk
• 1 Gbps Bağlantı
• 1 Adet IP Adresi
• Fransa Lokasyon
•4096 MB Ram
•150 GB HDD
•1 Adet İp Adresi
Almanya Lokasyon

---------- Spam Engelliyici 02:20 ---------- Önceki Mesaj 02:18 ----------

Ben bilinçsiz kullanıcı değilim çabuk güvenen kullanıcıyım malesef ama olsun bu da bana ders oldu bidaha alırken özellikere bakmıcam direk deniyip alıcam çünkü söylenen özelliklerle alınan performans aynı olmuyor.Dağlar kadar fark oluyormuş.

Hocam render için size güçlü işlemci gerekir.Ram çok önemli değil.Gerçek 2 çekirdek kullanım hakkı ve 2 ilave sanal çekirdek Toplamda 4 çekirdek ile render hızınızı artırabilirsiniz.Eğer 1 saatlik videoyu ortlama 15 dk da render 'dan geçirmek istiyorsanız size Sunucu gerekli.VPS'de bu kadar hızlı render alamazsınız.Yada Yüksek paketlere bakmanız gerekli.Geri kalan özellikler (Hat hızı,ram vs) çok önemli değil.

Hocam render için size güçlü işlemci gerekir.Ram çok önemli değil.Gerçek 2 çekirdek kullanım hakkı ve 2 ilave sanal çekirdek Toplamda 4 çekirdek ile render hızınızı artırabilirsiniz.Eğer 1 saatlik videoyu ortlama 15 dk da render 'dan geçirmek istiyorsanız size Sunucu gerekli.VPS'de bu kadar hızlı render alamazsınız.Yada Yüksek paketlere bakmanız gerekli.Geri kalan özellikler (Hat hızı,ram vs) çok önemli değil.

Bu paket 25dklık videoyu 576p'de 6 dkda render alıyor.
• 3072 MB DDR3 Bellek
• 300 SAS Disk
• 1 Gbps Bağlantı
• 1 Adet IP Adresi
• Fransa Lokasyon

Bu paket de 25dklık aynı videoyu aynı projeyi 1 saat+olarak render alıyor.
•4096 MB Ram
•150 GB HDD
•1 Adet İp Adresi
Almanya Lokasyon

Bu normal mi şimdi? Özellikler arasında fark çok az.

• 3072 MB DDR3 Bellek
• 300 SAS Disk
• 1 Gbps Bağlantı
• 1 Adet IP Adresi
• Fransa Lokasyon

•4096 MB Ram
•150 GB HDD
•1 Adet İp Adresi
Almanya Lokasyon

Hocam etkenleri yazayım size ;

1. VPS satıcısı aynı kişi mi ?
2. Çekirdek kullanımı aynı mı ? Yani Tek çekirdek 2 sanal çekirdek mi ?
3. Sunucu içerisinde kaç kişi var ? Yoğun kullanım olan sunucular'da yavaşlama normaldir.

Not: Kendim kullandığım Sunucuyu 4 böldüm.4 bölüm'de aynı özelliklerde 1 gerçek cpu çekirdek ve 3 sanal çekirdek şeklinde.4 bölümde 'de yoğun video render yaptığımda videoların işlenmesi + 30 dakkikayı buluyor.Windows 8.1 90 günlük deneme sürümü kullanıyorum.

• 3072 MB DDR3 Bellek
• 300 SAS Disk
• 1 Gbps Bağlantı
• 1 Adet IP Adresi
• Fransa Lokasyon

•4096 MB Ram
•150 GB HDD
•1 Adet İp Adresi
Almanya Lokasyon

ARadaki en büyük fark disk yapısıdır. 2. makina muhtemelen sata 1. makina sas disk kullanıyır. Ayrıca 2. makina kac ghz işlemci bulunmaktadır.

Hocam etkenleri yazayım size ;

1. VPS satıcısı aynı kişi mi ?
2. Çekirdek kullanımı aynı mı ? Yani Tek çekirdek 2 sanal çekirdek mi ?
3. Sunucu içerisinde kaç kişi var ? Yoğun kullanım olan sunucular'da yavaşlama normaldir.

Not: Kendim kullandığım Sunucuyu 4 böldüm.4 bölüm'de aynı özelliklerde 1 gerçek cpu çekirdek ve 3 sanal çekirdek şeklinde.4 bölümde 'de yoğun video render yaptığımda videoların işlenmesi + 30 dakkikayı buluyor.Windows 8.1 90 günlük deneme sürümü kullanıyorum.

Aynı kişi değil
Çekirdek kullanımı aynı.
Sunucuda kaç kişi olduğunu bilemem ben ama 45 liraya alınan paket 6dkda alırken 50 liraya alınan paket 1 saat+ alınca ne düşünür insan ?

Aynı kişi değil
Çekirdek kullanımı aynı.
Sunucuda kaç kişi olduğunu bilemem ben ama 45 liraya alınan paket 6dkda alırken 50 liraya alınan paket 1 saat+ alınca ne düşünür insan ?

Hocam dediğim gibi disk yapısı farklı. Başka etken yok ortada. Tabi birde anasunucunun kullanımı önemli.

Valla onu bunu bilmiyorum herşey ortada fiyat/performans yazıldı çizildi hak eden hakkını bulur inşallah.Ben bu VPSleri yarın hayrına 2 yeni başlayana vericem.100Lira kaybım olur ama kimden nerden alışveriş yapılmıcağını da öğrenmiş olurum.Para önemli değil bu konuyu açtığımdan beri kazandığım bile 2 katını geçti önemli olan MEMNUNİYET verebilmek.Sağlık olsun konuyu kilitleyebilirmisin rica etsem [MENTION=8925]fatihbaz[/MENTION] [MENTION=10818]akmaster_91[/MENTION]

Son düzenleme:
Valla onu bunu bilmiyorum herşey ortada fiyat/performans yazıldı çizildi hak eden hakkını bulur inşallah.Ben bu VPSleri yarın hayrına 2 yeni başlayana vericem.100Lira kaybım olur ama kimden nerden alışveriş yapılmıcağını da öğrenmiş olurum.Para önemli değil bu konuyu açtığımdan beri kazandığım bile 2 katını geçti önemli olan MEMNUNİYET verebilmek.Sağlık olsun konuyu kilitleyebilirmisin rica etsem [MENTION=8925]fatihbaz[/MENTION]

Hocam sağlık olsun.Size pm'de yazdığım gibi yardım isterseniz her zaman buradayım.Bilgi paylaştıkça çoğalır ve büyür.Sağlıcakla kalın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri