Satış yapan arkadaşlar firsatçılık yapıyor mu ?

youtubeustam

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar 5-6 aydır abone ve izlenim servisleri pahalandi 20 TL'lik abone en az 100 TL'den satılıyor arkadaşlara sorunca güncelleme falan diyorlar. benim anlamadığım sen bu sistemi kurarken cebinden 10-15 bin TL paramı çıkıyor? Alt tarafı Max 1 k gönderen sistemin ne maliyeti olabilir? Ben buna firsatçılık olarak bakıyorum artık. 1k aboneyi 100tlden satan bir adamın en kotu 10-15k para çıkması gerekir zararını karşılayıp kar etmesi için 100 TL'den 50kisi alsa ki daha fazla satış yapılıyor 5bin TL para eder ve eminim maliyeti bu kadar bile değildir. Serbest piyasa tabiki belki adam bunu 1000 TL'ye kuruyor istediği fiyata satar ama satış ahlakına çok aykırı bir durum ve etik değil bence. 50 bin TL'ye yaptığın evi ederi 100 bin TL iken 300 bin TL istemek gibi birşey bu.

o kadar kolay madem siz kurup 20 tlden satın tavsiye ederim :)

Adı üstünde serbest piyasa herkes istediği fiyata satmaya çalışır. Almazsın talep olmayınca düşürür paşa paşa. Talep varsa da yapacak bir şey yok satar istediği gibi :)

Atilla ilhanın bir sözü vardır. ''Ağacı seyreden, ormanı göremez.'' diye. Arkasında işleyiş olarak nelerin kullanıldığını, maliyetinin ne olduğunu bilmeden ''fırsatçılık'' demekte ne kadar etik biraz da buna kafa yormak lazım :)

excuse128 hacam ''Ağacı seyreden, ormanı göremez.'' demısya gercekten oyle sızler bu işi kolay sanıyorsunuz bız 100 lerce kışinin sorumlulugunu alıyoruz ve ayrıyetten malıyetler var 100 tl pahalı dıyen arkadaşa seslenıyorum gel 1 gun yerdegıselım sen bu kadar insana hızmet ver.

satış yapan arkadaşlar doğal olarak karları için satış yapıyorlar, bu duruma fırsatçılık demek yakışıksız olur. insanlar doğal olarak kar için sermaye döküyor, kurtarmasa neden satış yapsın, kazanmasa neden herkes işini büyütüp globalleştirmeye çalışsın. serbest piyasa ucuza alabiliyorsan 99 tl ye sat ;)

o kadar kolay madem siz kurup 20 tlden satın tavsiye ederim :)

bunun kolay olup olmamasıyla bir alakası yok. 1 ay önce r10da arkadaş bu sistemi cüzi bir miktara satıyordu ve altına not olarak ömürlük sistemdir güncellemelerde sorun olursa 20-30 tllik bir maliyeti vardır yazmış demekki bu sistemler 1 kere kuruluyor ve güncellemelerde sadece cüzi bir miktara sorun gideriliyor. sistem sıfır olarak kurulduğundada kimsenin cebinden 10-15 bin tl para çıkmıyor ki abone 100 tl olsun satıcının zararı karşılansın. ben sistemden anlamıyorum maliyetini çok bilmem ama servisin bu kadar pahalı olmasının sebebinin maliyeti olduğunu düşünmüyorum kaşıkla verip kepçeyle alıyorsunuz. yukarıda bir arkadaş alma demiş herkes aynı fiyata satıyor burda lafım aracılara değil servis sağlayıcılara. ha bana gel deki kardeş max 500bin abone atıyoruz trafik vs işin içine giriyor eyvallah diyeceğim 1k bile zor atıyor panelleriniz atılsada siliniyor ben sadece ederinden fazla satış yapıldığını düşünüyorum merak etme ilerde sistem kurarsam 1kyı 20tlden satarım 10 kişiye 100tlden satacağıma 500 kişiye 20tlden satar sürümden 2 katı para kazanırım abone siliminde biri gelirsede 20 tllik sistem bu kadar oluyor der geçerim karşımdakide birşey demez. 100 tlye satıyorsun ama sanki silinmeme garantisi veriyorsun abone konusunda tam tersi aboneler silindiğinde burda hiç birinizi görmüyoruz. bir arkadaşta 500 kişiyle uğraşıyoruz demiş sen hadi arttırayım 40 tl ederi olan şeyi 100 tlye satarsan adamda senden karşılığında ilgi alaka bekler mercimek çorbası esnaf lokantasında 5 tl kimse 10 numara servis beklemiyor ama aynı çorbayı 5 yıldızlı restoranda 25 tlye satarsan adam senden tabiki parasının karşılığında 5 yıldız servis bekler ve daha fazla insanla muhattap olursun.

satış yapan arkadaşlar doğal olarak karları için satış yapıyorlar, bu duruma fırsatçılık demek yakışıksız olur. insanlar doğal olarak kar için sermaye döküyor, kurtarmasa neden satış yapsın, kazanmasa neden herkes işini büyütüp globalleştirmeye çalışsın. serbest piyasa ucuza alabiliyorsan 99 tl ye sat ;)

madem öyle neden pazar ve market fiyatları artınca toplumun %70 i bunlar fırsatçı diyor bu insanlara? adam kendi diyor 2 tlye alıp 3 e satıyorum diye satış ahlakı budur dostum kar böyle yapılır. domatesi 2 tlye alıp 10 tlye satamazsın madem öyle devlet bıraksın herkes istediğini istediği fiyata satsın. ekmek bu kötü giden ekonomide 2 seneye 5 tl olunca kimse ekmek yemesin o zaman serbest piyasa isteyen istediği fiyattan satar 2 sene önce ekmeğe 25 kuruş zam yapıldı diye adamlara neler dediler bu ülkede.bu arkadaş aboneyi istediği fiyata satıyorsa tüm fırıncılarda birleşip ekmeği 5 tlden satsın serbest ekonomi istemeyen yemez.

hocam git ordan al secenek cok senı kımse zorla 100 120 tl alacaksın dıye kolundan tutup buradan alacaksın demıyor . neresı sana uygun gelıyorsa oradan al .kımsenın bu ısten %100 de % kazandıgı fılan yok ısı bılmeden kımseye fırsatcısınız dıye ıtamlarda bulunma yanlıs oluyor hocam .

Son düzenleme:
bunun kolay olup olmamasıyla bir alakası yok. 1 ay önce r10da arkadaş bu sistemi cüzi bir miktara satıyordu ve altına not olarak ömürlük sistemdir güncellemelerde sorun olursa 20-30 tllik bir maliyeti vardır yazmış demekki bu sistemler 1 kere kuruluyor ve güncellemelerde sadece cüzi bir miktara sorun gideriliyor. sistem sıfır olarak kurulduğundada kimsenin cebinden 10-15 bin tl para çıkmıyor ki abone 100 tl olsun satıcının zararı karşılansın. ben sistemden anlamıyorum maliyetini çok bilmem ama servisin bu kadar pahalı olmasının sebebinin maliyeti olduğunu düşünmüyorum kaşıkla verip kepçeyle alıyorsunuz. yukarıda bir arkadaş alma demiş herkes aynı fiyata satıyor burda lafım aracılara değil servis sağlayıcılara. ha bana gel deki kardeş max 500bin abone atıyoruz trafik vs işin içine giriyor eyvallah diyeceğim 1k bile zor atıyor panelleriniz atılsada siliniyor ben sadece ederinden fazla satış yapıldığını düşünüyorum merak etme ilerde sistem kurarsam 1kyı 20tlden satarım 10 kişiye 100tlden satacağıma 500 kişiye 20tlden satar sürümden 2 katı para kazanırım abone siliminde biri gelirsede 20 tllik sistem bu kadar oluyor der geçerim karşımdakide birşey demez. 100 tlye satıyorsun ama sanki silinmeme garantisi veriyorsun abone konusunda tam tersi aboneler silindiğinde burda hiç birinizi görmüyoruz. bir arkadaşta 500 kişiyle uğraşıyoruz demiş sen hadi arttırayım 40 tl ederi olan şeyi 100 tlye satarsan adamda senden karşılığında ilgi alaka bekler mercimek çorbası esnaf lokantasında 5 tl kimse 10 numara servis beklemiyor ama aynı çorbayı 5 yıldızlı restoranda 25 tlye satarsan adam senden tabiki parasının karşılığında 5 yıldız servis bekler ve daha fazla insanla muhattap olursun.

o yazan arkadaşı örnek göstermen olmamış madem öyle hala aynı fiyata satsın hocam o zaman bazı süslü cümlelere kanmayın bence. abone çekiminde silinen abone ve ekstra gelen güncellemeler yüzünden fiyatın bu noktada olması gayet doğal. 25 tl ye de kimse ekmek yiyemez

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri