Sayfa TO'nun düşmesinin nedeni

• Kullanıcı Sonk4qy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
anladığım kadarıyla atıyorum video 1 saat video da 10 reklam var izleyici videoyu 10 saniye izlesin adsenseye 10 izlenim yansıyor bunu bilerek mi yazdınız bilmeyerek mi :D ki böyle bi saçmalık olmaz hem reklamveren açısından hemde yayıncı açısından

saçmalık mı?
bilip bilmeden bişeyi yargılamayın.

kanıtlarım var
dün attığım videolar bugün 50 bin izlenimi olmuş ama adsensede +200 bin izlenim olarak yansıyor.

ama izlenimlerin artmasıyla sayfa to yerlere düştü 0,64 de dün 2 tl arasındaydı.
dün kü izlenimler adsensede 118 bin bugün tam iki katı oldu to da yarıya düştü.
izlenim almış gibi gözüküyor ama boş izlenim!

dünkü kazanca göre bugünkü yüzde 20 arttı sadece

artık şu saçma yorumlarınızı yazmayın.
hala inanmayan varsa yönteici arkadaşlara sorun.

arkadaşlar benimde dün öğleye kadar herşey güzel gidiyordu (%1 buna da şükür :) ) ama ondan sonra %0.50 ye kadar geriledi.. sonuç olarak 250k izlenim 1300 tık bugünde daha berbaet devam ediyor 50 k 100 tık noluyor bu adsenseye

Tatil dolayısıyla veyahut başka nedenle reklam verenlerin bir kısmı kendini geri çekmiş olabilir. Adsense ve reklam veren arasında ki dalgalanma bize yansıyor. Yapılacak bir şey yok, sürümden kazanacağız yakında düzeleceğini düşünüyorum. Bugün yarın ben 20 tane kanal piyasaya süreceğim ama bununda şöyle sıkıntısı olacak adsense ve reklam veren arasında ki ilişki düzeldiğinde günlük tek adsense de 1k üzeri kazanca geçerim o zaman başka sıkıntı başlar. :D

arkadaşlar benimde dün öğleye kadar herşey güzel gidiyordu (%1 buna da şükür :) ) ama ondan sonra %0.50 ye kadar geriledi.. sonuç olarak 250k izlenim 1300 tık bugünde daha berbaet devam ediyor 50 k 100 tık noluyor bu adsenseye

Son düzenleme:
arkadaşlar halen TO düşüklüğü yaşıyormusunuz? bu nedir yaa halen %0.30 larda TO !!

Biraz kıpırdanma var ama hala düşük sayılır. Tatil dönemi reklam verenlerin bazıları kendilerini geri çekmiş olabilir eski haline dönüşü ağustos ayının sonlarından itibaren başlayacağını düşünüyorum. TV reklam sektörü de öyle değil mi ? Yaz ortalarında durgunluk başlıyor eylül başında canlanıyor.

arkadaşlar halen TO düşüklüğü yaşıyormusunuz? bu nedir yaa halen %0.30 larda TO !!

Son düzenleme:
Biraz kıpırdanma var ama hala düşük sayılır. Tatil dönemi reklam verenlerin bazıları kendilerini geri çekmiş olabilir eski haline dönüşü ağustos ayının sonlarından itibaren başlayacağını düşünüyorum. TV reklam sektörü de öyle değil mi ? Yaz ortalarında durgunluk başlıyor eylül başında canlanıyor.

tam borçların biriktiği döneme denk gelmesi çok manidar hocam :)) kıpırdanmadan kastın benimki %0.30 dan 0.40 - 0.50 arasına çıkmasını diyorsan evet haklısın :D

Hiçbir zaman kıpırdamayacak. TO sorununu aşmış olanlar kategorilerinde devam etsin. Aşamayanlar ya kategori değiştirsin ya da razı olsun. Ayrıntılı şekilde TO'nun neden artmayacağını, neden düştüğünü önceden yazmıştım.

TO'nun düşmesi için iki sebep gerekir.
1) Anlamsız, içerikle hiç örtüşmeyen reklam gösterimi.
2) Trueview (video önü) reklamların azalışı.

Ben 2'nin gerçekleştiğini düşünüyorum. Alttan çıkan reklamların tıklanma oranı çok düşük olur. Çoğunlukla videolarımızda trueview göremez olduk.

Bunun sebebini de ünlem sistemine bağlıyorum. Ünlem sistemi insanları partnerlere geçirdi. Video önü reklamı hepiniz takdir edersiniz ki sonsuz adet değildir. Daha kısıtlıdır ve partner networklerine bağlı kanallarda daha çok çıkmaya temayülü vardır. Partner kanallar astronomik arttıkça video önleri reklamları partner kanallar tarafından tüketiliyor, azaltılıyor (çünkü öncelik onlarda).

Geriye kalan Adsense'e bağlı kanallara da sıklıkla alttan çıkan metin reklam kalıyor bu da TO düşüşüne sebep oluyor.

Şeklinde güvendiğim bir hipotezim var.

aynen öyle kardeş 1 di temmuz dan önce 0,30'a düştü şimdi 0,50 ler de ama öyle deme her 0.10 luk artış 50 60 lira oynatıyor :D

tam borçların biriktiği döneme denk gelmesi çok manidar hocam :)) kıpırdanmadan kastın benimki %0.30 dan 0.40 - 0.50 arasına çıkmasını diyorsan evet haklısın :D

duzelme var mi arkadaslar bende de tamamen yerlerde oranlar

100 k ya 800 tık şu an mükemmel ötesi.. TO 0.50 lerde benim de önceden %30 du :D bu aydan geçti hiç bişi kazanamıcaz

30k izlemim 400 tık alıyorum minimum.Türkçe-İngilizce karışık.Bencede To düşme sebebi True-Wiev reklamların azalışı.

2- Uzun videoları izlemek isteyen izleyiciler videolarınıza tıklar atıyorum videonuz 1 saat içinde 10 adet video ortası reklam var izleyici videonuza tıkladığı an adsensenize bır izlenim 10 izlenim olarak yansın. nedeni ise video ortası reklam
(reklamları göremese bile yani videoyu izlemeden kapatsa bile izlemiş gibi reklamların görüntülenme sayısı adsensenize yansır)

Bu tespit yanlış. Google Adsense'de bunun uyarısı bile var. Video içinde birden fazla reklam görüntülense bile tek bir reklam görüntülemesi olarak yansır diye bir mesaj bırakmışlar.

Dediğiniz doğruysa video ortası reklam koymanın amacı ne ?
Bu tespit yanlış. Google Adsense'de bunun uyarısı bile var. Video içinde birden fazla reklam görüntülense bile tek bir reklam görüntülemesi olarak yansır diye bir mesaj bırakmışlar.

Dediğiniz doğruysa video ortası reklam koymanın amacı ne ?

Bunu Google'ye sorun.

3795inciq2473906.png

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri