"Shadow Ban" dan kurtulabilmek!

• Kullanıcı Ruhit_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar

Ruhit_

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık olarak 2013 yılından bu yana youtube ile uğraşıyorum. Zaman zaman belli başarılar elde ettim, zaman zaman dibi buldum. Youtube hayatım boyunca 2 sefer özgün kanalım Youtube dan politika ihlali sebebiyle silindi. Tüm başvurularıma rağmen açtıramadım.

Bundan sonra açtığım hiçbir kanal yerini bulmadı. Ya pk açıldıktan sonra trafik sıfırlandı ya da hiç trafik almadan onca emek boşa gitti.

Şimdi bu durumdan kurtulmak için uğraşıyorum. Fakat bazen çok şey bilmek insanın aklını inanılmaz bulandırıyor. Artık kendi kendime paranoyak olduğumu düşünüyorum.

Diyorum ki;

Sunucu üzerinden kanal oluştursam youtube işletim sistemi ve arkasında çalışan teknolojiyi yükleme esnasında paket içerisinde görecek. Sunucu mimari olan bir yerden yüklenen videoyu neden kabul etsin? Ben olsam kimliğini gizlemeye çalışan birinin (daha önce youtube üzerinden ban yiyen birisi anlamında) yükleme yaptığını düşünürüm.

Hadi sunucuyu kabul etti çekim yaptığım (yüzümü göstermiyorum ve sesim yok) telefon üzerinden videoya koyduğu meta veriyi yakalar diyorum.

Hadi telefonu değiştirdim, bilgisayar? Edit yaptığım uygulama id si? Disk şu bu.

Hadi onları geçtim, adsense? sıfır bir adsense açtım diyelim parayı çektiğim banka adresi?

bla bla bla...

Bu zamana kadar pes etmedim, ama artık deneyeceğim bir yöntem kalmadı.

Tavsiye ile kanal açtırdığım kişiler ilerliyor ama kendime ilaç olamıyorum.

Kapanan kanallardan sonra siz nasıl devam ediyorsunuz? Neleri değiştiriyorsunuz ya da benim takıntılı olduğum konuların hiçbir alakası yok mu? Ürettiğim içerikte mi sorun var?

Bu işten vazgeçmem, çünkü fazlasıyla hala ekmek var. Özgün olduğum içinde sıkıntı yok. Fakat bu durumları aklımda çözmem gerekiyor.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Hocam bende 2013den beridir biliyorum ytdan para kazanma mevzusunu hatta ilk başladığımda derleme videolarıyla başlamıştım sonra bi süre ufak paralar kazandım ama parayı çekemeden adsense hesabım kapandı :) sonra ara verdim son 1 senedirde short uzun videolar denedim fakat istediğim feedbacki alamadım son çare yabancı yurtdısı kanalları deniyorum bakalım ne olcak. Hocam biraz içimi döktüm sizin açınızda farklı bi niş deneyebilirsiniz e-ticaret olabilir yada devam etmek isterseniz zira okadar emek vardediğinize göre adsense'den gelen ödemeleri tanıdığınız birinin banka hesabı üzerinden alabilirsiniz. Tabi güvendiğiniz biri olması lazım

Metaveri konusunda haklısınız ama bu kadar çetrefilli düşünmenize gerek yok. Ne şartlarda yüklenen kanallar var hiçbirşey olmuyor. Esas etken çalıştığınız kategori, sürekli şikayet edilen spamlanan bir kategoride dikiş tutmak zor olur.

Hocam bende 2013den beridir biliyorum ytdan para kazanma mevzusunu hatta ilk başladığımda derleme videolarıyla başlamıştım sonra bi süre ufak paralar kazandım ama parayı çekemeden adsense hesabım kapandı :) sonra ara verdim son 1 senedirde short uzun videolar denedim fakat istediğim feedbacki alamadım son çare yabancı yurtdısı kanalları deniyorum bakalım ne olcak. Hocam biraz içimi döktüm sizin açınızda farklı bi niş deneyebilirsiniz e-ticaret olabilir yada devam etmek isterseniz zira okadar emek vardediğinize göre adsense'den gelen ödemeleri tanıdığınız birinin banka hesabı üzerinden alabilirsiniz. Tabi güvendiğiniz biri olması lazım

Belki onlarca kanal tutturdum ve kazandım. TR de bir kategoride çok tanınan bir kanal ürettim senelerce devam ettirdim. İçerikleri tamamen kendim üretirim ama geçen yıl bir oyun kanalım dünya genelinde oyunun kaldırılması sebebiyle kapatıldı ve youtube dan silindi. O günden sonra bir daha dikiş tutturamadım. Yaklaşım 10 a yakın izlenen kanalımın hepsi çöp oldu.

Bir çok yöntem denedim ve her biri bir müddet sonra sıfırlandı. En son geldiğim durumda ne yaparsam yapayım ilerlemiyor.

Hocam zaten konuyu dertleşelim diye açtım :) eskisi gibi zaten paylaşım olmuyor ama akıl akıldan üstündür. Belki benim gibi takılan olmuştur diye yazdım.

---------- Spam Engelliyici 14:02 ---------- Önceki Mesaj 13:58 ----------

Metaveri konusunda haklısınız ama bu kadar çetrefilli düşünmenize gerek yok. Ne şartlarda yüklenen kanallar var hiçbirşey olmuyor. Esas etken çalıştığınız kategori, sürekli şikayet edilen spamlanan bir kategoride dikiş tutmak zor olur.

Telegram üzerinden bir çok ülkede sıkı edindiğim arkadaşlıklarım var. Rus, Endonezya, Amerika, Vietnem vb. Mesela aynı kanalı yapıyoruz, adam her açtığı kanal abartısız izleniyor ama benim açtığım kanalları izlenmiyor. Adama yöneticilik veriyorum 1 ay kanalı tuttumak için uğraşıyor. Trafik yönlendiriyor, playlist vs ama günün sonunda abi kendime bu kadar uğraşsam 10 kanal çıkarırdım ama sende olmuyor diyor.

Ülke olarak da maalesef zor bir konumdayız içerik üretme anlamında. Diğer ülkelerin çok daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.

Burada sorguladığım birkez kanallardan birine birşey olduğunda bunun gölgesinden nasıl sıyrılacağız.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri