Şiddetli Bel Ağrısı

midnight

Yasaklanmış
Sevgili abiler ablalar. Normalde sabahları uyanınca aşırı derecede belim ağrır 2 dakika sonra geçerdi. Kime sorduysam doktora git demişti bende doktora gidecektim. Şuanda yazlıktayım doktora gitme alternatifim yok dönünce gidicem. Fakat bugün oturunca uzanınca bile belim ağrıyordu. Sadece ayaktayken ağrımıyor. Önerileriniz nelerdir ? Egzersiz vs. lütfen yardımcı olun.

hareketsiz kalmış olabilirsin esneme hareketleri yapmanı tavsiye ederim

Bir çok sebebi olabilir, öncelikli olabilecek kas veya fıtık, belinizi düz bir duvara yaslayınca rahatlıyorsanız fıtıktır büyük ihtimal, ağrı devam ediyorsa üşütmüş olabilirsiniz.

hocam eczaneye git Volteren JEl al ve bengay al
Sonra duş al temiz vücuda yarım tüp volteren sürdür üstüne tülbent koydur ve atletini falan giy

Aradan bir saat geçsin duşa tekrar gir sıcak suyla Sonra bengay denen kremi sür yarım tüpe yakında bunu sür tekrar tülbent koy 2 saatte bu kalsın

Büyük ihtimalle ani bir hareketten dolayı fıtık olmussundur dönüncede biran önce doktora git

Kardeşim Fizyoterapist oldum sayılır. 4. Sınıftayım bel ağrısı ilgi alanım. Öncelikle bir MR çektirmen tavsiyem.
Öncelikle söylediğim testleri kendine uygula " Düz Bacak Kaldırma Testi " A DAKİ
1931-Sciaticar.jpg

Şimdi öncelikle bu teste ayağını 20-70 derece dik bir şekilde kaldırdığında herniasyon problemi yani anlayacağın üzere FITIK
Topuk üstü yürüme testi,parmak ucunda yürüme testi Topuğun üzerinde yürüme lumbal pleksusdan çıkan bir grup sinire bası yapılıp yapılmadığını ayırt etmede kullanılır.Topuğunun üzerinde durmaya çalışıp yürümek istediğinde şiddetli ağrın oluyorsa bir DOKTOR'a görünmekte fayda var MR çektirip fıtığın boyutuna göre gerekliyse fizik tedavi,daha ileriyse CERRAHİ uygulama yapmanda fayda var.

Onun dışında fizyoterapistlerin kullandığı lumbal stenoz yani bel darlığı veya disk herniasyonu(fıtık) ayırt etmedeki başka bir test öne doğru eğilme ve arkaya doğru yaslanmadır.Ayakta durduğun yerde arkaya doğru yaslanabildiğin kadar yaslan eğer ağrın artıyorsa stenoz durumu söz konusudur.Eğer öne doğru eğildiğinde ağrın artıyorsa herniasyon diyebiliriz (Tabi diğer artritik durumları varsaymıyorum sadece stenoz ve herni açısından bakıyorum )

Ağrı sürecin boyunca 2 gündür varsa sağlam bir yatak istirahati yapmanı öneririm.Herhangi bir doktora gittiğinde norolojik bulguların yoksa --ayakta uyuşma karıncalanma,idrar-büyük abdest yapamama veya kaçırma gibi-- akut dönem olduğundan dolayı doğru pozisyonda yatma önerirler.

Son düzenleme:
hocam ben doktora gittim bu bel ağrısı yüzünden doktor bi sürü iğne verdi bu tamamen beli üşütmeyle alakalı bi durum 1 ay falan iğne vuruldum kandaki bilmem ne değeri yüksek çıkmış

belini sıcak tut yatarken sert bi yerde yat ben yeni yeni kendime geliyorum

yumuşak yerlerde yatınca belimde ağrılar oluyo hala

edit:Yukarda arkadaşın dediği gibi emar falan çekildim Allah dan fıtık çıkmadı

yüzüstü yatmaya dikkat et. beline yüklenme

KESİNLİKLE YÜZÜSTÜ YATMA İlla yatacam diyorsan da karnının altından yastık koyarak belini düzleştir.Sırtüstü yatmanı tavsiye ederim.Yan yatış pozisyonunda bacaklarının arasına yastık alarak belinin arkasından destek koyarak dinlenebilirsin.

Akut dönem olduğundan sıcaktan uzak dur.
Fiziksel aktivite yapmadan önce herhangi bir kas gevşetici ALMA.-Sadece dinlenme sırasında faydasını görürsün-

DOKTOR dışında kimsenin önerdiği ilaçları uygulama.!

Onun dışında özel bir sorun olursa mesaj at ilgileneyim.

Sevgili abiler ablalar. Normalde sabahları uyanınca aşırı derecede belim ağrır 2 dakika sonra geçerdi. Kime sorduysam doktora git demişti bende doktora gidecektim. Şuanda yazlıktayım doktora gitme alternatifim yok dönünce gidicem. Fakat bugün oturunca uzanınca bile belim ağrıyordu. Sadece ayaktayken ağrımıyor. Önerileriniz nelerdir ? Egzersiz vs. lütfen yardımcı olun.

En güzeli oturuş pozisyonuna dikkat et sebebi bilgisayar basında zaman geçirmekte oluyor genelde, bende bu ağrılardan şikayetçiydim spor salonunda uzun süre bel kaslarımı güçlendirdim suanda dimdik oturyorum ve rahatım ağrıda çekmiyorum :)

En güzeli oturuş pozisyonuna dikkat et sebebi bilgisayar basında zaman geçirmekte oluyor genelde, bende bu ağrılardan şikayetçiydim spor salonunda uzun süre bel kaslarımı güçlendirdim suanda dimdik oturyorum ve rahatım ağrıda çekmiyorum :)

şunu kimseye anlayamıyor en az 100 tane bel hastası almışımdır.Bi tanesi de kaslarını güçlendir dediğimizde şevke gelmiyor.Çözüm KASLARINI GÜÇLENDİR ve POSTÜRÜNE dikkat et.

yaşım 21 bendede bel fıtığı var. Kalçadan başlayıp bacaklara kadar inen bir uğuşma veya ağrı varsa fıtıktan şüphelenebilirsin.

Öne doğru oluşabilecek tüm harekelerden uzak durmanı öneririm.
Yatarken kesinlikle sırt üstü yatmalısın.
Yan yatacaksanda bacağının arasına yastık koy.
Bunlar fıtık varsa ilerlememesi için küçük ama etili uygulamalar.
Ağır kaldırma 5 kgdan fazla kaldırma. Yerden birşey alırken belin bükülmesin çömelerek eğil al.

Kardeşim Fizyoterapist oldum sayılır. 4. Sınıftayım bel ağrısı ilgi alanım. Öncelikle bir MR çektirmen tavsiyem.

Ağrı sürecin boyunca 2 gündür varsa sağlam bir yatak istirahati yapmanı öneririm.Herhangi bir doktora gittiğinde norolojik bulguların yoksa --ayakta uyuşma karıncalanma,idrar-büyük abdest yapamama veya kaçırma gibi-- akut dönem olduğundan dolayı doğru pozisyonda yatma önerirler.

Hepinize teşekkür ederim. Dediğim gibi normalde sabahları uyanınca olup hemen geçiyordu ama şuan yazlıktayım uzanınca veya oturunca bile ağrıyor. Sadece ayaktayken birazcık duruyor. Şimdi bir ağrı kesici aldım başımda ağrıyordu inşallah bu gece rahat uyuyabilirim.

Üşütme olabilir diye düşünüyorum çünkü İstanbuldan yalovaya geldim birden bire hava değişiminden dolayı böyle bir sorunla karşılaşmış olabilirim. Dediğim gibi benden yaşça büyük insanlarsınız hepinize teker teker teşekkürlerimi sunuyorum :)

gaz sorunun olabilir.
gaz yapan yiyecekleri ve gaz sorunu geçiren yiyecekleri araştır.

Yazlıktasında usta yokmu orada hastane acil vb. git bakın. Sorun büyümeden en azından bilir kişiden al raporu. Burada kim ne derse desin yazan bir kaç arkadaş dışında kimsenin bilgisi yok. Herkes iyi niyetinden bir şeyler önermiş ama bu böyle olmaz yani.

Kendi başıma gelen bir şeyi anlatim.

Bir sabah yatakta çarpraz yatıp laptop kullanıyordum. Belimin tam altı boş yatak başlığına dayanıyorum vb. Bi an kalkim dedim belimin en altı bi acı ile kitlendi. 3-4 gün bende bengaydı vb ilaçtı sürdüm fayda etmedi. Sonunda doktora gittim. Bir kaç hareket yapmamı istedi. Sonuç ise ilaç verdi ve omurilikte teller varmış onlar incinmiş dedi. Geçmezse 10 gün içinde emar çekilmesi gerekli vb. Allah'a çok şükür geçti. Kısacası git doktora içinde rahat etsin hemde düzgün tedavini yap.

Bel ağırısına zeytinyağ sürmek iyi geliyor Sizin ağırınız ileri sevıye muhakkak işi bilen bir doktora görünün Ben vucut çalısırken bir hareket yüzünden bel ağırısı çekıyordum o hereketı fark edınce vucut çalısmayı bıraktım bel ağırım geçti Yine ağır kaldırmaktan yanlıs hareket yapmaktan omuzumu ağırttım hala en ufak zorlanmada ağırıyor Size tavsıyem muhakkak tecrubelı doktora gıdın ve ağır kaldırıyorsanız bırakın Geçmiş olsun

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri