sıfır kasa toplamak istiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fatihbaz

Süper Moderatör
arkadaşlar,bugüne kadar aldıgım hiçbi masaüstü pcden performans alamadım yani bu işten açıkcası hiç anlamıyorum :) 2500tl civarında bi paraya iyi bi kasa toplayabilirmiyim?yoksa o parayla bu işe hiç bulaşma mı,verdigin para şuan kullandıgını bırakıp yenisini aldıgına degmez mi diyorsunuz?oyun oynanacak,photoshop,after effect tarzı programlar kullanılacak.

not : hiçbi parça 2.el olmayacak,pcde 2.el ürünleri sevmiyorum...
not 2 : laptop filan kullanamıyorum,sadece masaüstü pc kasası ile ilgileniyorum.

şuan kullandıgım pcnin özellikleri şu şekilde:
İşlemci : Intel Pentium E2180 @ 2.00GHz
Ram : 4,00 GB DDR2 400mhz
Anakart : Gigabyte G31M-ES2L (Socket 775)
Ekran Kartı : Radeon X1650 1024mb - 128bit

sadece masaüstü pc kullanıyorum hocam.yukarıda belirttim sanıyordum ama yazmamışım,düzelteyim onu... :(

Bence masaüstünden notebook'a geçmek daha faydalı ve kolay olası gerek,notebooktan sonra masaüstü kullanmak çok sıkıntı oluyor yinede siz bilirsiniz.

Mesajım bulunsun bende bıktım notebooktan güzel bir kasa uygun fiyata toplanıyorsa bende alabilirim telefonlar artık notebook görevi görüyor neredeyse youtube'la uğraşan kişinin renderi hızlı yapacak sağlam bir kasaya ihtiyacı oluyor. :)

Dostum butcen iyi suan kullandigin makina ile toplayacagin kasayi kiyaslamak bile dogru olmaz telefondayim yarin musait zamanda sana bir sistem toparlarim bakarsin degerlendirirsin 3 ay once 1700 tl civari bir kasa topladim erkan kartim kotu sadece ama yinede piyasaki butun oyunlari en iyi ayarlarda oynuyorum

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dediğim gibi alacak kullanıcak sizsiniz bize laf düşmez :)

zevk meselesi hocam bu iş biraz,ben masaüstü haricindekileri sevmiyorum.dedigim gibi evde laptopda var,güzelde özellikleri var yani işimi görür ama elimi dahi sürmüyorum bana masaüstü gerekiyor :)

Dostum butcen iyi suan kullandigin makina ile toplayacagin kasayi kiyaslamak bile dogru olmaz telefondayim yarin musait zamanda sana bir sistem toparlarim bakarsin degerlendirirsin 3 ay once 1700 tl civari bir kasa topladim erkan kartim kotu sadece ama yinede piyasaki butun oyunlari en iyi ayarlarda oynuyorum

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eyv hocam,bekliyorum mesajını.normalde ben oyun oynayan birisi degilim ama youtube işi için oyun videoları çekmek olsun,başka video düzenlemelerinde render işleri filan olsun bu pcde yapılmıyor haliyle.zaten oyunları bi masaüstü pc daha var,onda çekiyorum ama yinede iyi bi kasa toplamak istiyorum :)

Kendi Kişisel bilgisayarımı sayayım hacım çok memnunum.

8 GB ram
Sandisk 128 GB SSD
2GB ekran kartı Gigabyte Geforce GTX 650
AMD FX-6100 3.3 GHz Six Core FD6100WMGUSBX İşlemci

Gereksiz dosyalar için taşınabilir hdd alırsınız.
1300 TL civarında tutmuştu benim. geçen sene almıştım tabi şuan dövizden felan belki fiyatı yükselmiş olabilir.
oyunlarda kasma yapmaz. Benim hızıma yetişemeyebiliyor bazen özellikleri arttıramayı düşünüyorum.

Hocam ddr2 400 mhz ram mi olur bazfatih😃

Nokia Lumia 820 ile gönderildi.

dostum taşınma işlerimden dolayı tam olarak parça fiyat olarak liste çıkartamayacağım
ama kafadan birşeyler belirsin istiyorsan
o bütçe ile 8-16 gb arası 1333 veya 1600 mhz ram tercih edebilirsin
4. Nesil i5 yada i7 işlemci 3.2 ghz altı olması
2 gb 256bit erkan kartı msi yada asus önerebilirim
gigbayt anakartları şuan cok iyi sisteme uygun bir anakart tercih edersin
bu bileşenler dışında zaten diğerleri senin tercihine kalmış power supply içinde en az 500 watt olmalı daha yüksek alman sistem için daha faydalı olacaktır
şöyle bir toparlarsak ortalama 400 ram
işlemci 500 ile 700 arası tercihen daha da düşebilir
ekran kartı 400 ile 700 arası tercihen daha da düşebilir
anakart 200 ile 300 arası tercihen dahada düşebilir
yani bütçen ile canavar bir bilgisayar sahibi olursun yıllarca işini görür
bunlar ortalama fiyatlardır bakmadım tek tek

Kendi Kişisel bilgisayarımı sayayım hacım çok memnunum.

8 GB ram
Sandisk 128 GB SSD
2GB ekran kartı Gigabyte Geforce GTX 650
AMD FX-6100 3.3 GHz Six Core FD6100WMGUSBX İşlemci

Gereksiz dosyalar için taşınabilir hdd alırsınız.
1300 TL civarında tutmuştu benim. geçen sene almıştım tabi şuan dövizden felan belki fiyatı yükselmiş olabilir.
oyunlarda kasma yapmaz. Benim hızıma yetişemeyebiliyor bazen özellikleri arttıramayı düşünüyorum.

eyv hocam digerlerine bakayım yalnız 120-130gb diskin yetme ihtimali yok,yanına hiç yoksa 1 yada 2tb lik bi harddisk daha gerek bana.ekstradan taşınabilir harddisk zaten kullanıyorum,hatta şuan pcde takılı olan 1 tblik dolmak üzere.pcyi alırken arada taşınabilir bi harddisk daha alıcam :)

Hocam ddr2 400 mhz ram mi olur bazfatih😃

Nokia Lumia 820 ile gönderildi.

oluyor hocam,napalım :)

dostum taşınma işlerimden dolayı tam olarak parça fiyat olarak liste çıkartamayacağım
ama kafadan birşeyler belirsin istiyorsan
o bütçe ile 8-16 gb arası 1333 veya 1600 mhz ram tercih edebilirsin
4. Nesil i5 yada i7 işlemci 3.2 ghz altı olması
2 gb 256bit erkan kartı msi yada asus önerebilirim
gigbayt anakartları şuan cok iyi sisteme uygun bir anakart tercih edersin
bu bileşenler dışında zaten diğerleri senin tercihine kalmış power supply içinde en az 500 watt olmalı daha yüksek alman sistem için daha faydalı olacaktır
şöyle bir toparlarsak ortalama 400 ram
işlemci 500 ile 700 arası tercihen daha da düşebilir
ekran kartı 400 ile 700 arası tercihen daha da düşebilir
anakart 200 ile 300 arası tercihen dahada düşebilir
yani bütçen ile canavar bir bilgisayar sahibi olursun yıllarca işini görür
bunlar ortalama fiyatlardır bakmadım tek tek

şöyle bi sistem önerildi ve benimde genel olarak kafama yattı diyebilirim hocam.nasıl sizce? :

MSI Z87-G43 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Daha önce aklımda olan bi anakartta zaten
Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - işlemcide daha öncede araştırdıgım,begendigim bi işlemci
GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866 MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - ramler tamam,mümkünse ve faydası varsa 2*8 de yapılabilir
SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - tamamdır
Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA - elimde kasa var,almam gerekiyorsada içi geniş bi kasa bulmam gerek.bunu almam...
CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI
ASUS GTX770 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI - nette baktım,iyi bi ekran kartı diyorlar...

eyv hocam digerlerine bakayım yalnız 120-130gb diskin yetme ihtimali yok,yanına hiç yoksa 1 yada 2tb lik bi harddisk daha gerek bana.ekstradan taşınabilir harddisk zaten kullanıyorum,hatta şuan pcde takılı olan 1 tblik dolmak üzere.pcyi alırken arada taşınabilir bi harddisk daha alıcam :)

oluyor hocam,napalım :)

şöyle bi sistem önerildi ve benimde genel olarak kafama yattı diyebilirim hocam.nasıl sizce? :

MSI Z87-G43 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Daha önce aklımda olan bi anakartta zaten
Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - işlemcide daha öncede araştırdıgım,begendigim bi işlemci
GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866 MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - ramler tamam,mümkünse ve faydası varsa 2*8 de yapılabilir
SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - tamamdır
Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA - elimde kasa var,almam gerekiyorsada içi geniş bi kasa bulmam gerek.bunu almam...
CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI
ASUS GTX770 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI - nette baktım,iyi bi ekran kartı diyorlar...
iyi bir sistem hocam fazlası ile yıllarca işini görür ve en kral oyunuda en iyi özelliklerde oynatır
ram konusunda tabiki faydası olur video edit işlemlerinide bu pcde yapacağını farz edersek hissedilir bir hız farkı ortaya koyacakdır

eyv hocam,parçaların hepsi aşagı yukarı belli oldu.sıra geldi bunları alacak yer bulmaya :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri