Siparişe Özel Muhteşem Videolar - 1080p FullHD

Pixel Plus Medya

Kayıtlı Üye
Herkese Merhaba Arkadaşlar...

Uzun süredir kendi adıma youtube içeriği üretecek zaman bulamıyordum bu yüzden şahsi projelerim olduğu gibi beklemede.. Son dönemde partnerin de kapanması ile nispeten zamanım var artık ancak yt projeleri daha uzun soluklu işler.. Bu yüzden isteyene siparişe özel videolar yapıyorum.. Siz sadece siparişinizi veriyorsunuz geriye kalan herşey benim işim..

Birşey kesin ki videonun kaliteli olması ancak o videodaki resim müzik ve içeriğin tam uyumu ile mümkün olabilir. Sadece resim kullanılan bir video bile doğru şekilde çok etkileyici hale gelebilir.. Tanıyan arkadaşlarım benim nasıl iş yaptığımı bilirler ama bilmeyenler için birkaç örnek video aşağıda...

https://vimeo.com/171717115

https://vimeo.com/171717116

https://vimeo.com/171718751

https://vimeo.com/171718947

Şimdi gelelim olayımıza ve öncelikle en önemli konu olan telif hakları ile başlayalım..

Bazı arkadaşlarımız ikinci videodaki görevimiz tehlike görüntülerinin nasıl olupta kullanılabildiğini merak etmiş olabilirler.. Arkadaşlar öncelikle bilmelisiniz ki her zaman her videonun amacı para kazanmak değildir. Bazen abone ve izlenim kazanmak için söz konusu videodaki gibi telif hakkı ile korunan içerikler kullanılır ve normal olarak eşleşen gelir.

Herhangi bir itirazda bulunmazsanız kanalınıza hiçbir zarar gelmeden bu videonun hitap ettiği kitleden yararlanabilirsiniz. Bu size direk mali kazanç olarak geri dönmez ama çok daha fazlasını kazandırabilir. Mesela aşağıda görüldüğü gibi söz konusu videoda da eşleşen vardır ancak kanala bir zararı yoktur.

0DzO7o.jpg

Şimdi gelelim diğer içeriklerin telif meselelerine.. Ben videolarımda 3 çeşit içerik kullanırım creative commons, izinli içerik ve anonim.

• Creative Commons hepinizin bildiği üzere zaten kullanımı serbest görüntülerdir. 1. videodaki içerik bu şekilde üretilmiştir. 20 Things You Didn't Know About Lava
  • İzinli içerik ise şahsen içeriğin sahibinden izin alınarak kullanılmış video veya resimlerdir. 4. videodaki içerik te bu şekilde sağlanmıştır. Greenland - The Land Of Glaciers
  • Diğer 2 video ise anonim kaynaklarda derlenmiştir. Google arama gibi mesela.. Most Iconic Victoria Secret Model - 5 Facts Every Mission Impossible Fan Need To Know

ÖNEMLİ HATIRLATMA: Kullanılan içerik ne kadar Creative Commons yada anonim olursa olsun bir içeriğe her zaman sahte yada haklı telif hakkı gelebilir. Şahsen Google'dan alınan resme telif hakkı geldiğini hiç görmedim ama bu gelmeyeceği anlamına gelmez. %100 teliften korunmanın tek yolu içeriği %100 kişinin oluşturmasıdır ki bu bile sahte teliflere engel olamaz. Ben verdiğimde video kesinlikte temiz olacaktır ancak bu videonun sürekli öyle kalacağı anlamına gelmez ve bu konuda en ufak garanti vermem söz konusu olamaz.

Şimdi gelelim seslendirmeye.. Öncelikle türkçe seslendirme yapmıyorum sadece ingilizce olduğu zaman seslendirme yapıyorum ama eğer seslendirme dosyalarınızı siz verirseniz o zaman ayrı tabiki.. Siz sormadan ben söyleyim kullandığım yöntem IVONA text to speech. Ancak bu yönetimi kullanmak için bile bazı püf noktaları kullanıyorum örnek 1 de görebileceğiniz gibi sonuç oldukça akıcı ve anlaşılır.

Geldik olayın cortladığı yere... Müzik..

Ne yazık ki YouTube'un kendi müzik arşivi tek kelime ile rezalet. Bu nedenle etkili videolar oluşturabilmek için ciddi bir kaynağa ihtiyaç var. Eğer kanalınız Epidemic Sound'a erişimi olan herhangi bir partner firmasına bağlı ise bu konuda endişe etmenize gerek yok. Örneğin Scalelab yada CMS'lerinden herhangi birisi gibi. Ancak bu kütüphaneye erişiminiz yoksa geriye sadece YouTube kitaplığı ve bazı müzik kanalları kalıyor.

Sorun şu ki bu kanallarda örneğin 1. videodaki arka plan müzikleri gibi epic müzikler bulmak imkansız.. O nedenle iş çok daha zor ve içinden çıkılmaz bir hale dönüşüyor. Yapılabilecek tek şey YouTube'un rezil arşvini kullanmak..

Gelelim kullanılan metinlere. İnternette bir konuda binlerce yazı bulmak mümkün bildiğiniz gibi açıkçası kullanılan metinleri oradan buradan toparlamakta bir sakınca görmüyorum.. Elbette metini aldığım sitenin kendi resmi YouTube kanalı varsa o siteden içerik almıyorum.. Ancak bunun dışında herhangi bir yazıyı kullanmanın bir sakıncası olduğunu görmedim sonuçta metin olarak değil seslendirme ile kullanıyorum zaten..

Baya da uzatmışım... Ticaret konusundan çok anlatıma dönüş resmen neyse idare edin artık :D :D

Ufak bir hatırlatma ile son vermek istiyorum bu videoların fiyatları isteğe göre değişken olsa da hiçbiri 50 TL'den daha ucuz olmayacaktır bilgilerinize.. Ve toplu alımlar için anlaşma yapılabilir.

İletişim Skype: zeki.kaynak

Son düzenleme:
hayırlı olsun IVONA text to speech farklı diller mevcutmuş orjinal ne kadar bilginiz varmı?

hayırlı olsun IVONA text to speech farklı diller mevcutmuş orjinal ne kadar bilginiz varmı?

Farklı diller var ama sadece 2 seslendirme iş görebilecek kadar iyi diğerleri tam anlamıyla rezalet hocam... Hele Türk var ona okutmaya görün cidden türk gibi okuyor.. Yalnız dikkat sakın birşeyler yer içerken denemeyin :D :D

Orjinali hakkında hiçbir bilgim yok hocam maalesef bu arada...

Aldınız resimlere yazı eklerseniz küçük resime telif gee şansını büyük oranda azaltırsınız ;)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri