Hocam elindeki bütçeyle ancak wordpress blog tarzı bi site kurabilirsin.
Tabii wordpress blog dışında ücretsiz forum (mybb, phpbb, smf tarzı) veya ücretsiz php scriptleri kurarakta bişeyler yapabilirsin. Ama en mantıklı olanı wordpresstir. Çünkü diğer saydıklarım fıs.
Tabii site kurup bikaç ayda paraları götürcem diye hayallerin olmasın. Ben 5-6 senedir web sektöründeyim. Öyle site kurup bikaç ayda paraları götürene pek rastlamadım. Burda bana karşı çıkıp ödeme kanıtı sunanlarda olabilir. 10.000 de 1 ihtimal veya 100.000 de bir ihtimal tutturanlar var. Ama onlar bu işte tecrübeli olduğu için tutturma ihtimalleri yüksek. Tabii çok şanslı biriysende tutturabilirsin. Acemi şansı diye bir şey var.
Yatırım yapmadan siteyi tutturma ihtimali çok düşük.
Yatırım yaparak bile tutturamayanlara şahit olmuş biriyim.
Yapacağın şeyler sırayla şunlar.
1- İlk önce uzmanlık alanını düşün. Hangi konuda uzmansın. Hangi konuda bilgilisin.
Bu konu hakkında hergün güncel bir şey yazabilir misin. Bu konu hakkında karşındaki insanları mat edebilir misin?
2- Uzmanlık alanını seçtikten sonra domain adı düşün. Kısa ve akılda kalıcı. İlerde bu domaini adını marka haline getiricem diyebileceğin bişey olsun.
3- Hergün 3-5 özgün içerik paylaşmalısın. Sağdan soldan bulup kopyala yapıştır yapma. Kopyala yapıştır yapacaksan. Hiç vaktini boşa harcama o blogtan sana ekmek çıkmaz. Zaten hitte az gelir.
4- Sabırlı olmalısın.
5- Günlük ekleyeceğin içeriği okuyanlar tamamını okumak istesin. Yani öyle şeyler yaz ki okuyanlar yazıyı kilitlensin. Ayrıca içerikle ilgili resim veya video veya her ikisini de eklersen google botları içeriği beğenir ve üste çıkartır.
6- Siteye para kazanıcam diyem popup tarzı rahatsız edici reklam koyma. Çünkü popup reklamlarından hoşlanan bir ziyaretçiye pek rastlamadım. Popup reklamı olan siteyi hemen kapatanlar bile oluyor. Ve hemen kapatmasıda google açısından eksi puan demektir.
Neyse yazacak çok şey var ama herşeyi yazmaya kalkarsam ansiklopi olur.![]()
Yazdıklarınız için teşekkür ederim.