Sitelere TC kimlik onayı getirilmeli diyen arkadaşlar için

freusty

Kayıtlı Üye
bu video da

https://www.youtube.com/watch?v=x8bELTEzpuo

10.40 tan itibaren izlemeye başlasınlar olanları.

üşenenler için ben özet geçiyorum şimdi.

bu adam yani tayfun demir 2007 senesinde grafik tasarım ilgili bi yer açıyor ve bununla alakalı evrak, muhasebe işleri için yakınında bi muhasebeciyle anlaşıyor. 3 yıl bu adam tayfun demir'in muhasebeciliğini yapıyor.

sonrasında bu adamı karakoldan, adliyeden çağırıyorlar.

neden?

çünkü tüm kimlik bilgileriyle birileri sahte kimlik üretmiş. bu kimlik üzerinden bankadan para çekmişler bi dünya borca harca girmişler hatta bu adamı öldü gösterip abisi adına da sahte vekaletname hazırlayıp üzerlerine miras kalan evin satışını gerçekleştirmeye çalışmışlar vs vs. ben kısa haliyle anlattım atladığım unuttuğum yerler var muhakkak o yüzden sitelere kimlik bilgilerinizi verme konusunda başınıza ilerde neler gelebilir fikir sahibi olmanız için o videoyu gidip incelemenizi tavsiye ederim. adamın hakkında kaç dava açılmış kaç ay sürmüş davalar, eğer suç ortaklarından birisi olayı anlatmasa daha ne kadar uzarmış bu işler bi düşünün.

o yüzden kimlik bilgilerinizi, özellikle TC bilginizi paylaşmayın. o sizin en özeliniz. bi şey olmaz, sıkıntı yok cart şu bu dersiniz, 3 ay, 3 yıl sonra uyap a girdiğinizde hakkınızda dava açılı olduğunu görürsünüz. hadi bakalım ben yapmadım diyip ispatlamayla uğraşın şimdi.

bu yüzden, ticari faaliyetlerin daha güvenli sürdürülebilmesi için mesele TC onay olmamalı. daha farklı çözümler bulunmalı. örneğin aracı sitelerle düşük komisyonlar karşılığı takas gerçekleştirebilirsiniz. bi kişi ürünü koyar, diğeri parayı yatırır. ürün ulaştırılırken ve alınırken iki taraf da video kaydı alır. işlem tamamlandığında ürünü aldım diye belirtir alan kişi. para da havuzdan, ürünü satana aktarılır. arada bi dümen çevirmeye kalkan olursa da kanıt olarak video kaydı siteye sunulur. bu özellikle knight online oynayanlar bilir, gold bar, item vs satışlarında kullanılan bi yoldur ve %100 olmasa da %90 güvenlidir. ben hiç sıkıntı yaşamadım bu tür alışverişlerde. ne kimse TC mi istedi ne bi şey. bi oyunda anonim insanlardık ve ticaretimizi yaptık. burada da aynı şeyler yapılabilir. siz saf olmayın yeter, TC bahane.

ayrıca yazılım yazdırmak istediğim bi dönem vardı. orada da yazılımcı çocuk parayı bi siteye aktarmamı istiyordu. yazılım tamamlanıp teslim aldığımda da para havuzdan çocuğa geçecekti. adını hatırlamıyorum sitenin bilen varsa yazar artık belki orası da iş görür. gold bar satışı yaptığımız site ise sonteklif.com du. burada gayet youtube ile alakalı ticaretler de dönebilir diye düşünüyorum. saygılar.

Son düzenleme:
Kral tcni vermek istemiyorsan zorunlu değilsin, ama 2 kişi var biri tc onaylı diğeri değilse ben tc onaylıyı seçerim bu kadar basit yani anlayacağın herkes istediği gibi davranmakta özgür.

Son düzenleme:
Kral tcni vermek istemiyorsan zorunlu değilsin, ama 2 kişi var biri tc onaylı diğeri değilse ben tc onaylıyı seçerim bu kadar basit yani anlayacağın herkes istediği gibi davranmakta özgür.

sabır ya resulallah. tamam

tc vermiyorsanız sorun değil ama ticaret yapan biri tc telefon onay zorunlu olmalı

iyi guzel dıosun ona heryerde dıkkat etmek lazım ki söyle kargocularada soylemek zorunda kaldıgımz zamanlar oluyor..
onlarda uckagıta vs gırebılırler gırenler olduda daha once.
tıcaret yapılıyorsa tc sart olmalı..
normal sıte vs forum sa vermek vermemek kısıye kalms.
ayrıca vıdeo baslıgı gorselı ne alaka sızın dedıklerınız ne alaka cozemedım

2016 da 50 milyon kişinin kimlik data'sı paylaşıldı. Bu işleri yapanlar için ömür boyu yetecek kadar bir data.
Yani açıkçası sadece tc kimlik numarası bilmek yeterli değil. En basitinden banka da bir limit yükseltmede bile diğer bilgilerden en az bir kaçını istiyor.
Sadece satış yapacaklar için onay zorunlu olabilir yada alışveriş yapacaklar sadece kimlik onaylı profillerden satın alabilir :)

Tc ile bişey olmaz :) Bakkaldan aldığınız fişin üzerinde veya herhangi biryerden aldığınız fişin üzerinde bile işletme sahibinin Tc'si yazar :)

Kimse sadece tc ile bi yere varamaz diye düşünüyorum, umarım öyledir :)

Tc kimlikle olmaz bu işler. Devlet dairesi/bankadaki memurlardan işin içinde yığınla adam vardır.

Forumda bazı kişiler var insanlara çip takacaklar diye PARAYONA yapıyorlar.
Parayona gerek yok, BU TİP haberleri DESTEKLEYENLERİ sistem elese sorun çözülür.
Devlet bence bize çip taksın, ATACAĞIMIZ OY DAHİL, herşeye o karar versin.
Biz neden düşünüyoruz ki?
Nerde kaldı özgür irade?
Nerde kaldı düşünce özgürlüğü?
Yazacaklarım bu kadar.

Bunun amacı insan fişlemek.

olay kimlik bilgilerini öğrenilmesinden daha farklı gibi.

bu video da

https://www.youtube.com/watch?v=x8bELTEzpuo

10.40 tan itibaren izlemeye başlasınlar olanları.

üşenenler için ben özet geçiyorum şimdi.

bu adam yani tayfun demir 2007 senesinde grafik tasarım ilgili bi yer açıyor ve bununla alakalı evrak, muhasebe işleri için yakınında bi muhasebeciyle anlaşıyor. 3 yıl bu adam tayfun demir'in muhasebeciliğini yapıyor.

sonrasında bu adamı karakoldan, adliyeden çağırıyorlar.

neden?

çünkü tüm kimlik bilgileriyle birileri sahte kimlik üretmiş. bu kimlik üzerinden bankadan para çekmişler bi dünya borca harca girmişler hatta bu adamı öldü gösterip abisi adına da sahte vekaletname hazırlayıp üzerlerine miras kalan evin satışını gerçekleştirmeye çalışmışlar vs vs. ben kısa haliyle anlattım atladığım unuttuğum yerler var muhakkak o yüzden sitelere kimlik bilgilerinizi verme konusunda başınıza ilerde neler gelebilir fikir sahibi olmanız için o videoyu gidip incelemenizi tavsiye ederim. adamın hakkında kaç dava açılmış kaç ay sürmüş davalar, eğer suç ortaklarından birisi olayı anlatmasa daha ne kadar uzarmış bu işler bi düşünün.

o yüzden kimlik bilgilerinizi, özellikle TC bilginizi paylaşmayın. o sizin en özeliniz. bi şey olmaz, sıkıntı yok cart şu bu dersiniz, 3 ay, 3 yıl sonra uyap a girdiğinizde hakkınızda dava açılı olduğunu görürsünüz. hadi bakalım ben yapmadım diyip ispatlamayla uğraşın şimdi.

bu yüzden, ticari faaliyetlerin daha güvenli sürdürülebilmesi için mesele TC onay olmamalı. daha farklı çözümler bulunmalı. örneğin aracı sitelerle düşük komisyonlar karşılığı takas gerçekleştirebilirsiniz. bi kişi ürünü koyar, diğeri parayı yatırır. ürün ulaştırılırken ve alınırken iki taraf da video kaydı alır. işlem tamamlandığında ürünü aldım diye belirtir alan kişi. para da havuzdan, ürünü satana aktarılır. arada bi dümen çevirmeye kalkan olursa da kanıt olarak video kaydı siteye sunulur. bu özellikle knight online oynayanlar bilir, gold bar, item vs satışlarında kullanılan bi yoldur ve %100 olmasa da %90 güvenlidir. ben hiç sıkıntı yaşamadım bu tür alışverişlerde. ne kimse TC mi istedi ne bi şey. bi oyunda anonim insanlardık ve ticaretimizi yaptık. burada da aynı şeyler yapılabilir. siz saf olmayın yeter, TC bahane.

ayrıca yazılım yazdırmak istediğim bi dönem vardı. orada da yazılımcı çocuk parayı bi siteye aktarmamı istiyordu. yazılım tamamlanıp teslim aldığımda da para havuzdan çocuğa geçecekti. adını hatırlamıyorum sitenin bilen varsa yazar artık belki orası da iş görür. gold bar satışı yaptığımız site ise sonteklif.com du. burada gayet youtube ile alakalı ticaretler de dönebilir diye düşünüyorum. saygılar.

Dolandıran kişi muhasebecisi. Verdiği evraklar: Vekaletname, fotoğraf, nüfus cüzdanı ve fotokopisi :)

Forumlara TC no vermekle kimsenin başına bunlar gelmez.

Hocam tam emin olmamakla birlikte 2007 yılında (yıldan emin değilim) seçimlerinde oy kullanan kişilerin tc kimlikleri ve adresleri internette bulunuyor(du) (hala bulunuyor mu emin değilim) Recep Tayyip Erdoğan'ın bile vardı yani sana öyle söyliyim, ben o zamanlar oy kullanmadığımdan dolayı annem ve babamın çıkıyordu sadece.

bizzat devletin resmi gazetesinde açık bi şekilde zamanında milyonlarca tc no paylaşıldı zaten.sadece tc no ile bu tarz bi işin imkanı yok...günlük hayatta biçok yerde,biçok kişiyle zaten tc no paylaşıyorsunuz.kargocusu olsun,telefon/internet işleri vb olsun.öyle olsa hepimiz yanarız.zaten biçok işlemi yapmaya çalıştıgınızdada dikkat edin,sadece tc no ile olmuyor o işler.sizden ekstra bilgiler isteniyor tc no yanında.en basitinden bi örnek vereyim;eczaneye gittigimde maske almak için,adama aslında sadece tc no mu vermem yeterli sonucu görmek için,sonuçda o numara bitek bana ait.ama adam dogum tarihimi soruyor,baba adımı soruyor...verecegi 5 tane maske,2-3tllik bişey altıüstü.

derseniz ki tc kimlik fotokopisini sagda solda paylaşmayın,bunu bende katılırım tabiki.ama sadece tc no ile bişey olmaz kimseye.kendi işimizi göremiyoruz tek başına tc no ile biz,başkası nasıl görsün :D

muhasebeciye vekalet veriyordur. oradan yürür. sadece tc ile biryere varılmaz korkmayın. size 5 dakika içinde 1 milyon+ tc kimlik no paylaşabilirim. hiçbirşey çıkmaz.

Ayrıca siteye verdiğiniz tcler yani üyeliklerde nvi sisteminden api ile kontrol edilip doğrulama yapılıyor. Yani nüfus idaresi izniyle zaten yapılıyor.

banka hesapları da boşaltılıyor. o zaman paramızı bankaya da koymayalım?

siz istediğini kadar tc ya da kimlik vermeyelim deyın eczacıyım. devlet zorunlu olarak tum hastalardan tc ıstıyor. ımza ıstıyor. yaslılar dırek kımlıklerını verıyor vsvs sonuc bu tarz bılgılerı korumak dıye bır durum zor. sıstemımde 5000 ının uzerınde kısının tc sı falan kayıtlı bu ısın çözumu zor cogu r esmı yerde mecburı kımlıgı tc yı paylasmak zorundasınız. kötu nıyetlı bırı bunlar uzerınden bır seyler yapabılır. bunu da engelleyemezsını mevzu sadece web sıtelerı degıl kı

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri