Sivilce İçin Yardım

Hocam sivilcelerinize diş macunu sürüp kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra yüzünüsü hafif ılık suyla yıkayın. Bunu günde 3kere tekrarlayın. Çok sürmenize gerek yok sivilceyi kaplasın yeter. Sivilcelerinizi sakın sıkmayın. Eğer ucuna kadar gelmiş ise beyazı gözüküyorsa temiz bir iğne yardımı ile ucunu patlatıp baş parmagınızı ve işaret parmağınızı sivilceniz etrafına koyarak sivilceye doğru sıkarak gelin. Bunu böyle tekrarlayın. Umarım işinize yarar

Öncelikle teşekkürler. Hocam hiç uygulamışlığınız veya başka bir kişide uygularken gördünüz mü? Sonucu ne kadar olumlu ve iyi olur sizce?

Kardeşim geçmiş olsun.
Sivilce sorununu ben cok fazla yaşadım,
Bursa'da gitmediğim hastane kalmadı benim yıllardır.
Her gittiğimde ergenlik vs dediler yollardılar. Çoluğa cocuga karıştık ergenlik sivlcesidir dediler. Arko krem gibi jeller verip yolladılar. Adam gibi tedavi bile etmiyorlar uzaktan teşhis koyuyor adam/kadın.

Her neyse sonradan bir özel hastaneye gittim ve sıfırdan muayene olmak istediğimi belirttim bu durumla ilgili.

Kan ve idrar tahrirleri yapıldı bir kaç kez.
Bazı alerji tahlilleri yapıldı.
Ve sonradan öğrendik ki bu sivilceler ergenlik değil, kanda ki yağ oranının fazlalılığından cıkıyormuş (yağ oranının fazlalığı kanda kirlilik yaratıyormuş) ve karaciğer bu kanı temizleyemiyor.

Yediklerimin cok etkisi varmı dedim. Cok az var dediler. Yağlı yemekten uzak durmaya bak.
İsotrexin isminde bir jel verdiler ve yanında hap vardı. Hapın ismini hatırlamıyorum. Özel imza ile alıyorsun ilaçları kimseye vermeyeceğine dahil. Çünkü hamile biri kullanırsa cocugun düşme riski vs var. Herneyse yaklaşık 8 haftalık bir kullanımdan sonra sivilcelerden eser kalmadı. Ama biraz zahmetli geçiyor ilacı kullandığın günler. Dudaklarında kuruyup çatlamalar yapıyor vs.

Bunu niye anlattım. Cünkü yaşın daha genç ve böyle şeyleri ergenlik deyip geçiştirme. Güzelce doktora gidip muayeneni ol. Uzaktan bakıp teşhis koyan doktorlardan da uzaklaş.

Her zahmet edip okuyan arkadaşa nacizane tavsiyemiz olsun.

Kardeşim geçmiş olsun.
Sivilce sorununu ben cok fazla yaşadım,
Bursa'da gitmediğim hastane kalmadı benim yıllardır.
Her gittiğimde ergenlik vs dediler yollardılar. Çoluğa cocuga karıştık ergenlik sivlcesidir dediler. Arko krem gibi jeller verip yolladılar. Adam gibi tedavi bile etmiyorlar uzaktan teşhis koyuyor adam/kadın.

Her neyse sonradan bir özel hastaneye gittim ve sıfırdan muayene olmak istediğimi belirttim bu durumla ilgili.

Kan ve idrar tahrirleri yapıldı bir kaç kez.
Bazı alerji tahlilleri yapıldı.
Ve sonradan öğrendik ki bu sivilceler ergenlik değil, kanda ki yağ oranının fazlalılığından cıkıyormuş (yağ oranının fazlalığı kanda kirlilik yaratıyormuş) ve karaciğer bu kanı temizleyemiyor.

Yediklerimin cok etkisi varmı dedim. Cok az var dediler. Yağlı yemekten uzak durmaya bak.
İsotrexin isminde bir jel verdiler ve yanında hap vardı. Hapın ismini hatırlamıyorum. Özel imza ile alıyorsun ilaçları kimseye vermeyeceğine dahil. Çünkü hamile biri kullanırsa cocugun düşme riski vs var. Herneyse yaklaşık 8 haftalık bir kullanımdan sonra sivilcelerden eser kalmadı. Ama biraz zahmetli geçiyor ilacı kullandığın günler. Dudaklarında kuruyup çatlamalar yapıyor vs.

Bunu niye anlattım. Cünkü yaşın daha genç ve böyle şeyleri ergenlik deyip geçiştirme. Güzelce doktora gidip muayeneni ol. Uzaktan bakıp teşhis koyan doktorlardan da uzaklaş.

Her zahmet edip okuyan arkadaşa nacizane tavsiyemiz olsun.

Hocam teşekkür ederim öneriniz için o hapın ismi "Roaccutane" galiba. Bu konunun 2. sayfasında bir arkadaşımız önermişti. Yan etkileri baya bir var galiba biraz çekindim...

Hocam teşekkür ederim öneriniz için o hapın ismi "Roaccutane" galiba. Bu konunun 2. sayfasında bir arkadaşımız önermişti. Yan etkileri baya bir var galiba biraz çekindim...

Evet hap o. şimdi siz yazınca hatırladım.
Güzel bir doktora gidip tedavinizi olun. Korkmanıza gerek yok, zaten tahlilleriniz yapıldıktan sonra doktor onay verir veya vermez.
Sağlık ihmale gelecek bir şey değil.
Bu gün ihmal ettiğiniz şey yarın başka rahatsızlığı tetikler.
Duyarlı olmalıyız ki çevremize de bu duyarlılığı aşılayabilelim.
Güzel bir kaç doktora gidin. (Bir değil bir kaç, cünkü hepsi farklı konuşuyor)
İlaçtan çekinmenize gerek yok. Ben kullandım sonuclarından cok memnunum. Sizde doktorunuza danışın bence.
Geçmiş olsun tekrar.

---------- Mesaj saat 01:31:45 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 01:24:53 civarında gönderildi. ----------

Ve 2. sayfada yazılan yan etkilere baktım.
Bende sadece yan etki olarak dudaklarımda kurumalar yaşandı. Diğerlerinin hiç biri yok.
O kurumalarda ilacı bıraktıktan sonra 1 hafta içinde geçiyor.
He illa kullanın demiyorum ilacı.
Sivilceden sivilceye fark var.
Ama en azından doktora gitmeye çekinmeyelim.

Evet hap o. şimdi siz yazınca hatırladım.
Güzel bir doktora gidip tedavinizi olun. Korkmanıza gerek yok, zaten tahlilleriniz yapıldıktan sonra doktor onay verir veya vermez.
Sağlık ihmale gelecek bir şey değil.
Bu gün ihmal ettiğiniz şey yarın başka rahatsızlığı tetikler.
Duyarlı olmalıyız ki çevremize de bu duyarlılığı aşılayabilelim.
Güzel bir kaç doktora gidin. (Bir değil bir kaç, cünkü hepsi farklı konuşuyor)
İlaçtan çekinmenize gerek yok. Ben kullandım sonuclarından cok memnunum. Sizde doktorunuza danışın bence.
Geçmiş olsun tekrar.

En iyisi 1-2 ay falan cips, çekirdek ve yağlı bir şey tüketmemeye özen göstereceğim, eğer hala aynı devam ederse bir Cildiye Uzmanı'na giderim artık.

Çok teşekkür ederim sağ olasın.

Merhabalar.

Son zamanlarda ağırlıklı olmak üzere yüzümde çok sivilce çıkıyor. Bir süredir de sivilcelerim evrim geçirerek akne oldular. Görünüş olarak gerçekten beni rahatsız ediyor bir o kadar da sinir bozucu. İnternette o kadar aramama ve test etmeme rağmen bir çıkar yolu bulamadım bir türlü geçmiyorlar.

Sizden ricam eğer sizde veya yakınlarınızda akne sorunu olduysa(veya hala varsa), bunu azaltma veya geçirme yöntemi bulabildiniz mi, yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden hepinize teşekkürler.

çok basit bir teknik;
banyo yaparken yüzünü lifle ve sabun/duş jeli vb. şeylerle sağlam yıka. banyolarını sıklaştır. sivilcelerin en büyük nedeni vücuttaki yağlanma ve ne hikmetse en çok yüzde oluyor. Bunun için en iyi yol yüzünü sık sık yıkayarak gözenekleri açık tutmak, hava almalarını kolaylaştırmak yani yağlanmayı önlemek. Arkadaşların çözüm yollarını denerken bi yandan da yüzünü sık sık lifle yıkamaya devam et, tecrübemi söylüyorum :)

18 buçuk ^_^

Ben ona da baktım da onun çıkmasıyla pek bir alakası yokmuş(aşırıya kaçmadın mı) sonuçta sivilce strestir. Onun sayesinde stres atarmışsın :)

güzel kardeşim onlar laf bizdeki tecrübe ...tecrübeyemi, inancan lafamı sen bil artık :) şakası bi yana normal bu yaşlarda sıkıntı etme ...sen sivilce yüzünden strese sokunca kendini daha çok çıkar...rahat ol...relax :)

stres ve sivilceye çok takmıyacaksın....ergen yaşda oldugun içinde normal
ilk öncelikle mastırmasyon azaltcaksın
yağlı yiyeceklerden kaçıncaksın
Dove marka salatalık sözlü veya limonluda ikiside kullana bilirsin; sabunla sabah öglen akşam yıka yüzünü
Fucidin marka krem al kullan sivilce çıkan yüzeye sür akşamları yatarken.

Fucidin_2_Cream_5gm.jpg

Dove-Beauty-Bar.png

[MENTION=725]yumi[/MENTION] tekrar :d 15-16 yaşına dönmen hergun 1-3 kez mastırmasyon yapman lazım

---------- Mesaj saat 00:22:44 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:22:24 civarında gönderildi. ----------

:d :d

[MENTION=725]yumi[/MENTION] seninkide artık kısmetsizlik :D

bu durumlar yüzün yağlı olmasındanda kaynaklı :) neyse şimdi bilimsel konulara girmeyelim keyfini sür :D

dostum beyto cevabını vermıs. bırak ugrasma, onlar cıkması gereken, vücudunun bazı tabirlere göre fazla enerjisidir, bazı tabirlere göre ise yağlı ciltlerin o dönemdeki yoğun değişiminden kaynaklanır. dokunma bırak, onlar zaten kendiliğinden geçer

bence direk doktora git hocam etkili bir ilaç veriyorlar aylarca kullanıyorsun ama

[MENTION=725]yumi[/MENTION]
olmamasından kaynaklı dogrusu bu

sende ilginç durumlar söz konusu :D :eek::eek::eek: :rolleyes:

[MENTION=725]yumi[/MENTION] ismi ne kardeşim senin :)))

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri