Bir tarafta dünyada günlük 12 saat veya daha fazla çalışarak anca karnını doyurabilen bir kesim var, yine açlıktan ekmek su bulamayan başka bir kesim var, Başka taraftanda hunharca servete sahip olan azınlık bir kesim var,
Yani bu azınlık kesim, çoğunluğun sırtından para kazanıyor, Dünyada milyarlarca insan var, hepsi bana göre bu azınlıkların refah hayat sürmesinde bir şekilde doğrudan veya dolaylı yoldan etki ediyor
Sizce Dünyada kapitalist sistemin bitmesi, Zengin ile Fakirin aynı seviyede olması ne ile mümkündür, Nasıl bir ideoloji ile bunları mümkün hale getirilebilir
Bizim ülkemizi ele alalım, hergün şehit haberleri geliyor, insanlarımız şehit oluyor, Şehit olan kardeşlerimizin tamamı alttabakadan insanlar,
Kimi şehit babasının evi harabe, kimi şehit yakının ayağında kara lastik ayakkabı var
Sorun sadece bu değil, iş kazalarında hergün birçok insanımız ölüyor,
Somada örneğin 301 vatandaşımız öldü, ekmek parası uğruna,
Peki ben ve benim gibiler ölürken, neden azınlık kesime hiçbirşey olmuyor
Azınlık kesim kim, Ali Ağaoğlu, Murat Ülker vs gibi örnekler çoğaltılabilir
Siz bugüne kadar bu konularda azınlık bu kesime birşey olduğunu duydunuz mu
Konuda tartışma çıkmaması için şunun altını çizeyim
Demin Şehitlikten bahsettim, elbetteki şehitlik kutsal bir kavram, dinimiz için vatanımız için Şehit Oluyoruz, bu konuda size katılıyorum
Ama benim demek istediğim, ülkece biz alt tabakalar bedel veriyoruz ama sefasını zenginler sürüyor, ister Şehitlik konusu olsun veya iş kazaları başka diğer konular olsun,
Bu sorun tüm dünyada aynı, sadece Türkiyeye has bir konu değil,
Hem Türkiyede hemde dünyada binlerce evsiz insan var
kısa bir örnek, Bu yılın başlarında dünyanın bir numaralı zengini David Rockefeller öldü bildiğiniz üzere
Toplam serveti 15 trilyon dolar civarındaymış, eski parayla 15 Kentilyon dolar
(bilmeyenler için eski parayla Trilyon<katrilyon<Kentilyon, sıralama böyle )
Şimdi bu david, parasının 1 Katrilyonu sadece evsizlere ayırsaydı sanırım Amerikada pek evsiz kalmadı, ne kimseye yedirdi, nede öteki tarafa götürebildi
Biraz Arap Prens ve Krallardan Bahsedelim
Rüyamızda Göremezken O Altın Kaplatıyor: 23'lük Suudi Prensi Turki bin Abdullah
Zengin Arapların "Allah'ını Sevsen Yapmazdın" Dedirten Vahşi Hayvan Sahiplenme Merakı
27 Fotoğrafla İnstagram'ın Zenginleri ve Evcil Aslanları
Suud Kralı 465 Özel Araç ve 16 Kamyon Eşyayla G-20 Zirvesi İçin Antalya'da
Yani bu azınlık kesim, çoğunluğun sırtından para kazanıyor, Dünyada milyarlarca insan var, hepsi bana göre bu azınlıkların refah hayat sürmesinde bir şekilde doğrudan veya dolaylı yoldan etki ediyor
Sizce Dünyada kapitalist sistemin bitmesi, Zengin ile Fakirin aynı seviyede olması ne ile mümkündür, Nasıl bir ideoloji ile bunları mümkün hale getirilebilir
Bizim ülkemizi ele alalım, hergün şehit haberleri geliyor, insanlarımız şehit oluyor, Şehit olan kardeşlerimizin tamamı alttabakadan insanlar,
Kimi şehit babasının evi harabe, kimi şehit yakının ayağında kara lastik ayakkabı var
Sorun sadece bu değil, iş kazalarında hergün birçok insanımız ölüyor,
Somada örneğin 301 vatandaşımız öldü, ekmek parası uğruna,
Peki ben ve benim gibiler ölürken, neden azınlık kesime hiçbirşey olmuyor
Azınlık kesim kim, Ali Ağaoğlu, Murat Ülker vs gibi örnekler çoğaltılabilir
Siz bugüne kadar bu konularda azınlık bu kesime birşey olduğunu duydunuz mu
Konuda tartışma çıkmaması için şunun altını çizeyim
Demin Şehitlikten bahsettim, elbetteki şehitlik kutsal bir kavram, dinimiz için vatanımız için Şehit Oluyoruz, bu konuda size katılıyorum
Ama benim demek istediğim, ülkece biz alt tabakalar bedel veriyoruz ama sefasını zenginler sürüyor, ister Şehitlik konusu olsun veya iş kazaları başka diğer konular olsun,
Bu sorun tüm dünyada aynı, sadece Türkiyeye has bir konu değil,
Hem Türkiyede hemde dünyada binlerce evsiz insan var
kısa bir örnek, Bu yılın başlarında dünyanın bir numaralı zengini David Rockefeller öldü bildiğiniz üzere
Toplam serveti 15 trilyon dolar civarındaymış, eski parayla 15 Kentilyon dolar
(bilmeyenler için eski parayla Trilyon<katrilyon<Kentilyon, sıralama böyle )
Şimdi bu david, parasının 1 Katrilyonu sadece evsizlere ayırsaydı sanırım Amerikada pek evsiz kalmadı, ne kimseye yedirdi, nede öteki tarafa götürebildi
Biraz Arap Prens ve Krallardan Bahsedelim
Rüyamızda Göremezken O Altın Kaplatıyor: 23'lük Suudi Prensi Turki bin Abdullah
Zengin Arapların "Allah'ını Sevsen Yapmazdın" Dedirten Vahşi Hayvan Sahiplenme Merakı
27 Fotoğrafla İnstagram'ın Zenginleri ve Evcil Aslanları
Suud Kralı 465 Özel Araç ve 16 Kamyon Eşyayla G-20 Zirvesi İçin Antalya'da
Son düzenleme: