Sizca Kapitalzim Sisteminin Tamamen Bitmesi İçin Neler Yapılabilir

Captain Price

Kayıtlı Üye
Bir tarafta dünyada günlük 12 saat veya daha fazla çalışarak anca karnını doyurabilen bir kesim var, yine açlıktan ekmek su bulamayan başka bir kesim var, Başka taraftanda hunharca servete sahip olan azınlık bir kesim var,

Yani bu azınlık kesim, çoğunluğun sırtından para kazanıyor, Dünyada milyarlarca insan var, hepsi bana göre bu azınlıkların refah hayat sürmesinde bir şekilde doğrudan veya dolaylı yoldan etki ediyor

Sizce Dünyada kapitalist sistemin bitmesi, Zengin ile Fakirin aynı seviyede olması ne ile mümkündür, Nasıl bir ideoloji ile bunları mümkün hale getirilebilir

Bizim ülkemizi ele alalım, hergün şehit haberleri geliyor, insanlarımız şehit oluyor, Şehit olan kardeşlerimizin tamamı alttabakadan insanlar,
Kimi şehit babasının evi harabe, kimi şehit yakının ayağında kara lastik ayakkabı var

Sorun sadece bu değil, iş kazalarında hergün birçok insanımız ölüyor,
Somada örneğin 301 vatandaşımız öldü, ekmek parası uğruna,

Peki ben ve benim gibiler ölürken, neden azınlık kesime hiçbirşey olmuyor
Azınlık kesim kim, Ali Ağaoğlu, Murat Ülker vs gibi örnekler çoğaltılabilir

Siz bugüne kadar bu konularda azınlık bu kesime birşey olduğunu duydunuz mu

Konuda tartışma çıkmaması için şunun altını çizeyim
Demin Şehitlikten bahsettim, elbetteki şehitlik kutsal bir kavram, dinimiz için vatanımız için Şehit Oluyoruz, bu konuda size katılıyorum

Ama benim demek istediğim, ülkece biz alt tabakalar bedel veriyoruz ama sefasını zenginler sürüyor, ister Şehitlik konusu olsun veya iş kazaları başka diğer konular olsun,

Bu sorun tüm dünyada aynı, sadece Türkiyeye has bir konu değil,

Hem Türkiyede hemde dünyada binlerce evsiz insan var

kısa bir örnek, Bu yılın başlarında dünyanın bir numaralı zengini David Rockefeller öldü bildiğiniz üzere

Toplam serveti 15 trilyon dolar civarındaymış, eski parayla 15 Kentilyon dolar
(bilmeyenler için eski parayla Trilyon<katrilyon<Kentilyon, sıralama böyle )
Şimdi bu david, parasının 1 Katrilyonu sadece evsizlere ayırsaydı sanırım Amerikada pek evsiz kalmadı, ne kimseye yedirdi, nede öteki tarafa götürebildi

Biraz Arap Prens ve Krallardan Bahsedelim

Rüyamızda Göremezken O Altın Kaplatıyor: 23'lük Suudi Prensi Turki bin Abdullah

Zengin Arapların "Allah'ını Sevsen Yapmazdın" Dedirten Vahşi Hayvan Sahiplenme Merakı

27 Fotoğrafla İnstagram'ın Zenginleri ve Evcil Aslanları

Suud Kralı 465 Özel Araç ve 16 Kamyon Eşyayla G-20 Zirvesi İçin Antalya'da

Son düzenleme:
verdiğin örneklerde araplar hariç genel olarak bill gates steve jobs tarzı insanlar 0 dan kendi çabalarıyla o yerlere gelmiş kişiler hayatında kitap açmamış biri neden o insanlar ile aynı parayı kazansın

verdiğin örneklerde araplar hariç genel olarak bill gates steve jobs tarzı insanlar 0 dan kendi çabalarıyla o yerlere gelmiş kişiler hayatında kitap açmamış biri neden o insanlar ile aynı parayı kazansın

Kesinlikle haklısın ama yinede zengin ile fakirler arasında ciddi bir uçurum var, sanırım dünyanın doğası gereği bu hep böyle olucak dünyanın sonuna kadar,

konuyu açmamın sebebi, uzaktan bir yakınım inşaatta çalışırken düşmüş ayağı kırılmış, ödemesi gereken evin kredi borcu var, bugün konuşurken adam ağlar gibi oldu, etkilendim biraz

Hocam dediğiniz olay Gelişmiş ülkelerde yok.Almanya da yaşıyan teyzem bir keresinde bizde bir kişinin Memur,Doktor yada zengin olduğunu anlaman zor ama Türkiye de hemen anlaşılıyor demişti.

İsveç de yaşıyan bir arkadaşımda buna benzer bir şey söylemişti.

Amerika gibi iş olanakları çok fazla olan bir yerde eğer aç kalıyorsa kusura bakmasın ama o kişi birazda hatayı kendinde aramalı

Son düzenleme:
Bana göre kapitalizm en iyisi. Çok araştırmadım, düşünmedim üstünde ama. Doğanın bize koyduğu kural gibi, güçlü olan kazanır gerisi elenir. Kapitalizm de budur. Halk tarafından ise , herkesin zengin olma ihtimali olması yüzünden benimseniyor herhalde yada doğru düzgün bir alternatifi olmamasından dolayı. Bilmiyorum. Ben memnunum.

Herşey nüfus ile alakalı, dünyada belli bir kaynak var ve bolusmemiz gereken insan sayisida sistemleri belirliyor. Bu kapitalizm kimsenin sucu degil, tüm suçlu onbinlerce yil önce tarim devrimini yapan insanlardir. Yerleşik hayata gecmenin insanliga vermis olduğu bir beladir bu.

Kapitalizm olmasa ortaya çıkabilecek kaotik ortamı düşününce, kapitalizme teşekkür etmemiz gerekiyor bence. Çünkü biz bu duzende bile eşit enerji tüketimini saglayamiyoruz. potansiyel güç avci toplayıcı olarak evrimleşmiş insanoğlunun yerleşik hayata gecmelerinden sonra aklını, mantığını,bilgisini ve şansını kullanmasıyla yeniden evrilmiştir.

O yüzden bu düzen içerisinde kapitalizm dışındaki tüm sistemler daha saçma duzensizliklere yol açar..

Yanlış anlaşılmasın kapitalizm mukemmel falan demiyorum, ancak insanoğluna en uygun sistem budur çünkü çok kalabalık bir türüz.

Hayvanlara bakın, belirli bir sayıda koloniler yada gruplar kurup o şekilde yaşam faaliyetlerini göstermekteler ki onlarda bile belirli bir hiyerarşik düzen, av paylaşımında tutarsızlık (eşit dağılım olmaması) bireyler arasında grup lideri olabilmek için ölümle sonuçlanabilecek rekabet, liderin soyundan gelen bireylerin direk lider olması yada aynı bireylerin toplu katliama kurban gitmesi gibi bir çok değişik düzen sistemi mevcut.

Tekrar söylemek isterim ki, sizin bahsettiğiniz şey kapitalizm ile alakalı değil, sadece ulkelerin mevcut yasam standartları ile alakalı. Ülkemiz gelismekte olan ulkeler sınıfında (refah seviyesi bakımından dünyadaki indexlere bakabilirsiniz) ve bizim ekonomik anlamda talihsizligimiz bu coğrafyada dunyaya gelmemiz. Ancak Afrikada yada Asyanın anlamsiz bir bolgesinde de dogabilirdik. Yani bana yeniden farklı bir cografyada dogma sansi verilse ben hicbir zaman o piyango riskine girmezdim. Cok muhteşem şekilde memnun olmasamda yine de cok daha kötüsü olabilecekken şükürler olsun bu ülkede doğmuşum...

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir tarafta dünyada günlük 12 saat veya daha fazla çalışarak anca karnını doyurabilen bir kesim var, yine açlıktan ekmek su bulamayan başka bir kesim var, Başka taraftanda hunharca servete sahip olan azınlık bir kesim var,

Yani bu azınlık kesim, çoğunluğun sırtından para kazanıyor, Dünyada milyarlarca insan var, hepsi bana göre bu azınlıkların refah hayat sürmesinde bir şekilde doğrudan veya dolaylı yoldan etki ediyor

Sizce Dünyada kapitalist sistemin bitmesi, Zengin ile Fakirin aynı seviyede olması ne ile mümkündür, Nasıl bir ideoloji ile bunları mümkün hale getirilebilir

Bizim ülkemizi ele alalım, hergün şehit haberleri geliyor, insanlarımız şehit oluyor, Şehit olan kardeşlerimizin tamamı alttabakadan insanlar,
Kimi şehit babasının evi harabe, kimi şehit yakının ayağında kara lastik ayakkabı var

Sorun sadece bu değil, iş kazalarında hergün birçok insanımız ölüyor,
Somada örneğin 301 vatandaşımız öldü, ekmek parası uğruna,

Peki ben ve benim gibiler ölürken, neden azınlık kesime hiçbirşey olmuyor
Azınlık kesim kim, Ali Ağaoğlu, Murat Ülker vs gibi örnekler çoğaltılabilir

Siz bugüne kadar bu konularda azınlık bu kesime birşey olduğunu duydunuz mu

Konuda tartışma çıkmaması için şunun altını çizeyim
Demin Şehitlikten bahsettim, elbetteki şehitlik kutsal bir kavram, dinimiz için vatanımız için Şehit Oluyoruz, bu konuda size katılıyorum

Ama benim demek istediğim, ülkece biz alt tabakalar bedel veriyoruz ama sefasını zenginler sürüyor, ister Şehitlik konusu olsun veya iş kazaları başka diğer konular olsun,

Bu sorun tüm dünyada aynı, sadece Türkiyeye has bir konu değil,

Hem Türkiyede hemde dünyada binlerce evsiz insan var

kısa bir örnek, Bu yılın başlarında dünyanın bir numaralı zengini David Rockefeller öldü bildiğiniz üzere

Toplam serveti 15 trilyon dolar civarındaymış, eski parayla 15 Kentilyon dolar
(bilmeyenler için eski parayla Trilyon<katrilyon<Kentilyon, sıralama böyle )
Şimdi bu david, parasının 1 Katrilyonu sadece evsizlere ayırsaydı sanırım Amerikada pek evsiz kalmadı, ne kimseye yedirdi, nede öteki tarafa götürebildi

Biraz Arap Prens ve Krallardan Bahsedelim

Rüyamızda Göremezken O Altın Kaplatıyor: 23'lük Suudi Prensi Turki bin Abdullah

Zengin Arapların "Allah'ını Sevsen Yapmazdın" Dedirten Vahşi Hayvan Sahiplenme Merakı

27 Fotoğrafla İnstagram'ın Zenginleri ve Evcil Aslanları

Suud Kralı 465 Özel Araç ve 16 Kamyon Eşyayla G-20 Zirvesi İçin Antalya'da

Dini İslam yeryüzüne tam anlamıyla hakim oldugu gün bu olay biter.

Güzel yolumuzu buluyorduk hocam youtube dan.
Şimdi kapitalizmi bitirince youtube da biterse ortada kalırız.
Lütfen kapitalizmi falan bitirip ekmeğimizle oynamayın :)

Not: Bu arada 15 kentilyon doları anlamadım; dolardan da mı 6 sıfır atıldı?

Son düzenleme:
Olayın dinle vs hiç bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bu durum düzelmez böyle gider sebebi insanoğlunun aç gözlü olmasından kaynaklanıyor. Bilindiği gibi dünyanın en zenginleri ceplerindeki paranın %1 ini aç insanlara harcasa açlık diye bir şey kalmaz. Ama bu zengin açlar bunun yerine bu insanları istismar edip kullanıp daha fazla paranın peşinde.

Özetle insanın yaratılışı değişmeyeceği için bu kapitalist düzen hiç bir zaman değişmez.

kapitalizm doğa kanunudur. güçsüzsen yeteri kadar çabalamazsan yok olursun. gün gelir elinden gelen tüm şeyleri yapmışsındır ama yine de yok olursun çünkü zayıf doğmuşsundur. kapitalizm bitmez kapitalizmin en azgın düşmanı komünizm bile kapitalisttir. zayıfları düşünmeyin güçlü olmak için çabalayın ve yaşayın. buna da şükür diyecek kadar da saf olmayın.

Doğa ana intikamını almadan hiçbir düzen değişmez. Kapitalizm i yok etmek mi istiyoruz,o, zaman tüm insanlığı yok etmemiz lazım. İnsanoğlu varolduğu sürede eşitsizlik herzaman olacaktır.

Kapitalizm dünyadaki en iyi yönetim şeklidir.
Yaşasın kapitalizm. . .
Slogan atan tipler gibi söylem oldu.
:D

Gerisi faso fiso.

bu konu siyaset gibi ne kadar yazılsada değişmez

---------- Spam Engelliyici 17:35 ---------- Önceki Mesaj 17:30 ----------

ek olarak azınlık kesimden geçenlerde 4 kalp ameliyat olanı duymuştuk :)

bu konu siyaset gibi ne kadar yazılsada değişmez

---------- Spam Engelliyici 17:35 ---------- Önceki Mesaj 17:30 ----------

ek olarak azınlık kesimden geçenlerde 4 kalp ameliyat olanı duymuştuk :)

sonra da o haberin sahte olduğunu duyduk laskfaslşf

sonra da o haberin sahte olduğunu duyduk laskfaslşf

aynen ;) yani fazla takılmaya gerek yok önemli olan yaptığın işin karşılığını alabilmek o yüzden başkasının işinde çalışmayı tercih etmiyorum son 2-3 yıldır bu düşünceye sahibim hayatım boyuncada böyle olacak eğer imkanınız varsa bu şekilde yapın sizde yoksa kaderinize razı gelmekten başka yapılıcak pekte bişey yok aslında ölüm var sonuçta parası olanın sorgusu daha uzun olur bana göre :D

Başkanorhanın dedigi mantıklı degil dogru olandır çözüm olandır.Arkadaş ülkelerden bahsetmiyor,kişilerden bahsetmiyor İslam'ın tam anlamıyla (önemli nokta burası) dünya üzerinde yaygınlaşırsa diyor,yani şu dindar dediginiz böyle şu ülke böyle diye düşünmeyin.

fakir zengin olabileceğine inanmıyor. sadece kendine yetebilecek kadar çalışıyor. Zengin ise fakirin halinden anlamıyor. parasını nereye harcayacağını bilmiyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri