Her sene asgari ücrete %50 zam yapılsa bu noktaya gelecek gibi.Sizce bu şekilde olur mu?
Ülke dönülemeyecek bir noktaya doğru gidiyor.
Eskiden ülkenin elinde hiç olmasa değerli şirketleri vardı. Şuan nerdeyse tümü özelleştirildi satıldı. Diyorlarki yakında thy ve botaş gibi son kalan 3 5 şirket de satılacakmış. Sata sata nereye kadar gider bu devran bilinmez.
Akpden önce de asgari ücretli zor geçiniyordu. Akp nin 20. yılında da ülke aynı duruma geldi.
Ama Akpden önce hiç olmasa bir asgari ücretli aile bir baba 4 5 çocuğuna asgari ücret ile bakabilirdi. Şuan bu durum imkansız oldu.
Diyorlar ki Akpden önce emekli maaşı ödenmiyordu. Şuan emekliler memurlar gül gibi maaşlarını alıyorlar.
herhalde Akp döneminde bir kalmayan bu kaldı emekli maaşlarının devletin ödemeyecek duruma gelmesi.
Ama ben anlamıyorum. emekli maaşı ödenmeme durumu tam bilmiyorum ama diyorlarki kıbrıs harekatında, Amerika ve Avrupa batı dünyası Türkiyeye ambargo koyduklarından dolayı ülke bu duruma gelmişti.
Şimdi ambargo yok birşey yok neden bukadar pahalılık var anlamış değilim.
Elbette hükümet kötü yönetiyor ama garip bir durum söz konusu. Savaşta işgalde değiliz ama orta tabaka bitmiş durumda. Eskiden Zengin Fakir ve Orta Halli aileler vardı. Şuan Sadece Zengin ve Fakir var.
Ve yakında 500 TL 1000 TL banknotlar piyasaya sürülecek. Eğer bu olursa ekonomik kriz kendini iyiden iyiye gösterecek.
Hani diyorlardı ya Eskiden imf den borç alıyorduk. Şimdi imfye borç veriyor duruma geldik.
Eğer borç veriyor duruma geldiysek; Neden 1000 TL banknotlar var piyasada.
Bir ülkenin parasının banknotları nekadar küçük ise o para birimi okadar değerlidir.
Youtubede Emre Durmuş'un Venezuela videosu var.
Adam 1 2 dolar para ülkede bozuyor Venezuela parasına çeviriyor. Bozum sonrası eline birkaç çantaya anca sığacak paralar oluyor.
Venezuela'da 10bin Lira 20bin lira 50bin lira sanırım banknotlar var. Tam araştırmadım. Bizde 500 TL ve 1000 TL banknotlar çıkartarak Venezuela yolunda ilerleyeceğiz anlaşılan.
Hoş Venezuelanın petrolu var ama değerlendiremiyor. Bizde o da yok.
Herhalde onların konumuna düşersek, halk birbirini boğazlar durumuna gelir.
https://www.youtube.com/watch?v=7iWvHihYPnI