Sizce Asgari Ücret 2028 yılında 80-90 k olur mu?

reis1477

Kayıtlı Üye
Her sene asgari ücrete %50 zam yapılsa bu noktaya gelecek gibi.Sizce bu şekilde olur mu?

Her sene asgari ücrete %50 zam yapılsa bu noktaya gelecek gibi.Sizce bu şekilde olur mu?

Ülke dönülemeyecek bir noktaya doğru gidiyor.
Eskiden ülkenin elinde hiç olmasa değerli şirketleri vardı. Şuan nerdeyse tümü özelleştirildi satıldı. Diyorlarki yakında thy ve botaş gibi son kalan 3 5 şirket de satılacakmış. Sata sata nereye kadar gider bu devran bilinmez.

Akpden önce de asgari ücretli zor geçiniyordu. Akp nin 20. yılında da ülke aynı duruma geldi.
Ama Akpden önce hiç olmasa bir asgari ücretli aile bir baba 4 5 çocuğuna asgari ücret ile bakabilirdi. Şuan bu durum imkansız oldu.
Diyorlar ki Akpden önce emekli maaşı ödenmiyordu. Şuan emekliler memurlar gül gibi maaşlarını alıyorlar.
herhalde Akp döneminde bir kalmayan bu kaldı emekli maaşlarının devletin ödemeyecek duruma gelmesi.
Ama ben anlamıyorum. emekli maaşı ödenmeme durumu tam bilmiyorum ama diyorlarki kıbrıs harekatında, Amerika ve Avrupa batı dünyası Türkiyeye ambargo koyduklarından dolayı ülke bu duruma gelmişti.
Şimdi ambargo yok birşey yok neden bukadar pahalılık var anlamış değilim.
Elbette hükümet kötü yönetiyor ama garip bir durum söz konusu. Savaşta işgalde değiliz ama orta tabaka bitmiş durumda. Eskiden Zengin Fakir ve Orta Halli aileler vardı. Şuan Sadece Zengin ve Fakir var.
Ve yakında 500 TL 1000 TL banknotlar piyasaya sürülecek. Eğer bu olursa ekonomik kriz kendini iyiden iyiye gösterecek.
Hani diyorlardı ya Eskiden imf den borç alıyorduk. Şimdi imfye borç veriyor duruma geldik.
Eğer borç veriyor duruma geldiysek; Neden 1000 TL banknotlar var piyasada.
Bir ülkenin parasının banknotları nekadar küçük ise o para birimi okadar değerlidir.
Youtubede Emre Durmuş'un Venezuela videosu var.
Adam 1 2 dolar para ülkede bozuyor Venezuela parasına çeviriyor. Bozum sonrası eline birkaç çantaya anca sığacak paralar oluyor.
Venezuela'da 10bin Lira 20bin lira 50bin lira sanırım banknotlar var. Tam araştırmadım. Bizde 500 TL ve 1000 TL banknotlar çıkartarak Venezuela yolunda ilerleyeceğiz anlaşılan.
Hoş Venezuelanın petrolu var ama değerlendiremiyor. Bizde o da yok.
Herhalde onların konumuna düşersek, halk birbirini boğazlar durumuna gelir.

https://www.youtube.com/watch?v=7iWvHihYPnI

Son düzenleme:
Bu zihniyet devam ederse ekmek bile o fiyat olabilir

Bu zihniyet devam ederse ekmek bile o fiyat olabilir

Ben parti tutan biri değilim. Bunca pahalılığa rağmen kendi kendime dedim bu sefer Erdoğan kaybeder. Ama gördüm ki değişen birşey olmadı.
Bakın buraya yazıyorum. 2028'de de Akp Kazanır.
Bu yılda bunca pahalılığa rağmen halk tercihini ondan yana kullandıysa bence artık iktidardan gitmeleri imkansız olacak.
Neden imkansız. Bu yıl 2 milyon örnek veriyorum mülteci oy kullandıysa. 5 yıl sonunda 7 milyon mülteci oy kullanacak durumuna gelecek. Milyonlarca mülteciye vatandaşlık daha verilecek.
Ve bu mülteci kozu zamanla çok büyüyecek.
Mültecilerin doğurganlık oranları çok çok yüksekmiş. Birçok aile 7 8 yılda 5 6 çocuk dünyaya getirmişler.
Şuan Turkiyedeki ikinci asli unsur Kürtler mesela. Ama size garanti veriyorum. 30 yılda Mültecilerin sayısı Kürtlerin sayısının 2 katına en az çıkacak.
Ve Akp bence artık en az 50 yıl daha iktidarda kalacak.
20 yılda mülteci sayısı 15 20 milyon olacak. Seçimlerin kilit konumunda rol alacaklar.

Dün Bursa Uludağ üniversitesınden bir çıktım taa Gürsüya kadar dur kalk dur kalk arabayı 3.vitese atmamışim balataya mazota yazık Anlamadım konu en ucuz araba 500-600 bin ama Bursada trafıkden dolayı yola çıkmaya korkuyorumAraba park etmeye yer bulamıyoruz bütün avm ler dolu Bizim mahallenın marketinde bile kasada hep önümde beş kişi sıra beklıyor Krız var ama sanırım millette parada var Ben pek bişey anlayamadım Şu ankı askerı ucret ile çoğu karı koca çalısıp gecınıebılıyor hele birde kırada ıse vay kı vay Şu an benım çalıstığım yerde ben 2000 senesınde de çalıstım o zamana bakış şımdı 3 kişinin yapacağı işi bir kişiye yaptırıyorlar Uzun lafın kısası iş zor hayat zor ınsanlar son derece kaba ve nezaketsız saygısız Allah yardımcımız olsun

Dün Bursa Uludağ üniversitesınden bir çıktım taa Gürsüya kadar dur kalk dur kalk arabayı 3.vitese atmamışim balataya mazota yazık Anlamadım konu en ucuz araba 500-600 bin ama Bursada trafıkden dolayı yola çıkmaya korkuyorumAraba park etmeye yer bulamıyoruz bütün avm ler dolu Bizim mahallenın marketinde bile kasada hep önümde beş kişi sıra beklıyor Krız var ama sanırım millette parada var Ben pek bişey anlayamadım Şu ankı askerı ucret ile çoğu karı koca çalısıp gecınıebılıyor hele birde kırada ıse vay kı vay Şu an benım çalıstığım yerde ben 2000 senesınde de çalıstım o zamana bakış şımdı 3 kişinin yapacağı işi bir kişiye yaptırıyorlar Uzun lafın kısası iş zor hayat zor ınsanlar son derece kaba ve nezaketsız saygısız Allah yardımcımız olsun
--Aslında avrupada kişi başına en az sayıda araç düşen ülkeyiz Olan şu yollarımız dar
--Ben de dün İST da bir AVM deydim ama dolaşan profilleri takip ettim biraz hep dolarla kazanan yada baba parası yiyen tipler ya da katar rusya vb yerlerden gelenler.Adam bir mağazada 4-5 bin harcıyor zerre sıkıntı hissetmiyor ben (çocukların ihtiyaçları için 2bin verdim diye dünden beri düşünüyorum
--Markette sıra olması normal çünkü temel tüketim maddeleri bakkala vb yerlere göre ucuz ailede 2 kişi asgari ücretle çalışıyorsa açlık sınırında yaşıyor
bunu da yaşamak sanıyor halimize şükür diyor
Kısacası halkın %60 ı açlık sıınırnda yaşadığı halde farkında değil geri kalan
%30 memur işçi farkında ama işini düşünüoyr avm lerde gezen zengin kesim için değişen bir şey yok her zaman rahatlar ya dolarla kazanıyorlar ya da fabrika market vb işletiyor asgari ücret kadar zam yapıyor hayatlarına devam ediyorlar

--Aslında avrupada kişi başına en az sayıda araç düşen ülkeyiz Olan şu yollarımız dar
--Ben de dün İST da bir AVM deydim ama dolaşan profilleri takip ettim biraz hep dolarla kazanan yada baba parası yiyen tipler ya da katar rusya vb yerlerden gelenler.Adam bir mağazada 4-5 bin harcıyor zerre sıkıntı hissetmiyor ben (çocukların ihtiyaçları için 2bin verdim diye dünden beri düşünüyorum
--Markette sıra olması normal çünkü temel tüketim maddeleri bakkala vb yerlere göre ucuz ailede 2 kişi asgari ücretle çalışıyorsa açlık sınırında yaşıyor
bunu da yaşamak sanıyor halimize şükür diyor
Kısacası halkın %60 ı açlık sıınırnda yaşadığı halde farkında değil geri kalan
%30 memur işçi farkında ama işini düşünüoyr avm lerde gezen zengin kesim için değişen bir şey yok her zaman rahatlar ya dolarla kazanıyorlar ya da fabrika market vb işletiyor asgari ücret kadar zam yapıyor hayatlarına devam ediyorlar

Hocam avrupada ve amaerikada yatay şehir anlayışı var yani ülkenin her tarafını kullanıyorlar.Adamların para sorunlari yok bu yüzdende istedikleri heryere altyapı vs götürebiliyorlar.Bizde ise tam tersi dikey mimari olduğu için sıkışık yaşıyoruz.Dar alanda çok kişi yaşayınca sanki çok araba varmış gibi sanılıyor

Tahminimce 10 seneye 600 Bin TL asgari ücret olacak
10 sene sonra zenginiz YTpara ahalisi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri