Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Hocam gidip de dağda kullanmıcam ara sokakta kullanıcam bizimbu tip rc araba alacaksan sağlamlarından alman lazım +250$ üstü yoksa yukarıdaki arkadaşında dediği gibi ömrü çok kısa olur
Bildigimden takildim zaten kardesime,ayrica ben bu yasta bile benim oglanlarin bütün oyuncaklarini kurcaliyorum.dedigin gibi bizim zamanimizda sanayiden cav (yag filtresi) alir ondan araba yapar sürerdik.12 yasında zatenoynasın hevesini alsın
biz oynayamadık
çelik çomak oynardık biz. birdir bir oynardık
olmadı topu alır harmana gider mahalle maçı yapardık
![]()
Hocam ben de 80 doları geçsin istemiyorum ya :/aksları demirmiş bunun daha iyi.. eğer çelik değilse eğilme olabilir
ama diğerinden daha dayanıklıdır (şase plastik olduğu için özellikle vida yerlerinden bu da sorun çıkarabilir)
800 MA pil var yaklaşık 10 dakika kullanabilirsin
kumadan frekansı değiştirilebilir değil galiba onu tam anlayamadım.. ama benzer bir frekansta başka araç olduğunda kullanamayabilirsin
kumanda mesafeside 80m yazıyor.. bu mesafe full pillerle geçerlidir... maks 50 diye düşün fazlasında araç sapıtıralır başını gider
başkada bi özelliği yok gibi..
monster araçta ısrar etmezsen, şimdilik bi tamiya tt-01'le başla istersen.. hem drifte içinde uygundur (tabi arka diferansyeli kitlersen on numara olur)
Hocam ilerki düzeyde belki olabilir biraz daha fazla kazanmam lazımhocam benzinli fiyatları biraz uçuk![]()
Anladım hocam türkiyedekiler yabancı sitelerdeki gibi ucuz olmuyor ya :/ilki daha iyi diyebilirim.. en azından pil mah'ı daha yüksek..
gerçi ikinciyi alıp bi elektirikçiden 3600mah'lık bi pille 40-50 dakika kesintisiz kullanabileceğin bi araba olur....
ikinci olan 72,58 dolara geliyor galiba.. gümrükte de bi sıkıntı olmaz.. (yinede kargoyu 18 yaşından büyük biri adına istet.. bi ihtimal gümrükte sıkıntı çıkarabilirler)
yaklaşık 3-4haftada gelir...
kardeşim tavsiye edeceğim elektrikli tamiya var.. ama onunda demonte fiyatı 300-350 lira civarındadır diye düşünüyorum.. ama onlarda bahsettiğin gibi taşlı topraklı yerlerde pek olmuyor...
bide Türkiyeden satış yapan hobby mağazalarına bak istersen![]()
kesinlikle off road al arazi yani
diğerleri asfalt olanlar hızları çok iyi ama heryerde kullanılmıyor.
Anladım hocam türkiyedekiler yabancı sitelerdeki gibi ucuz olmuyor ya :/
1.de stok bitmiş hocam ondan alıcaktım stok bittiği için almıcam.Devre dışı satış yani.Demişsiniz ikinciyi almayı düşünüyorum nasıl sizce ikinci parçaları falan gidip de dağda kullanmam hocam taşta toprakta kullanırım anca.Bir de dediğiniz 3600 mah pil taktırsam çalışır mı cihaz kumandası falan çalışır değil mi?Ürün şarjlı bir de ya hocam sıkıntı yapmaz değil mi?Bir de 3600 mah pil ortalama kaç tl tutar?
aynenşunu kullanmak için az mı boş basket/futbol sahası bekledim
yada otoparklarda az mı yanladım![]()
![]()
buda arkadaşlarıyla...
![]()
---------- Spam Engelliyici 23:46 ---------- Önceki Mesaj 23:45 ----------
yok kumandaya değil zaten, arabanın içindeki (mavi) pile..
volt değişmeyecek sadece depolama alanı değişeceği için çalışır merak etme![]()
Peki hocam ben bunu alıcam şimdi sağlam bir araba mı önerir misiniz başlangıç olarak çok kötü yerlerde kullanmıcam taş toprakta kullanıcam sadece hocam.Bri de 3600 mah bir pil ortalama 30 40 tl var mı?
ilk olacağı için sağlama çok gerek yok..
zaten ilk zamanlar o kadar çok vuracaksın kiyerinde olsam bi süre kepi takmadan kullanırım.. boştan yere kırılıp çizilmesin..
videolardan izlendiği gibi kullanması pekte kolay değildir
acemiliği attıktan sonra hevesin devam ederse 1:10 elektirikli ya da benzinliyi düşünüyo olursun![]()
Tamam hocam anladım çok sağ olun.Peki ben bu makineyi beğendim diyelim daha sonroa hobi için max 500tl ne önerirsiniz?Bir de benzinli arabada diyelim 5 litre benzin koyduk içine çok dayanır mı bir de benzinli arabaların ne özelliği var dağda taşta gider mi?
Arkadaşlar banggood.com adlı siteden bir rc car alıcam bu site güvenilir mi?HSP 94803 Perfessional 1:18 4WD RTR Electric Power Off-Road RC Truggy - US$80.99 bir de bu rc carın özelliklerini tam anlayamadım sizce nasıl bir de bu alet şarjlı mı şarjı ne kadar dayanır kullanan var ise ya da verdiğim adresten bulursanız çok sevinirim.Almayı düşünüyorum.Bir de RC Car kullanan abilerim vardır hobi için bir süre sonra sıkıyor mu?
Tamam hocam sağ olun.Dediğiniz gibi 3600 mahlık bir pil ortalama kaç tl olur 40tlyi geçer mibenznili dediysek normal-kurşunsuz benzin değil..
nitro yakıt diye geçiyor sahibinden.com nitro fiyatları
ne kadar yakıt ne kadar götürür hiç fikrim yok açıkcası..
dağ bayır hiç acımaz gider.. ama aşırı toz motoru çok yıpratır onda da..
bide yakıtlının her kullanımdan sonra MUTLAKA bakımı vardır (en azından tozunu alırsın)
fiyata göre bişey öneremem kardeşim.. piyasayı hiç bilmiyorum
ortalama o fiyata tamiya ya da hpi'nin başlangıç modelleri gelir gibi..
zamanında 300liraya arabayı aldım.. daha sonra 70 liraya pil ve 110 lirayada motor almıştım. (bu ikisi hongkongtan geldi)
zaman sonra daha etkin dönüşler için servo değiştirdim.
sonra alıcı bozuldu onu değiştirdim..
bi gün sağ arka tekerin ordan duvara vurdum, aks kırıldı karbon aks aldım (tek satılmadığı için setiyle)
arabada değişmeyen şase - kep - kumanda oldu
artı bedavaya rulman takımını değiştim,
arkadaştan drift lastiği buldum... vs.. vs.. yani bi fiyat koyup sınırlanmıyor bu meret kardeşim..
ama dediğim gibi başlangıç için ikinci verdiğin linkteki işini görür..
dostum 1. çok eğlenceli oluyor almanı tavsiye ederim.
2. si elektrikli alma benzinli al. elektriklide 5-8 saat şarj ediyorsun 15-30 dk arası oynayabiliyorsun. benzinlinin tadını vermiyor elektrikli alırsan benzinli almadığın için pişman olursun.
Tamam hocam sağ olun.Dediğiniz gibi 3600 mahlık bir pil ortalama kaç tl olur 40tlyi geçer mi![]()
Anladım hocam.Pilin boyutu farkeder mi peki araca takıcaz ya?kardeşim sen hep fiyat soruyosun banasatıcımıyım ben ...
gerçekten hiç fikrim yok.
aşağı yukarı 40-50 lira anca..
bunun pilleri biraz küçük (kalem pil gibi) olduğu için 40lira bile tutmayabilir..
yani şunlardan (bundan yan yana 3 tane yada 4tane var galiba ikinci linktekindeki araçta)
![]()
1:10 boyuttakilerde de piller böyle.. biraz daha büyük
![]()
bu arada pil resimlerine bakarken şu siteyi gördüm tam olmasada ufak bi fikir verebilir.. fiyatlara pek takılma bence.. bu arkadaş biraz (birazdan biraz fazla) şişirmiş![]()
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.