Sizce reklama tıklayanların ne kadarı yanlışlıkla tıklıyordur?

dervegider

Kayıtlı Üye
Hep merak etmişimdir sayfa tıklanma oranını ortalama %3 olarak ele alsak. Her 100 kişiden 3 tanesi tıklıyor, ben hep bunların yanlışlıkla tıklandığını düşünmüşümdür. Siz ne düşünüyorsunuz? Tabii ki isteyerek tıklayan da vardır ama bunun oranı daha az gibi geliyor bana.

Çok düşük bir oran olduğunu düşünüyorum.Zaten tıklayıp hemen kapatılıyorsa reklam Google bu tıkları geri düşüyor diye biliyorum.

Türkiyede reklama tıklama çok azdır, nadirendir. Ya adsenseni banlatmak için tıklar yada indirim felan gibi şeyler varsa reklamda. Yabancı içeriklerde çoğu kişi bu işlerden anlıyor webmastere destek olmak için ilgisini çeksede çekmesede tıklıyor. Yanlışlıkla tıklayanlar ya çocuklar, ya bu işe yeni başlayanlar yada kadınlardır. :)

Türkiyede reklama tıklama çok azdır, nadirendir. Ya adsenseni banlatmak için tıklar yada indirim felan gibi şeyler varsa reklamda. Yabancı içeriklerde çoğu kişi bu işlerden anlıyor webmastere destek olmak için ilgisini çeksede çekmesede tıklıyor. Yanlışlıkla tıklayanlar ya çocuklar, ya bu işe yeni başlayanlar yada kadınlardır. :)

Evet işte demek istediğim de o, hani reklamı görüp aa bu marka neymiş dur inceleyeyim diyerek reklama tıklayan sayısı çok azdır gibi geliyor. Ben de hep siteler olsun youtube olsun sevdiğim bir şey olduğunda reklama tıklıyorum sahibi kazansın diye, biraz açık kalıyor reklam sonra kapatıyorum geri. Şirketler bunu bilmiyor mu ki o kadar para sayıyor :p

Evet işte demek istediğim de o, hani reklamı görüp aa bu marka neymiş dur inceleyeyim diyerek reklama tıklayan sayısı çok azdır gibi geliyor. Ben de hep siteler olsun youtube olsun sevdiğim bir şey olduğunda reklama tıklıyorum sahibi kazansın diye, biraz açık kalıyor reklam sonra kapatıyorum geri. Şirketler bunu bilmiyor mu ki o kadar para sayıyor :p

1. Benim ilgimi çekerse tıklarım incelerim. Siteye destek olmak için rastgele tıklamıyorum.

2. Siteye destek olmak için uygun şartlarda tıklarım (yani siteye girdiğimde anda değil, yada tıklar tıklamaz çıkmam.)

Şirketin reklamlara bu kadar para sayıyor olmasının nedeni, tıklamalar için değil zaten.Amaçları marka bilinirliği yaratmak, pazarlamada buna ''yer edinme, tutundurma'' denir.Önemli olan insanların markayı tanıması, satış zamanla gelir.Youtube'den yada real'den, farketmez :) Bende üniversite bilgilerimi tazeliyorum :P

Şirketin reklamlara bu kadar para sayıyor olmasının nedeni, tıklamalar için değil zaten.Amaçları marka bilinirliği yaratmak, pazarlamada buna ''yer edinme, tutundurma'' denir.Önemli olan insanların markayı tanıması, satış zamanla gelir.Youtube'den yada real'den, farketmez :) Bende üniversite bilgilerimi tazeliyorum :P

Haha :D Haklısınız tabii. Sonuçta otobüs duraklarına bile kocaman ilanlar için yüksek paralar ödenebiliyor, amaç akılda kalıcılık, bilinirlik falan. :)

Haha :D Haklısınız tabii. Sonuçta otobüs duraklarına bile kocaman ilanlar için yüksek paralar ödenebiliyor, amaç akılda kalıcılık, bilinirlik falan. :)

Kesinlikle öyle :) Marka'nın müşterileri için aktif olduğu, kimliğine önem verdiği mesajı dahi çıksa, marka için kardır, böyle düşünen çok büyük firmalar var hatta öyle ki, büyük olmalarının sebebi bu :) İnternetteki viral reklamların amacıda bu değil mi ? Çoğu ürünlerinden bahsetmez bile.Marka'yı reklamın herhangi bir yerinde kalıcı olarak vurgula yeter :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri