Slayt Kendi Sesimden Kanalım PK Kapandı

• Kullanıcı guney01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri
Merhaba,

Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler. Videolarımda yüz-beden görünüyor. fakat konuşma mevcut değil. Birkaç soru daha size sormak istiyorum.

Videolarımda aynı müziği kullansam (telif hakkını satın aldığım) yine tekrar kullanılan içerik olarak algılanır mı?

Kendi videolarımdan oluşan compilation yapsam tekrar kullanılan içeriğe girer mi? Örn. 20 adet videomu tek videoda birleştirsem?

Örneğin: Salih Reyis in konuşma olmayan kanalını düşünün. Para Kazanmanın kapanması ihtimali var mıdır?

evet kendi videolarınızı birleştirmenizde tekrar kullanılan içeripe girer ki benim kanal bir yıl önce bu yüzden askıya alınmıştı..

Haber içeriklerine sanki daha özel bir durum var gibi çünkü haber içerikli kanalların sahipleri pk kapandı diye konular açtı.İlgilenirseniz açılır eğer resimler telifsiz müzikler telifsiz ses oendinizin içerikler size aitse bu özgündür, yüzünüz olmalı diye bir şey yok.Özgün şartını sağladığınızı düşünüyorsanız uğraşın açılır

Haber içeriklerine sanki daha özel bir durum var gibi çünkü haber içerikli kanalların sahipleri pk kapandı diye konular açtı.İlgilenirseniz açılır eğer resimler telifsiz müzikler telifsiz ses oendinizin içerikler size aitse bu özgündür, yüzünüz olmalı diye bir şey yok.Özgün şartını sağladığınızı düşünüyorsanız uğraşın açılır

içimi azda olsa rahatlattı dedikleriniz, abonelerime tweet atın yardımcı olun diyeceğim, umarım yt sesimi duyar. Dünyadaki tüm resimler telifli neredeyse yani ben tutup trump ve putinin resmini paylaşsam nasıl telifden kaçacağım, adil kullanım bu işte.

Figür oyuncaklarla kamera ile çektiğim 4 video vardı. 1 tane de programla oluşturduğum 2D animasyon video vardı. "Tekrarlı İçerik" ten dolayı red geldi. 2d animasyonu silip tekrar başvurdum. Sorun ondaydı sanırım.

bana şöyle bir mesaj geldi

Bizimle iletişime geçtiğin için teşekkürler! Umarım iyisindir.

Kanalının para kazanma özelliğinin askıya alınmasına üzüldüm. Bu durumun senin için ne kadar üzücü olduğunu anlayabiliyorum. Bu nedenle elimden geldiğince sana durumu açıklamak ve bundan sonra uygulayabileceğin adımları paylaşmak isterim.

Yeniden kullanılan içeriğin, yeni hiçbir şeye katkıda bulunmayan veya eğitimsel değeri olmayan içerik olduğunu düşünüyoruz. Aynı şekilde, bir kanalın içeriğinin yüksek bir yüzdesinin başka bir kanalınkine çok benzer veya aynı olduğunu tespit etmemiz de mümkün.

Daha anlaşılır olması için seninle bu standartlara uymayan ve yeniden kullanılan içerik olarak kabul edilen bazı içerik örneklerini paylaşmak isterim;

Birkaç değişiklikle ya da anlatı olmadan birleştirilen üçüncü taraf videoları.
Eğer videonuzda derlemelere yer verecekseniz, kendi içeriğinizi bunlara eklemenizi öneriyoruz.
Daha önce başka bir kullanıcı tarafından yüklenen içerik.
Birden çok kullanıcı tarafından birçok kez yüklenen içerik.
İçeriklerinden yeniden para kazanmak için, aşağıdaki maddelere uygun içerikler üretmeni tavsiye ederim;

Yorum ekleme veya videolarındaki varlığını bir şekilde göstermen(ses ya da görüntü).
Videolarının ve kanalının açıklamalarında çalışmaların hakkında daha fazla içerik sağlaman, videoların yaratıcısı olduğunu gösterme konusunda yardımcı olacaktır.
Kanalının içeriğinin politikalarımıza uygun olduğundan emin olman. Bu makaleleri inceleyebilirsin; Politikalar ve Güvenlik, AdSense program politikaları ve Reklamverenlere uygun içerik kuralları.

Ekibimizin sana gönderdiği talimatları izleyip, 30 gün sonra yeniden para kazanma için başvuruda bulunursan kanalının tekrar incelenebileceğini hatırlatmak isterim.

Bu konuda sana daha fazla yardımcı olamadığım için üzgünüm. Lütfen bu durumun izleyenlerin için içerik yaratma konusundaki şevkini kırmasına izin verme.

Yardımcı olabileceğim başka bir konu olursa lütfen haber ver.

Saygılarımla,

Kıvanç

Google YouTube Team

kısaca diyor ki kanalınızın para kazanmasını açmamız için yüzünüzü veya sesinizi eklemeniz gerek. Yani bir şekilde kendimi göstermem lazımmış....

Kim ulan bu kıvanç :D yardımcı olsan ne iyi olurdu be kıvanç yakma be bizi kıvanç :D

ya arkadaşlar bir sürü kamera ve konuşma olmayan gameplay oyun kanalları var ve bu adamlar çok iyi para kazanıyorlar. şu kameranız ve sesiniz olmak zorunda hikayesini bırakın.

Kaç senelik tecrüben var yt'de? Konu oyun videoları değil. SLAYT. Ortada bir sorun var ve bu soruna çözüm önerisi sunuyoruz. Para kazanma tekrar onay alması için ÖZGÜN İÇERİK ŞANSI ARTTIRIR. Slaytlar youtubenin pek iştahlandığı türlerden değil.
Ayrıca bir sürü slayt kanalı var ise onların para kazanmasının kapanmayacağı anlamına gelmiyor. Bu arkadaş da o bir sürülerden biriydi.

Son düzenleme:
benim tahminim büyük ölçüde çoğu slayt kanalları aynı STOCK videoları kullanıyor. doğal olarak kamera yok, video benzer , konu benzer , bir tek ses farklı... kaçınılmaz son.

botlarla otomatik oluşturulan slaytlar yüzünden alınmış bir karar gibi.

Figür oyuncaklarla kamera ile çektiğim 4 video vardı. 1 tane de programla oluşturduğum 2D animasyon video vardı. "Tekrarlı İçerik" ten dolayı red geldi. 2d animasyonu silip tekrar başvurdum. Sorun ondaydı sanırım.
Tekrar başvurunca açıldı mı hocam pk.

bence sorun figur oyuncaklarla çektiğiniz 4 videoda. Tekrarlı içerik olduğu için, aynı şeyi tekrar ediyor olarak algoritma algılayabiliyor.

Arkadaşlar yok mu tekrar içerikten pk kapanıp tekrar açtıran örnek olsun bize. Varsayımlarla gitmektense ben böyle böyle yaptım ve açtırdım diyecek bir babayiğit lazım

Takip ettiğim ve iyi gelir elde ettiğini tahmin ettiğim birkaç kanalda reklam gösterilmiyor. 1bin küsür videoları olan ve 100 k aboneliği olan kanallar uçmuş..

Tekrar başvurunca açıldı mı hocam pk.

Marka hesaba geçip tekrar başvurdum. Bekliyorum sonucu. Daha önceki başvuru 4 günde sonuçlanmıştı. Kamera çektiğim videolarda tekrarlı içerik olabilecek bir nokta ama algoritma öyle algılıyorsa da yapabilecek birşey yok sanırım :) Benzer figür oyuncaklarla Mart ayında açılan birçok kanal onay aldı.

bence sorun figur oyuncaklarla çektiğiniz 4 videoda. Tekrarlı içerik olduğu için, aynı şeyi tekrar ediyor olarak algoritma algılayabiliyor.

Benzer birçok abone olduğum kanal mart ve nisan ayında benzer içeriklerle para kazanma onayı aldılar hocam. Hatta bazı kanallara 1 ay önce açılmış kanallar. Benim videolarımda aynı onlar gibiydi.

2d animasyon yaklaşık 500bin izlenmişti zaten abone ve izlenim süresi oradan geliyordu. Umuyorum ki o videodan dolayı olsun.
Gelen cevapta şöyle diyordu:
"Tekrarlı içerik. Bunlar, eğitici veya başka türde değer katmadan izlenme sayısını artırmak için topluca üretilen içeriklerdir." GErçekten de 2D animasyon bu tanıma bence uyuyordu :)

Arkadaşlar benim 3Nisanda 35K aboneli Slayt Kanalım, 10 Nisan'da 14K Aboneli Slayt Kanalımın PK'sı gitti. Sebep olarak da tekrarlanan içerik gösterilmişti. Bu konuyu bir hayli de araştırdım. Youtube artık "Tekrarlanan İçerik" adı altında PK'sını kapattığı kanalları şu sebeplerden dolayı kapanıyor bilginize:

- Amaçsızca Kayan Yazılardan Oluşan Slayt Videolar,
- Ne dediği anlaşılamayan, robotik seslerle anlatımı yapılan videolar.

- Herhangi bir RSS haber kaynağından alınıp üstüne değer katılmadan içeriğin kullanıldığı videolar.

Sanırım bu üç madde bile; çoğumuzun ortak sorununu kapsıyor. Artık text-to-speech dönemi bitti, kayan slayt yazı dönemi bitti, otomatik botlarla oluşturulan slayt video dönemi sona erdi. Geçmişler olsun. Takip ettiğim başka kanallarda da vardı, kayan yazılardan oluşan slayt videolu kanalların alayı kapanmış. Ben kanalımdaki bütün içerikleri sildim, ismini de değiştirip özgün içerik yükleyip yoluma devam etmeye çalışacağım. Herkese de bunu tavsiye ediyorum, yeni günceleme ile işler zorlaştı çünkü.

Kardeşim s.a benimde 130k abonem var bilgi kanalıyım 2 sene önce yazı slayt videoları yapıyordum son 1.5 senedir slay+video+seslendirme yapıyorum sence bir sorun olurmu ??

Arkadaşlar, benim kanalımda maalesef para kazanma özelliğini kaybetti. Bu işin içinden nasıl çıkacağız bilmiyorum. Üstelik benim videolarımın bir kısmında kendimi göstermişliğim de vardır.

malesef kıvanç tatlı dil ile yapacağım hiç bir şey yok diyor.

Geri dönüşün için teşekkür ederim.

kanalın içerikleriyle ilgili yaptığın çalışmalarını detaylı bir şekilde aktardığın ve sağladığın dosyalar için ayrıca teşekkür ederim.

Üzülerek belirtmeliyim ki; kanalının yeniden dikkatlice incelemesi sonucu ekibimiz şimdilik kanalın para kazanması durumunda bir değişiklik yapmama kararı aldı. Fakat 30 gün sonra yeniden bir başvuruda bulunabilirsin.

Şu an için kanalının para kazanma durumu ile ilgili sana sağlayabileceğim başka bir bilgi yok ne yazık ki.

Saygılarımla,

Kıvanç

Kanalları kapanan arkadaşlar sizin kanallarınız 3 aşamalı mıydı 4 aşamalı mıydı ???

malesef kıvanç tatlı dil ile yapacağım hiç bir şey yok diyor.

Geri dönüşün için teşekkür ederim.

kanalın içerikleriyle ilgili yaptığın çalışmalarını detaylı bir şekilde aktardığın ve sağladığın dosyalar için ayrıca teşekkür ederim.

Üzülerek belirtmeliyim ki; kanalının yeniden dikkatlice incelemesi sonucu ekibimiz şimdilik kanalın para kazanması durumunda bir değişiklik yapmama kararı aldı. Fakat 30 gün sonra yeniden bir başvuruda bulunabilirsin.

Şu an için kanalının para kazanma durumu ile ilgili sana sağlayabileceğim başka bir bilgi yok ne yazık ki.

Saygılarımla,

Kıvanç

Hocam nasıl iletişime geçtiniz. 300 k kanalım için bende iletişime geçicem. Tekrar paylaştığım videolarım vardı. Onları silip kıvanç beye mesaj atmam belki işe yarar diye düşünüyorum. Birde kıvanç beyle iletişim için 30 gün beklemek gerekiyor mu? elimdeki kendi yapımım resimli slayt videoları için kıvanç beyle iletişime geçmem resimlerin telif hakkı nedeniyle ayrıca kendimi ihbar etmiş gibi olur muyum?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri