Soba gelişseydi şuanda nasıl olurdu ?

soba yine soba olurdu ama kat kaloriferide kullanılırdı ve kullanılıyora ne doğalgaz ne kalorifer kazanı en iyisi kat kaloriferi sobası :)

Hocam yanlış anlamayında en rezili kat kaloriferli sobalar ya. Zamanında neler çektik ondan, insanın içi rahat olamıyordu evde. Hararet yapar, patlama tehlikesi çıkartır, ısı düşürmeye çalışırsın. Mühendis gibi düşündürüyordu başında resmen. Bir kez borudan alevler çıkmıştı ev yanıyordu az daha :D

soma kırkağaçta okuyorum şuan ve burada duman yüzünden insan sağlığı gerçekten ciddi tehlike altında.Şuan doğalgaz için para toplanıyor ama çoğu insan hala ödeme yapmadı.

Arkadaşlar doğalgaz geldıkten sonra milletimiz rahata alıştı ve sobadan uzaklaştı . Peki doğalgaz elektrikli ısıtıcılar vb diğer ısınma malzemelerı cıkmasaydı soba ne durumda olurdu veya doğal kaynaklar yardımıyla ısı veren ne tür aletler çıkabılırdı ?

Soba zevk işidir evimde doğalgaz mevcut ama çalışma odamda sobamı hıc bir kış eksık etmem :)

Doğal gaz olmasa bugün Rusya ile aramız bozulsa güzel ülkemde doğru dürüst nefes alamayız.Oturtuduğum mahallenin,çevrenin %60-%70'i apartman doğal gaz,klima kullanan kişiler yani. %30 gecekondu var henüz müteahhite arsasını vermeyenler.Bu %30'luk kesimin önlemini almadan doğru bir şekilde ayarlamadan etmeden kullandığı soba mahalleyi resmen duman altı yakıyor.Geçen soğukların ilk yavaş yavaş başladığı gün yakmaya başladıklarında resmen biri bulutların üstünde dev bir marlboro yaktı zannettim.

Öncesinde bizde kullanırken arada sırada temizleyip orta kalite kömür ve odun kullanmak dışında faydalı bir şey yapmıyorduk.Isınma ihtiyacı temiz bir şekilde karşılanması için teşvik edilmeli.Ne yazık ki insanlarımız gerek maddi durumdan gerek bilgisizlikten naylon vb. her türlü şeyi yakabiliyor.Ki kömürün zararının yanında bunlarında farklı zararları ve kötü etkileri var.

Görmeyeli nerdeyse 10 sene olacak.Gerçekten çok özledim be reis...

O görüntü gibisi yok cidden de hocam ama az yusuf yusuf etmedim tütüp bizi öbür tarafa yollatır mı durduk yere diye:)

---------- Spam Engelliyici 02:30 ---------- Önceki Mesaj 02:23 ----------

klima iyide aşırı maliyetli olur yahu :)
amaç tüm odaları ısıtmak olunca en mantıklısı kombi petek sistemi gözüküyor. çok araştırdım ama daha mantıklı bir çözüme ulaşamadım.

Doğal gazdan daha mantıklı ve verimli ısınma yolu sürekli ideal sıcaklıkların yaşandığı bir bölgede,semtte ve konumda oturmak.Güneş çok önemli bir faktör.Eski evde yalıtım sistemi yoktu ayrıyetten güneşte almıyordu üstüne üstlük doğal gazda yoktu.Salonda klima benim oda da ufo vardı.Klima iyi güzel hoştu fakat dediğiniz gibi tek odayı ısıtıyordu.Ufo da sadece baktığı yeri ıstıtıyordu elektriği içiyordu bir de direk kendine baktırdığında yakıyor ciddi manada.Çift elektrik masrafı ve buna rağmen verimsiz ısınma (Tek oda kullananlar için klima büyük nimet yaz kış kullan)

Şuan eski eve göre uzaklık bakımından fark yok fakat şuan ki evde yalıtım var binada hem de bizim ev ciddi derecede güneş alıyor.Şu son 2 gündür akşamları biraz soğuk olmaya başladı ama kapı pencereyi akşam fazla açık tutmayınca gündüz güneşin bastırdığı o sıcak evin içerisinde kalıyor.İşin kötü yanı nasıl bir konumdaysak artık ev yazın daha fazla güneş alıyor sabahın köründe alnımın çatına vuruyor bir de kapı camından:o

Her daim üzerinde sıcak çay tüm herkesin bir arada olduğu tek yer sıcak sobanın bulunduğu salon yada odalarımız. Hele kestane ve patates olayı yok mu ah ah canım çekti iyi mi :))

Soba ustunde ekmek kizartmak gibisi varmiydi be. Ne lezzetli oluyordu :)

Benim tek sevdiğim şeyi o içinden çıkan gürül gürül sesleriydi. Çok hoşuma gidiyordu al yanına kitabını telefonunu uzan ona yakın oh

Doğalgaz olsada soban olcak akşamları şöyle bi alevlendirip üstüne kestane atçaksın off

Hocam yanlış anlamayında en rezili kat kaloriferli sobalar ya. Zamanında neler çektik ondan, insanın içi rahat olamıyordu evde. Hararet yapar, patlama tehlikesi çıkartır, ısı düşürmeye çalışırsın. Mühendis gibi düşündürüyordu başında resmen. Bir kez borudan alevler çıkmıştı ev yanıyordu az daha :D
wala şuanda misafirlikteyim ve kat kaloriferi kullanıyor çokda sıcak yaptı eve normal bir kaloriferli evler bukadar sıcak olmuyor açıkcası çokda memnunlar bu sistemle elektrik giderse patlıyordu ama şimdi ilerledi teknoloji bir tahliye var onu kapadın mı sıkıntı ortadan kalkıyormuş

sobanın gözünü seveyim ya akşam üstü köye gittim babaannem sobayı yakmış sıcakcık oturuyor şu an eve geldim donuyorum valla doğalgaz yanıyor ama anlamadım gitti nasıl sa artık :)

wala şuanda misafirlikteyim ve kat kaloriferi kullanıyor çokda sıcak yaptı eve normal bir kaloriferli evler bukadar sıcak olmuyor açıkcası çokda memnunlar bu sistemle elektrik giderse patlıyordu ama şimdi ilerledi teknoloji bir tahliye var onu kapadın mı sıkıntı ortadan kalkıyormuş

Belki farklı türleri vardır. Bi ara bizde mazotla çalışan vardı onada mı kat kalorifer deniyor bilmiyorum ondan çok memnunduk mesela. Tanker gelirdi belli zamanlarda, balkondaki mazot tankına doldururdu. Daha sonra o sistemi bıraktık bu dediğim şeydi mazot yoktu, biraz daha farklı bi makineydi, içine odun falan atıyorduk çok çektirmişti bize kısa süre içinde hemde. Aynen elektrik olayını unutmuşum elektrik gidince falan çok sıkıntılar yaşattığını hatırlıyorum hayal meyal. Tabi şimdi ki teknolojiyle düzelmiştir dediğin gibi.

burda birisinin sobası öyle patladı bir bayanın ayakları kırıldı evde birtane kırılmamış cam kalmadı kızın babasınında yüzü falan yanmıştı ama şimdi o tür sıkıntılar yok yeni sistemlerine

resmi eklemek istedim görünce

Ekli dosyalar

• 12246661_921901914561559_4382537268058584260_n.jpg
    12246661_921901914561559_4382537268058584260_n.jpg
    39,4 KB · Görüntüleme: 8
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri