Soma

nasıl kapanır şimdi bu gözler nasıl uyur bu beden. ne yapmalı?

bişeyler değişmeli , birşeyleri değiştirmeli , önce acılardan başlanmalı , EN BAŞTA ACILAR DEĞİŞTİRİLMELİ.

151 emekçimiz abimiz hayatını kaybetmiş. içimden bir ses artacak diyor. beynim artacak soner diyor cok daha artacak diyor en az 250 diyor. ama kalbim artık yeter diyor. 150 emekcimizin ocagı sönmüşken yüzlerce kardeşimiz evladımız babasız , yüzlerce annemiz kocasız, yüzlerce anne babamız evlatsız kalmışken , oturamaz bu beden.

sokaklara cıkmalı haykırmalı. taşerona hayır demeli. iş güvenliği istemeli.

babalarımızı , abilerimizi sevdiklerimizi saati 5 TL. ye yerin yüzlerce metre altına sokmamalı. tekrar ağlamamalı bu gözler, ağlamamalı cocuklar.

nefes almaya utanıyorum somada abilerimiz oksijensizlikten ölürken. yaşamaya utanıyorum somada abilerimiz ölürken.

ama hayır vaktimiz yok onların yasını tutmaya. bi yerlerden başlamalı artık değiştirmeye.

nasıl kapanır şimdi bu gözler nasıl uyur bu beden. ne yapmalı?

bişeyler değişmeli , birşeyleri değiştirmeli , önce acılardan başlanmalı , EN BAŞTA ACILAR DEĞİŞTİRİLMELİ.

151 emekçimiz abimiz hayatını kaybetmiş. içimden bir ses artacak diyor. beynim artacak soner diyor cok daha artacak diyor en az 250 diyor. ama kalbim artık yeter diyor. 150 emekcimizin ocagı sönmüşken yüzlerce kardeşimiz evladımız babasız , yüzlerce annemiz kocasız, yüzlerce anne babamız evlatsız kalmışken , oturamaz bu beden.

sokaklara cıkmalı haykırmalı. taşerona hayır demeli. iş güvenliği istemeli.

babalarımızı , abilerimizi sevdiklerimizi saati 5 TL. ye yerin yüzlerce metre altına sokmamalı. tekrar ağlamamalı bu gözler, ağlamamalı cocuklar.

nefes almaya utanıyorum somada abilerimiz oksijensizlikten ölürken. yaşamaya utanıyorum somada abilerimiz ölürken.

ama hayır vaktimiz yok onların yasını tutmaya. bi yerlerden başlamalı artık değiştirmeye.

Ağzına yüreğine sağlık. Ülkenin %10 u senin gibi düşünse bunun gibi olaylar başımıza gelmezdi. Malesef üzülmekten başka birşey yapamıyorum. Vefat edenlerin yakınlarına sabır diliyorum.

Bence kader değil göz göre göre cinayet.Birileri fosur fosur uyurken o garibanlar böyle ölüme terk ediliyor.Bu saatten sonra kelimeler kifayetsiz kalır. ALLAH RAHMET EYLESİN

O kadar üzüldüm ki uyuyamiyorum.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Neredeyse 60-70 yildir devlet politikasi haline gelen bir sistem var ortada.
3 kurus daha fazla kazanmak icin güvenligi bosveren, yoksulu, mazlumu, isciyi sömüren devlet destekli sermaye, zenginler, bogazinizda kalsin be her lokma, bogazinizda...

söylenecek çok söz var aslında 7den 77ye ama herkes "bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın" düşüncesinde biz millet olarak benliğimizi yitirmişiz Allah sonumuzu hayır eylesin.

Bu ilk degil bu kazalar her yıl oluyordu yaklaşık her sene üç beş on kişi hayatını kaybediyordu somada, sadece sayı yükseldi diye tv lere çıktı, bildigim 5 sene kaldıgım bir yerdir.zaten o madenlerde çalışıpta emekli olup 60 65 yaşını gören çok zor çıkar.orda çalışanlar her an ölüm tehlikesiyle çalıştıklarını biliyorlar servislerinde muhabbetimiz oluyordu ama mecburlar,işverenlerin umrundamı çalışacak adam çok. paralarına para katacaklar biraz daha az kazansalar insan hayatına saygıları olsalar bunlar olmaz.ama bu düzen degişmez kolay kolay.

maden işi her zaman riskli iş'dir yanlış bir kazma ile içeri gaz dolar patlama olur başlı başına kumar işi yapıcak bir şey olmuyor o anda 300 kişinin öldüğü kesinleşmiş allah ailelerine sabır versin yabancı ülkelerde bu gibi durumlar oluyor fakat çok iyi önlem almışlar bizde insan canı çinde olduğundan daha ucuz

olay olduğunda içerde 787 işçi varmış ve kurtulan çok az.361 kişi sağ,201 kişi hayatını kaybetmiş halde çıkarılmış.hayatını kaybedenlerin sayısı büyük bir felakete doğru gidiyor.içerde daha 200 küsur kişi var ve hiç bir umut yok..

Allah rahmet eylesin rabbim yakinlarina baska aci yasatmasin haberi gorunce icim burkuldu.

ölümlere engel olacak sistemi kurmak maliyetli ama ölen insanların maliyeti okadar da yüksek değil tazminatı ödenir bitti.

Allah Rahmet Eylesin..20 gun once chp'nin sorusturma onergesi kabul edilseydi belki simdi bu olaylar yasanmazdi!

ah şu ekmek parası yok mu.. insanlar madendeki riski bildiği halde evi için ailesi için oralarda çalışmak mecburiyetine düşüyor. ne yüce gönüllüktür ne büyük fedakarlıktır bu alın teri uğruna can vermek... Allah can verenlere rahmet , ailelerine sabır , sorumlulara cezalarını nasip etsin..

CHP, MHP VE BDP 'NİN desteğiyle soru önergesi vermişti aylar öncesinden.. yaklaşık 20 gün önce reddedildi.. sizce kim tarafından? neyse siyaset yapmıyorum ama yüce Allah'ım bu yaşananları onların burunlarından fitil fitil getirsin.. kim bu durumun vebaliyse hakkımı helal etmiyorum. Allah'ım 200 CAN nedir ? insan bu ya kardeşlerimiz abilerimiz orada can verdi.. bu kadar basit değil.. yazık günah yaa içimiz parçalandı.. ülkemizde yaşamaktan bu insanlar nedeniyle utanıyorum ama gün gelecek hepsinin hesabı sorulacak. Allah rahmet eylesin.. :(

201 kişi kesileşen ölü sayısı , allah rahmet eylesin .

bu nasıl bişeydir ya.. nası ödenecek o insanların hakkı.. Allah rahmet eylesin..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri