Son Dakika Faiz Kararı

• Kullanıcı reis1477
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Gündemdeki Konular & Haberler

reis1477

Kayıtlı Üye
Merkez Bankası, politika faizini 500 baz puan artırdı ve %30'a yükseltti.

FEY0cKtWQAIZQvL.jpg

Dolar bir iki lira düşer, sonra aynı gün mesai kapatmadan eski yerini de geçer. Şöyle bir gelir gider düzenime bakıyorum, yıllardır aynı miktarda dolar kazanıyorum ama asgari ücret gibi oldu resmen kazancım.
Yani gelir gider dengem çok bozuldu buradaki çoğu insan gibi yurtdışına bir şeyler yapıp dolarla ödeme almama rağmen. Mantıklı gelmiyor, uzun süredir bu seviyede güzel tutuyorlar doları, şikayetçi olmak istemiyorum bu duruma ama market raflarındaki temel ve basit gıda fiyatları sürekli tırmanıyor, akaryakıta ve elektriğe diyecek söz bile bulamıyorum. Anlayamıyorum her şey uçarken, dolar yine alım gücümü korurdu, şu son bir - iki senedir asgari ücretli olmaktan farkı yok gibi geliyor.
Şimdi bu kur korumalı dan sonra insanları faize yönlendirip doların ucunu bırakacaklar, kopuk uçurtma olacak gibi bir hisse kapılıyorum. Sizin öngörüleriniz nedir bu konuda?

Son düzenleme:
Seçime kadar dolar buralarda tutulur. Seçimden sonra 50 lira olur. Borsada ikinci bir ralli olur. Endeks 14-15 bine gider. Mazot 70 lira olur. 2024 teki senaryo 2023 un kopyası olur. Sıcak para ve yatırım gelmedikçe ekonomi toparlamaz. Düzlüğe 2025 te çıkarız (umut fakirin ekmeği). Kişisel öngörüdur al sat tut tavsiyesi değildir ytd :)

Dolar bir iki lira düşer, sonra aynı gün mesai kapatmadan eski yerini de geçer. Şöyle bir gelir gider düzenime bakıyorum, yıllardır aynı miktarda dolar kazanıyorum ama asgari ücret gibi oldu resmen kazancım.
Yani gelir gider dengem çok bozuldu buradaki çoğu insan gibi yurtdışına bir şeyler yapıp dolarla ödeme almama rağmen. Mantıklı gelmiyor, uzun süredir bu seviyede güzel tutuyorlar doları, şikayetçi olmak istemiyorum bu duruma ama market raflarındaki temel ve basit gıda fiyatları sürekli tırmanıyor, akaryakıta ve elektriğe diyecek söz bile bulamıyorum. Anlayamıyorum her şey uçarken, dolar yine alım gücümü korurdu, şu son bir - iki senedir asgari ücretli olmaktan farkı yok gibi geliyor.
Şimdi bu kur korumalı dan sonra insanları faize yönlendirip doların ucunu bırakacaklar, kopuk uçurtma olacak gibi bir hisse kapılıyorum. Sizin öngörüleriniz nedir bu konuda?

bu dediğiniz eskidendi.
önceden dolar olması gereken yerde olurdu ve faiz arttırılınca insanlar dolar dan cıkıp tl faize geçerdi. şu an kimse doalrdan çıkıp faize geçmiyor. geçmeyecekte.
fiazler 60 ları görmeden kimse doları terketmez

bu dediğiniz eskidendi.
önceden dolar olması gereken yerde olurdu ve faiz arttırılınca insanlar dolar dan cıkıp tl faize geçerdi. şu an kimse doalrdan çıkıp faize geçmiyor. geçmeyecekte.
fiazler 60 ları görmeden kimse doları terketmez

Kur korumali denen sey var. Merak etme, faiz hastasi olanlar faizi hic bir sekilde terk etmezler.

Benim dediğimle bunun alakasi ne? Ben kur korumali var diyorum sen tayyibin söylediği şeyleri gelip burda paylaşiyorsun? Yoksa sen araplar gibi sağdan solami okuyosun :D

Ben sizin genel siyasi görüşünüz için yazdım. Konu ile alakası yok. Koyu reisçisiniz ya. Bunu geçmiş mesajlarınızda görmüştüm. O açıdan.

Faiz %40 oldu muhtemelen daha da artacak.

Geçen yıl faiz düşsün de dolar yükselse de olur dedi hükümet yani Tayyib.

Şimdi hem faiz yükseldi hem dolar yükseliyor.Bedelini de halk ödüyor.

Ekonomi 2-3 yıldır krizdeydi ama doktorlar kansere baş ağrısı ilacı verdiler şimdi de son evre kemoterapi ye basıyorlar

Yeni maliye bakanı doğru yolda. Geçtiğimiz 3 sene adeta cehennem gibi geçti. 2019'da 80-90.000 tl iken görüşüp almadığım 1+1 şu an 2 milyon, 200 bine aldım küçük 2+1 2,5 senede 15'e katlamış durumda. Bizim yaşadığımız çok büyük bir çöküntü, yazık yeni hayat kuracak gençlere teneke araçlar 1 milyon, en berbat evler 2-3 milyon.

Bazen ülkemizin 100 yıldır sadece geçici çözümlerle günü kurtarma düşüncesiyle yönetildiğine o kadar emin oluyorum ki... İş kurmak yada iş yerini batırmamak için elinden geleni yapanlara bol sabır diliyorum.
Şu an hayatımda yaptığım en büyük kısıtlamaları, temel gıda da bile yapıyor elimde kalanı gelecek daha da zor günler için bankada tutmak için yada hemen harcamamak için uğraşıyorum. Temel gıda dışında bir şey almaz oldum, onu da a101 den yapıyorum 30 gün faizsiz veresiye verdiği için. Cebimdeki gıda için ayırdığım parayı 30 gün bankada faizde bekletip veresiye alışveriş yapıp bir sonraki ay ödüyorum o faiz bile biraz rahatlatıyor alışveriş masraflarımı. Yani hep gelecek için önlem alırdım hayatımda ancak bu temel gıdaya kadar hiç düşmemişti.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri