Son kez okuluma gidiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nescafe3in1

Yasaklanmış
Lise son ogrencisi olarak son sinavlari verip afedersiniz o b.ktan ortama bir daha ayak basmamak uzere yola koyuldum okuluma gidiyorum

Koca 4 sene gecirdim elde var 0 denizcilik meslek lisesi okudum ne kiz yuzu gordum ne adam diyebilecegim bir arkadasim oldu okul desen dag basinda sosyal sandigimiz ortam 0. Herkes cikarci ve olgun davranan tek kisi yok. Okulum icin her gun 1.5 saat evden cesmeye (70km) gitmek te cabasi.

Siz tecrubeli abi, kardeslerimden soylemesini bekledigim, beni universitede nasil bir ortam bekliyor? Liseyi bitirmek ile karsilasacagim ve yasayacagim zorluklar neler? Son olarak ta simdi benim yasimda olsaydiniz kesin yapardim veya yapmazdim dediginiz neler var?

Cevaplariniz benim icin degerli :)

Universite'ye kari kiz ayagina geleceksen buyuk beklentiler icinde olmaman yararina olacaktir ama ilk amacin kendini gelistirmek olsun. Her konuda guzel egitimler almak ilk seneki comezligini alir ve seni ideoloji sahibi bir birey haline getirir.

4 senelik universite hayatimda ogrendigim tek sey de, kimseye guvenmemek herhalde. Bu da kupe olsun :)

Universitedeki ortamin sana gore sekillenecek ama unutma ki hayatin her evresinde cikarci, iki yuzlu insanlarla karsilasacaksin. Sen ne kadar dogru biri olursan, etrafindakiler de senin kadar dogru insanlar olur.

Tavsiyem her yuvarlanan tasin pesinden kosma, olmasi ve icinden gectigi gibi davran. Sirf kizlarla takilacagim diye kendinden sasma. Kisacasi oldugun gibi gorun.

harbi üniversitede kızlar teklif ediyor diksiyon tip giyiniş yap ergengibi takılma bak eğlencene :) tabi kitap okuamzsan bi halt olamazsın

daha sonra pişman olmayacağın herşeyi yap. tadını çıkar

8 snıfa kadar okudum bir b.k öğrenemedim okula giderken hep cehennem yoluna gidermişim gibi korku hissederdim insanlar ile konuşmazdım 3 arkadşaım vardı sağolsunlar beni yanlız bırakmadılar sadece 5 sınıfda eğlenerek gidiyordum okula o günler benim için anlatılamaz anılar ile dolu peri masalı gibiydi sonra sağlık problemlerimin getirdiği sorunlar her şeyi bitirdi çok şükür şimdi çok iyiym ancak zaman geçti güzel kızlar vardı hatta birine vurgundum:)şimdi baktım yine çok güzel o ücra mahallede böyle güzel kızın olmasıda ayrı üzücü kocaya vermişlerdir şimdi hadi neyse ben hayatımı yaşayamadım her şeyde bir hayır var diyip sineye çektim lakin geçmişe gitsem bu aklım olsa ortamın anasını ağlatırım ama iş işten gweçti çok şükür her konuda kendimi geliştirdim lakin diploman olmayınca cahil olarak anılıyorsun benim yazdıklarımdan ders çıkar 7 gün okula gitmemek için dağ bayırda yaşamışlığım var öğretmenim evimi bastığını hatırlarım neyse universite öyle amerika'daki gibi değil yoldan geçerken görmüşlüğüm var ot gibi çalışıyorlar kız desen bulursun belki ama belalı abisi çıkar çekip vurur seni dikkat et sakin takıl her şeyi bilmiş gibi sus daha sonra karı kız bulursun:)

lisede herkes çıkarcı demişsin bir de üniversiteyi gör. lisedeki samimiyet asla yok. üniversitediki tüm arkadaşlarımı lisedeki bi sümüklü mahire değişmem.

Lise son ogrencisi olarak son sinavlari verip afedersiniz o b.ktan ortama bir daha ayak basmamak uzere yola koyuldum okuluma gidiyorum

Koca 4 sene gecirdim elde var 0 denizcilik meslek lisesi okudum ne kiz yuzu gordum ne adam diyebilecegim bir arkadasim oldu okul desen dag basinda sosyal sandigimiz ortam 0. Herkes cikarci ve olgun davranan tek kisi yok. Okulum icin her gun 1.5 saat evden cesmeye (70km) gitmek te cabasi.

Siz tecrubeli abi, kardeslerimden soylemesini bekledigim, beni universitede nasil bir ortam bekliyor? Liseyi bitirmek ile karsilasacagim ve yasayacagim zorluklar neler? Son olarak ta simdi benim yasimda olsaydiniz kesin yapardim veya yapmazdim dediginiz neler var?

Yapacağın tek şey, kendini geliştir ve mesleğinde iyi bir kariyer için hazırlık yap. Ve en önemlisi de hayat karı kızdan ibaret değil! Sakın ama sakın karı kız mevzusu yüzünden okulunu aksatma. 4 yıl okuldan sonra gerçek hayatla yüzleştiğinde keşke demeyeceğin bir üniversite hayatı diliyorum.

Öncelikle Hayırlı olsun.

Benim fikrim gidip bi iki yıllık Gemi Makinaları Bölümünü okuman. Ardından Uzak Yol zabitliğini alıp, gemiye çıkman. Bu şekilde kendine güzel bir birikim yapabilirsin. Okula sırf ortam ve arkadaş ( Özellikle kız ) için gidiyorsan, kusura bakma kardeşim, okulu çok kolay bitiremezsin. Madem ki denizcilik lisesinden mezun oluyorsun, en güzelü bölümüne yakın olan Gemi Makinaları. Bölümünde çok fazla kız öğrenci olmayacaktır. Hatta neredeyse hiç olmayacaktır. O yüzden de, hayal kırıklığı yaşama.

Okulda bol miktarda arkadaş yapabileceğin ortamlar mevcut. Bunları iyi değerlendirip tek gecelik veya şıpsevdilik ortamlarından kaçın ki, bunu bir iki kez yaparsan kızlar arasında çok fazla prim yapamazsın. Bu sebepledir ki, çoğu arkadaş çok hızlı davranıp sonu hüsranla biten ortamlardan kendilerini koparmışlardır.

Gelelim bölüme. Sizin bölümde bir ders var :) Termodinamik. Mübarek nasıl bir dersse millet tek ders sınavına bırakıp öyle geçiyor. Kulaklarımın çınlamasını istemem, baştan peşin peşin söylüyeyim. Sonra beni uyarmadı deme.
Benim fikrim düşüncem bu yönde.

Doğru karar yanlış karardan daha tehlikelidir. Kararın mükemmel olmalıdır.

Selametle.

Ya hu konu sahibi okula vardı biz hala yazıyoz.Neyse benim üniversite biteli 20 yıl oldu.İlk gittigimde liseden farklı bir ortam olacağını sanmıştım ama alakası yok.Yani amerikan filmlerine bakıp da aldanma fazla da umutlanma derim.

Ya hu konu sahibi okula vardı biz hala yazıyoz.Neyse benim üniversite biteli 20 yıl oldu.İlk gittigimde liseden farklı bir ortam olacağını sanmıştım ama alakası yok.Yani amerikan filmlerine bakıp da aldanma fazla da umutlanma derim.

Haklı ilk sene lise 5 okuyacaksın dostum

Burdayim sorun yok :) zaten universiteyi polonyada okumayi planliyorum amerikan filmlerindeki gibi olmasa da turkiyeden ustun olacagindan adim gibi eminim

Biraz sosyalleş, kendine has bir tarzın(konuşma,giyim,davranış vs.) olsun. Rockçı görüp rockçı, arabeskçi görüp arabeskçi olma. Fazla kız muhabbetine dahil olma. Zaten abaza bir görünüş sergilemezsen ve abazan kişilerle takılmazsan, kızlar kendi gelicektir. İnsanları olduğu gibi kabullenmeye çalış çünkü lise ve üniversite yılları insanların kendini kanıtlama yıllarıdır ve bu dönemlerde insanlar olmadıkları insanlar gibi davranırlar, sonucunda kaybeden olacakları aşikardır. Karakterini geliştir, bol kitap okumalısın bunun için. İnsanlarla ortak noktalarını geliştir. Tiyatro, sinema vb. aktivitelerde bulun. Üniversitede işine yarayacak olan bir tavsiye daha vericek olursam;
Bir sürünün peşine takılma, sürüyü peşine tak.(Sınıfça, arkadaşlarınla vb. sosyal ortamlarında, organizasyon işi senin elinde olsun.Herkes sana sorsun nereye gidelecek ne yapılacak. Biraz yaratıcı ol.)

Herşey senin elinde, apaçi tayfayla takılırsan apaçi; kaliteli insanlarla takılırsan daha kaliteli bir ortamın olur.

Ben ilk okulada liseyede sıkıla sıkıla istemeyerek gittim. Ama üniversiteye isteyerek ve severek gittim :) Sana tavsiyem doğal ol göründüğün gibi ol derslerinide aksatma :) Ortamda yaparsın soyal çevrede :) Zaten istemesen bile kediliğinden oluşuyor :)

39 yaşında lise son güzel azmetmişin kardeş.

Herşeyden elini ayağını kes git adam gibi bir dersaneye yazıl, 1 sene bitkisel hayata gir sık dişini kazan üniversiteyi sonra zaten herşey kendiliğinden gelir. Her şey zamanla..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri