Son zamanlarda gelen ünlemler konusunda bilgilendirme

• Kullanıcı Sinan.T
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Sinan.T

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar son zamanlarda başımıza daha sık gelmeye başlayan bu istemediğimiz durum konusunda başıma gelen bir olayı sizlere kısaca özetlemek istiyorum.

Ben bir kanalımda kısa süre önce X videosuna ünlem aldım.Lakin bu X videosunun bir özelliği vardı , kanalımdaki 300 video içerisindeki hiti en fazla olan video ve bana en çok gelir sağlayan video idi.Normal olarak para kazanmayı kapatmak zorunda kaldım.Belli bir süre bu şekilde beklettikten sonra ve bir çözümde bulamayınca; videoyu silip 3 güne kadar eski reklam performansına kavuşabileceği düşüncesiyle tekrar yükledim.

Buraya kadar problem yok lakin , bugün kanalı incelediğimde X videosundan sonra hiti en fazla olan Y videsunun ünleme düştüğünü gördüm.

Buradan çıkarttığım sonuç ise , youtube bizim yakamızı ünlemden kurtarmayacak ta ki videonun sahibi olduğumuzun kanıtını sunana kadar.Benzer durumda olan arkadaşların bu şekilde bir yol izlememesini tavsiye ediyorum.En azından videonuzun indexini ve hitini kaybetmemiş olursunuz.

unlem alan videonun kazanci yatiyor mu hocam ? bu konuda net bilgisi olan var mi acaba ?

Belli bir rakam var onu geçince ünlem oluyo 100 videom vardı toplamda 20 tane kaldı 3 gün içinde elimde kalanlarında nerdeyse hepsi 1 k altı videolar.

bence o ünlem alan videolar daha önceden telif atılmış yada ID content başvurusu alınmış videolar sayesinde çıkıyor.mesela bizim videoyap daha önceden telif aldığı videoyu yüklemiyorsa youtube sisteminde de daha önceden telif atılmış videolar sisteme tanımlanıyor.biz de o videolarla benzer görseli yada aynı etiketi girerek falan soru işaretine düşmesine kolaylık sağlıyoruz gibi.

bence o ünlem alan videolar daha önceden telif atılmış yada ID content başvurusu alınmış videolar sayesinde çıkıyor.mesela bizim videoyap daha önceden telif aldığı videoyu yüklemiyorsa youtube sisteminde de daha önceden telif atılmış videolar sisteme tanımlanıyor.biz de o videolarla benzer görseli yada aynı etiketi girerek falan soru işaretine düşmesine kolaylık sağlıyoruz gibi.

Hocam haklı olabilirsin belki ama bahsi geçen olaydaki videoların youtube' da eşi yok şuan , tamam içerik bana ait değil lakin devamlı takip ediyorum henüz kopyalanmadı ve eminim daha önce yüklenmiş olup da videonun başına bu tarz telif melif gelmediğine çünkü yeni bir içerik. Ama bilemeyiz elbette neyin ne olduğunu.

hiti belli seviyeye gelen dizi,fragman yada buna benzer videolar otamatik ünleme düşüyor sanırım benim tahminim böyle. Fazla dizi atmadığımdan bilmiyorum ama sanırım böyle çünkü

2 tane fragman videoma 1 tanede maç özeti videoma gelmişti ünlem.

aynı dertten bende muzdarip:) google + bağlantısı kesik bekliyorum durdu şimdilik 4 tane 300k videoya geldi ama bir tane de 2k lık videoya geldi :)
google + bağlantısını kstikten sonra gelmedi

özellikle en cok hit alan videoları seciyorlar nedense bütün kanallarımda var bu durum neredeyse :@ video 2 aydır duran video 2 aydır neden istemedinde simdi istiyorsun ?

Benim 2013 aralık ayında yüklediğim 150k 200k hiti olan videolara ünlem gelmedi ama aynı kanala yaklaşık 1 hafta önce yüklediğim 2k hiti olan 4 video ünleme döndü belki şanstır ama bende yükleme tarihinin 2013 yada 2014 olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Ben bide bekletmiyorum o halde geldiği gibi siliyorum videoyu sonra sorun çıkarır diye

bence endişelenecek bir şey yok klasik ay başı sorunları 3-5 güne her şey normale döner.. her aybaşlarında/sonlarında bu tarz konuşmaları yapıyoruz ve görüyoruz ki her şey normale dönmüş.. :)

arkadaşlar merhaba.. ünlem gelen videoyu silip tekrar yüklesek bi sorun çıkar mı ?..

Arkadaşlar son zamanlarda başımıza daha sık gelmeye başlayan bu istemediğimiz durum konusunda başıma gelen bir olayı sizlere kısaca özetlemek istiyorum.

Ben bir kanalımda kısa süre önce X videosuna ünlem aldım.Lakin bu X videosunun bir özelliği vardı , kanalımdaki 300 video içerisindeki hiti en fazla olan video ve bana en çok gelir sağlayan video idi.Normal olarak para kazanmayı kapatmak zorunda kaldım.Belli bir süre bu şekilde beklettikten sonra ve bir çözümde bulamayınca; videoyu silip 3 güne kadar eski reklam performansına kavuşabileceği düşüncesiyle tekrar yükledim.

Buraya kadar problem yok lakin , bugün kanalı incelediğimde X videosundan sonra hiti en fazla olan Y videsunun ünleme düştüğünü gördüm.

Buradan çıkarttığım sonuç ise , youtube bizim yakamızı ünlemden kurtarmayacak ta ki videonun sahibi olduğumuzun kanıtını sunana kadar.Benzer durumda olan arkadaşların bu şekilde bir yol izlememesini tavsiye ediyorum.En azından videonuzun indexini ve hitini kaybetmemiş olursunuz.

hocam yukledıgınız video hangi kategorideydi ?

Hayir, ama biraz izlenim aldiktan sonra yine unleme doner.

o zaman tekrar yüklemenin hic bi mantıgı yok galiba..********in biri yorum yapmıs videoya.büyük ihtimalle de rapor etmiş .aynı videoyu youtube da aratıyorum digerleri hala para kazanmaya acık..

Peki hiç görsel kullanılmayan bildiğin kamera ile çekilmiş ve ilk defa yüklenmiş özgün videolara gelen ünlem için ne düşünüyorsunuz acaba? :)

Nasıl bir ayar çektiler böyle ya 1 k yı geçen nerdeyse bütün videolara ünlem geliyo böyle devam ederse nasıl kazanacaz

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri