Sony Vegas Pro 12 Render , kafayı yicem az kaldı .!

• Kullanıcı Zadem46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Video Düzenleme Programları

Zadem46

Kayıtlı Üye
öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim arkadaşlar ...

Arkadaşlar size bir sorum olacak . Bu Sony Vegas Pro 12 proğramında ben edit yapıyorum fakat şöyle bir sorunum var mesela 25 dk lık video attım video boyutu 50-60mb arası bir kaç bişey ekliyorum kaydediyorum video 15-20 GB olarak çıkıyor bu nasıl iştir anlamadım . Sırf edit yapabilmek özel render sunucu aldım . Video kaydederken ben nerde hata yapıyorum , neyi eksik yapıyorum bi allah rızası için yardımcı olur musunuz ? Kafayı yicem az kaldı :mad: :mad:

hocam videonun çıkışı önemli 1080p mi çıkartıyorsun. ayrıca kaç pixel ayarlıyorsun bunlar hep etken. atıyorum 640*480 yap 360p yi seç öyle bir dene

öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim arkadaşlar ...

Arkadaşlar size bir sorum olacak . Bu Sony Vegas Pro 12 proğramında ben edit yapıyorum fakat şöyle bir sorunum var mesela 25 dk lık video attım video boyutu 50-60mb arası bir kaç bişey ekliyorum kaydediyorum video 15-20 GB olarak çıkıyor bu nasıl iştir anlamadım . Sırf edit yapabilmek özel render sunucu aldım . Video kaydederken ben nerde hata yapıyorum , neyi eksik yapıyorum bi allah rızası için yardımcı olur musunuz ? Kafayı yicem az kaldı :mad: :mad:

Wmvyi seçip 512 Kbps veya 3 Mbps olarak çıkış yap boyut düşecektir.

Son düzenleme:
100 MB videoyu 65 GB olarak çıkarmıştım bende. Onun çözünürlük ayarı vardı ama hatırlayamadım şimdi.

ytparada hata var aynı mesajı iki kere gönderiyor

hatırlasanız onu bende yapsam çok iyi olur ya hocam :(

---------- Spam Engelliyici 17:16 ---------- Önceki Mesaj 17:14 ----------

hocam o ayarı nerden seçiyorsunuz peki bulamadımda ben ? :(

o ayar burda

ve ilk şunu seç şurdan 360p yap

sonra renderde şurdan 360p seç

hocam 360p yapsam 5gb olarak çıktı 720p yapsam 15-20gb olarak çıkıyor , bir yerde ince ayarı var fakat neresi bilmiyorumm :mad:

Renderlayacağın zaman File-Render Asdan bunlardan birini seç 3 Mbps iyidir 512 Kbps çözünürlük düşük olur boyutu çok düşecek ve hızlı render alıcaktır kolay gelsin :)

XY56k7.png

Renderlayacağın zaman File-Render Asdan bunlardan birini seç 3 Mbps iyidir 512 Kbps çözünürlük düşük olur boyutu çok düşecek ve hızlı render alıcaktır kolay gelsin :)

XY56k7.png

Hocam dediğiniz gibi yaptım 3 Mbps yi seçtim 25 dk lık ve 51 mb olan videoya renk ayarını değiştirdim biraz ama benim sunucu
Intel® Core™ i7-3770 İşlemci (8M Cache, up to 3.90 GHz) 8 Çekirdek
32 GB Ram
1 x 240 GB SSD Disk
özellikli sunucu 51 mb vidoe dosyası 291 mb olarak çıktı 7 dk sürdü edit normal mi sizce ? Bence azda olsa eksiklikler var ?

XY56k7.png

hocam yanılıyorsunuz,

şimdi daha emin olmak için bizzat test ettim

bende 1 dakikalık kısa bir video var, bu vidoeyu sürekli deneme olarak kullanıyorum

şimdi bu videoyu hem senin seçtiğin formatta renderledim, hemde kendi seçtiğim formatta renderledim

bu orjinal video

burda senin formatı seçtim ve renderledim şu şekilde oldu

bu da kendi seçtiğim format ile renderlediğimin sonucu

yani uzun lafın kısası senin seçtiğin format ile video wmv oluyor
wmvlerin boyutları çok fazla olur mp4lere göre

hocam yanılıyorsunuz,

şimdi daha emin olmak için bizzat test ettim

bende 1 dakikalık kısa bir video var, bu vidoeyu sürekli deneme olarak kullanıyorum

şimdi bu videoyu hem senin seçtiğin formatta renderledim, hemde kendi seçtiğim formatta renderledim

bu orjinal video

burda senin formatı seçtim ve renderledim şu şekilde oldu

bu da kendi seçtiğim format ile renderlediğimin sonucu

yani uzun lafın kısası senin seçtiğin format ile video wmv oluyor
wmvlerin boyutları çok fazla olur mp4lere göre

Bilmiyorum hocam valla bende mp4 yapınca 2 gb çıkan aynı dosya wmv ile 1 gb çıkıyor ben wmv ile alıyorum.

Bilmiyorum hocam valla bende mp4 yapınca 2 gb çıkan aynı dosya wmv ile 1 gb çıkıyor ben wmv ile alıyorum.

Ayrıca eklemeyi unuttum

ben mp4 seçince bu resimde gösterdiğim videoyu tamı tamına vegas 1.30 saniye renderledi

wmv formatını seçince vegas tamı tamına 3 dakikada renderledi

yeni videonun boyutundan ziyade vegas mp4leri wmv lere göre 2 kat daha hızlı renderliyor

atıyorum siz wmv ile bir videonuzu vegas 1 saatte renderlediyse

mp4 360p seçerseniz yarım saate 30 dakikada renderler

render hızı açısındanda mp4ler olmazsa olmaz

Ayrıca eklemeyi unuttum

ben mp4 seçince bu resimde gösterdiğim videoyu tamı tamına vegas 1.30 saniye renderledi

wmv formatını seçince vegas tamı tamına 3 dakikada renderledi

yeni videonun boyutundan ziyade vegas mp4leri wmv lere göre 2 kat daha hızlı renderliyor

atıyorum siz wmv ile bir videonuzu vegas 1 saatte renderlediyse

mp4 360p seçerseniz yarım saate 30 dakikada renderler

render hızı açısındanda mp4ler olmazsa olmaz

Hocam şuan 360p render yaptım 51 mb lık video 106 mb oldu 4dk de render yaptı istediğimi sonunda yapabildim biraz uğraştırdı ama napalım değdi . Wmv yaptığımda 290mb oldu 6 dk sürdü .. Bana 360 yeter zaten hocam :) Allah razı olsun hepinizden :)

Kardes main concept den internet 720yada herhangi birini sec

Hocam dediğiniz gibi yaptım 3 Mbps yi seçtim 25 dk lık ve 51 mb olan videoya renk ayarını değiştirdim biraz ama benim sunucu
Intel® Core™ i7-3770 İşlemci (8M Cache, up to 3.90 GHz) 8 Çekirdek
32 GB Ram
1 x 240 GB SSD Disk
özellikli sunucu 51 mb vidoe dosyası 291 mb olarak çıktı 7 dk sürdü edit normal mi sizce ? Bence azda olsa eksiklikler var ?

Bu soyledigin ozellikteki makine senin mi yoksa vds mi hocam. Vds ise nerden ve kaca kiraladiniz?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri