[SORU] Telif Atma ve Kanıtlama

EmreDemirci

Kayıtlı Üye
Selamın Aleyküm arkadaşlar, abiler, ablalar, emmiler, emmoğulları, mübarekler...

Benim bir tane sorum olacaktı biliyorsanız ve cevaplarsanız. Bu gün namaz kılarken size de dua edeceğim.

Ben bir oyun kanalı açacağım bir tane de haber kanalı bunları kendi sesimle kendi halimde yorumlayacağım. Çok güzel şimdi sıra sorumuza geçelim.

Birisi benim video mu çalınca önce uyaracağım uyarımda kaldırmazsa telif atacağım. Geri bildirim gönderirse benim videom olduğunu nasıl kanıtlayabilirim?

hiç bişe olmaz görüntü senin ses seninse karşı taraf yükleyemez ama şöyle birşey var sen videonun içinde bazı bölümlerinde oyun görüntüsü koyarsan ozaman video senin olmaz ama anlatım tarzı ise video senindir kimse yükleyemez

geri bildirim gönderdiğinde 10-15 gün içersinde dava açman isteniyor

hiç bişe olmaz görüntü senin ses seninse karşı taraf yükleyemez ama şöyle birşey var sen videonun içinde bazı bölümlerinde oyun görüntüsü koyarsan ozaman video senin olmaz ama anlatım tarzı ise video senindir kimse yükleyemez

Abi olay şu ben PewDiePie gibi yapacağım. Oyun oynayacağım sağ üst köşede ya da sol alt köşede benim tipim de olacak bazı oyunlarda da sadece oyun görüntüsü olacak. Oyunu oynarken sesim çıkacak.

Şimdi olay şu ben buna telif atınca karşı bildirim gönderirse nasıl kanıtlamalıyım. Sesimi kayıt edip Hello YouTube mu diyeyim ne yapayım? :D ( [MENTION=1089]KingTube[/MENTION] abi bu konuda bir bilgin varsa yardım eder misin? )

---

geri bildirim gönderdiğinde 10-15 gün içersinde dava açman isteniyor

Naptın müdür? :D O kanaldan daha o kadar para kazanamadık. :D Başka yolu yordamı yok mu?

---
olsun youtube bu sağı solu belli olmuyor bazen :D

Öyle bir şey yapsın milyar dolarlık şirketi dava ederim. :D

Abi olay şu ben PewDiePie gibi yapacağım. Oyun oynayacağım sağ üst köşede ya da sol alt köşede benim tipim de olacak bazı oyunlarda da sadece oyun görüntüsü olacak. Oyunu oynarken sesim çıkacak.

Şimdi olay şu ben buna telif atınca karşı bildirim gönderirse nasıl kanıtlamalıyım. Sesimi kayıt edip Hello YouTube mu diyeyim ne yapayım? :D ( [MENTION=1089]KingTube[/MENTION] abi bu konuda bir bilgin varsa yardım eder misin? )

---

Naptın müdür? :D O kanaldan daha o kadar para kazanamadık. :D Başka yolu yordamı yok mu?

---

Başka yolu olsada daha keşfedilmedi sanırım :)

---

---

hocam ozaman riskli çünkü youtube sana nasıl kanıtlayacağını bilemeyiz.sana derki oyunu göstermeye lisansın varmı gönder.ama dediğim gibi kamera seni çekiyor anlatıyorsun bu tarz olsa sana derki aynı mekanda aynı kişiyi çek gönder sende yaparsın zaten ama oyunda lisans falan istermi?kenara resmini koyduktan sonra kimsenin alacanı sanmam alanada mesaj atsan kaldırır bence.ayrıca söle düşün hak talebini sen yaparsan sorun yok taki karşı taraf hayır efendim bu bana ait derse bu lisans falan ondan istenir senden değil.yani telif gönderirsin bişe sormaz bana ait dersin bişe istemez.karsı taraf karşı bildirimini kullanırsa ondan ister

hocam ozaman riskli çünkü youtube sana nasıl kanıtlayacağını bilemeyiz.sana derki oyunu göstermeye lisansın varmı gönder.ama dediğim gibi kamera seni çekiyor anlatıyorsun bu tarz olsa sana derki aynı mekanda aynı kişiyi çek gönder sende yaparsın zaten ama oyunda lisans falan istermi?kenara resmini koyduktan sonra kimsenin alacanı sanmam alanada mesaj atsan kaldırır bence.ayrıca söle düşün hak talebini sen yaparsan sorun yok taki karşı taraf hayır efendim bu bana ait derse bu lisans falan ondan istenir senden değil.yani telif gönderirsin bişe sormaz bana ait dersin bişe istemez.karsı taraf karşı bildirimini kullanırsa ondan ister

Bir tane konu da arkadaşımız "Karşı bildirim gönderildiğin de Telifi atan kişi video'nun kendisine ait olduğunu kanıtlamak zorundadır." diyordu.

O videoyu baskası yayınlasa ne olucak ? bir yerlere kanal url'ni sıkıstır, böylelikle senden alan adamda senin reklamını yapmıs olur.Ayrıa bu zamana kadar caldın simdi senden calana telif mi göndereceksin :)

O videoyu baskası yayınlasa ne olucak ? bir yerlere kanal url'ni sıkıstır, böylelikle senden alan adamda senin reklamını yapmıs olur.Ayrıa bu zamana kadar caldın simdi senden calana telif mi göndereceksin :)

Hem soruma cevap vermiyorsun hem atar yapıyorsun anlamadım ben bu işi. :)
Çok yardım sever ve empati kuran bir insansın galiba tüm kanallarını benimle paylaşır mısın senin kanalının videolarını yükleyeceğim ve senin kanalının url'sini koyacağım. Yok vermem diyorsan o zaman boş konuşup konuyu karıştırmamak lazım.

Bir tane konu da arkadaşımız "Karşı bildirim gönderildiğin de Telifi atan kişi video'nun kendisine ait olduğunu kanıtlamak zorundadır." diyordu.

öyle bişey yok kaç gündür görmüyomusun konular açılıyor sahibi olmadan adam bana ihtar göndermiş diye.bende actım konu.Youtube ihtarı göndere bişey sormuyor sadece diyor ki bak adam kanıtlarsa kanalın silinir ona göre kabul ediyomusun evet dersen sorun yok.karsı tarafta kanıtlayamazsa tamamdır.
Söyle düşün sen kurtlar vadisini yükledin sana ait olmadını biliyorum ben ve ihtar gönderiyorum diyorum ki bu adama ait değil youtubede bana diyorki bak kanıtlarsa kanalın gider gitsin kanıtlayamaz benim diyorum sana gönderiyor.Hadi kanıtla?nasıl kanıtlayacan?kanıtlarsa benim kanalım gidecek ama kanıtlayamazsın değil mi?hepsi bu

öyle bişey yok kaç gündür görmüyomusun konular açılıyor sahibi olmadan adam bana ihtar göndermiş diye.bende actım konu.Youtube ihtarı göndere bişey sormuyor sadece diyor ki bak adam kanıtlarsa kanalın silinir ona göre kabul ediyomusun evet dersen sorun yok.karsı tarafta kanıtlayamazsa tamamdır.
Söyle düşün sen kurtlar vadisini yükledin sana ait olmadını biliyorum ben ve ihtar gönderiyorum diyorum ki bu adama ait değil youtubede bana diyorki bak kanıtlarsa kanalın gider gitsin kanıtlayamaz benim diyorum sana gönderiyor.Hadi kanıtla?nasıl kanıtlayacan?kanıtlarsa benim kanalım gidecek ama kanıtlayamazsın değil mi?hepsi bu

Az buçuk bir şeyler anladım bu işten.

Telif atarsam karşıya kanıtlayamazsa kanalı kapatılıyor.
Ben telif yersem ve kanıtlarsam onun kanalı kapatılıyor. Ben nasıl kanıtlayacağım? ( Videodaki sesimi ve görüntümü yollayarak.)

Tamamdır bu işi çözdüm. Bunları bir de Serkan abiye sorarız onaylarsa tamamdır bu işe giriyorum. :D

Yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum adam dibisiniz.

Az buçuk bir şeyler anladım bu işten.

Telif atarsam karşıya kanıtlayamazsa kanalı kapatılıyor.
Ben telif yersem ve kanıtlarsam onun kanalı kapatılıyor. Ben nasıl kanıtlayacağım? ( Videodaki sesimi ve görüntümü yollayarak.)

Tamamdır bu işi çözdüm. Bunları bir de Serkan abiye sorarız onaylarsa tamamdır bu işe giriyorum. :D

Yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum adam dibisiniz.

aynen öyle öyle olmasa okadar kanalımız boşa gitmezdi adam gönderiyor ama biz kanıtlayamıyoruz.oysaki yüzde yüz adama ait olmadıgını bliyoruz

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri