Sorunumu çözene para ödülü

Kabloyla alakalı sıkıntı da olabilir ama kabloyu hazır temin ettiyseniz bunu anlamanız zor. Skype gönderdim.

Senin durumunla bunla alakalı mıdır bilmem ama yazın 3 tane mikrofonlu kulaklık aldım. Hepsinde cızırtı vardı mikrofonlarda. İlkini gönderdim 2. de aynı her seferinde biraz daha para ekleyip daha iyisini almama rağmen cızırtı vardı en son aldığımda ise hiçbir sorun yoktu. Yani mikrofondan kaynaklı bir sorunmuş. 2 tanesinde birden sorun çıkınca pcden şüphelenmeye başlamıştım bilemiyorum ama seninki de mikrofonla alakalı bir sorun olmasın?

Şimdi eski kameramla yaşadığım sıkıntı geldi aklıma. Onda da sorun xlr jackten converter yaparak 3.5 inch stereo jack yapmıştık. Burada atladığımız nokta stereo xlr jack yapmamızdı. Kameramız mono olduğu için fazladan yaptığımız ek bağlantı yüzünden dip ses vardı. Daha sonra kendimiz çaktırdık. Ama dişi ve erkek xlr jack daha önce sorun yoksa, sende sıkıntı yaratıyorsa bu enerji sorunundadır.

evet bir anda konuyu okuyan kişi sayısı 47 bende merak ediyorum sonuç ne oldu artık ben senden daha çok çözülmesini istiyorum :)

Benim anladigim kablo falan degil guc problemi var. Bu mikrofonu destekleyebilecek gucu alamiyor galiba. Gain le compressorle bir ilgisi yok. Mikrofon girisinde cevirici var mi ?

Bazı ses kartlarında, reverb,compressor falan olur hocam bende impact twin var onda var mesala ama bunda yok gain zaten her ses kartında olur,

Topraklanma kısaca

elektrik ile ilgili bir konu, evinizdeki veya stüdyonuzdaki prizlerin-kabloların topraklaması yapılmamışsa veya yetersizse, tüm elektrikli cihazlarda sorun yaşamanızı sağlar, bunla ilgili olabilir bu yüzden dip veriyor olabilir kayıttta

compressor de ses sinyallerinin aynı oranda kayıt altına alınmasını ve dengelenmesini sağlar
hocam bunda sadece gain var başka yok. O dediğiniz diğer özellikleri de mixten biliyorum. Topraklama vardır bence ya topraklama her eve zaten yapılmıyor mu yoksa ayrı mı yaptırılıyor çözümü nedir ? Bide benim kulaklıklı mikrofonda dip ses sıfır ve ses net ama condenser da sorun var

Senin durumunla bunla alakalı mıdır bilmem ama yazın 3 tane mikrofonlu kulaklık aldım. Hepsinde cızırtı vardı mikrofonlarda. İlkini gönderdim 2. de aynı her seferinde biraz daha para ekleyip daha iyisini almama rağmen cızırtı vardı en son aldığımda ise hiçbir sorun yoktu. Yani mikrofondan kaynaklı bir sorunmuş. 2 tanesinde birden sorun çıkınca pcden şüphelenmeye başlamıştım bilemiyorum ama seninki de mikrofonla alakalı bir sorun olmasın?

Hocam benim kulaklıklı mikrofonda sorun yok mikrofon gayet iyi dip ses falan tertemiz ama bu mikrofon condenser daha kaliteli diye bunu kullanıcam haliyle ama kullanamıyorum işte..

Şimdi eski kameramla yaşadığım sıkıntı geldi aklıma. Onda da sorun xlr jackten converter yaparak 3.5 inch stereo jack yapmıştık. Burada atladığımız nokta stereo xlr jack yapmamızdı. Kameramız mono olduğu için fazladan yaptığımız ek bağlantı yüzünden dip ses vardı. Daha sonra kendimiz çaktırdık. Ama dişi ve erkek xlr jack daha önce sorun yoksa, sende sıkıntı yaratıyorsa bu enerji sorunundadır.

hocam valla bir şey anlamadım şu an beynim durmuş durumda :D

---------- Spam Engelliyici 00:31 ---------- Önceki Mesaj 00:30 ----------

Benim anladigim kablo falan degil guc problemi var. Bu mikrofonu destekleyebilecek gucu alamiyor galiba. Gain le compressorle bir ilgisi yok. Mikrofon girisinde cevirici var mi ?

hocam çevirici yok yani direk

Condenser Mikrofon Kablosu 5 Metre 29290373 - n11.com

bu linkteki kablo, çevirici o mu oluyor pek bilmiyorum. ama o resimdekinin aynısı var

Cond mikrofonlarda rahatlıkla sıkıntısız kayıt alabilmen için tavsiyem ses kartı olarak m-audio ses kartı yada t.c. electronic sistemlerinden bir ses kartıdır. Mikrofonda Rode NT1A olabilir ama şuan senin sorunun.

Güncel olan ses kartı driveri yükle yada ses kartının driverlerini eksik yüklüyorsun kayıt alırkende Adobe audition 1.5'i kullan. Sorun kablo olabilir bu tür sistemlerde güç sorunu anca firewire sistemlerde olur. Driverlerine ve kabloları incele illaki bi yerde kırık vardır.

Cond mikrofonlarda rahatlıkla sıkıntısız kayıt alabilmen için tavsiyem ses kartı olarak m-audio ses kartı yada t.c. electronic sistemlerinden bir ses kartıdır. Mikrofonda Rode NT1A olabilir ama şuan senin sorunun.

Güncel olan ses kartı driveri yükle yada ses kartının driverlerini eksik yüklüyorsun kayıt alırkende Adobe audition 1.5'i kullan. Sorun kablo olabilir bu tür sistemlerde güç sorunu anca firewire sistemlerde olur. Driverlerine ve kabloları incele illaki bi yerde kırık vardır.

hocam o ekipmanları alacak gücüm yok şu an maalesef. Adobe audition 1.5 kullanıyorum zaten hocam ama ayarları yaptım fakat isterseniz bir kontrol edin team viewer ile ? Driverler en güncel olanları zaten hocam ses kartının. Kabloyuda bugün daha yeni aldım kablo 15 TL tuttu acaba dandik kablo mu bilemiyorum

Hocam, mikrafonun kablosuna xlr kablo derler, içinde 3 adet bacak vardır, 3 numaralı olan topraktır yani kırmızı beyaz yada farklı renklerın harıcınde diğerlerinden bağımsız kablo vardır, mikrafona takılı ucunu ve ses kartına takılacak ucu iyice bi temizle eğer evinde havya lehim teli ve pastan varsa tekrardan lehimle, soğuk lehim dediğimiz olay yapar, boşu boşuna kabloya para verme, ayrıca ses kartını ne ile besliyorsun orjinale adaptürmü yoksa ayarlı adaptorlermi?adaptörün amperi çok önemli, voltaj ve amperine dikket etmende fayda var. 8 sene ses ışık teknisyenliği yaptım azda olsa bilgim vardır. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Bence bir şey parazit yapıyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ne gibi hocam

---------- Spam Engelliyici 00:41 ---------- Önceki Mesaj 00:40 ----------

Hocam, mikrafonun kablosuna xlr kablo derler, içinde 3 adet bacak vardır, 3 numaralı olan topraktır yani kırmızı beyaz yada farklı renklerın harıcınde diğerlerinden bağımsız kablo vardır, mikrafona takılı ucunu ve ses kartına takılacak ucu iyice bi temizle eğer evinde havya lehim teli ve pastan varsa tekrardan lehimle, soğuk lehim dediğimiz olay yapar, boşu boşuna kabloya para verme, ayrıca ses kartını ne ile besliyorsun orjinale adaptürmü yoksa ayarlı adaptorlermi?adaptörün amperi çok önemli, voltaj ve amperine dikket etmende fayda var. 8 sene ses ışık teknisyenliği yaptım azda olsa bilgim vardır. Umarım yardımcı olmuşumdur.

evet hocam o kablodan var 15 TL'ye bugün yaptırmıştım elektrikçiye, gözümün önünde lehimledi falan acaba yanlış mı yaptı ama bilemiyorum. Ses kartımı ney ile besliyorum derken hocam ses kartım USB yani pc ye takıyorum direk.

Hocam empedans sorunun var. Bu sorun bir cok seyden kaynaklanabilir. Direnci bulmak biraz zor. Bu gurultunun kaynagi mik ici olabilir kablo olabilir ses karti cikisi olabilir evin elektrigi bile olabilir. Ilk once toprakli fise tak. (Fisin icinde demir bir cubuk varsa priz topraklidir) ardindan yapabilecegin yuksek ihtimalle sorunun kaynaklandigi kabloyu degistirmen. Ama dddigim gibi bu da 100 yuz cozum olmayabilir. Kotu bir soruna takilmissin.

ESI u46 arkasında 9V 500mA adaptör yuvası var bununla beslemen tahminimce problemini ortadan kaldıracaktır, usb gücü yetmiyor olabilir, cihaza uygun bir adaptör almanda fayda var.

Ben de onu demek istiyorum mikrofon kaliteli de olsa kendinden sorun olabilir bu sorunu göz ardı etme hocam. Benim aldıklarım da az buz değildi ama hatalı çıktılar. İngilizce olarak bu sorunla karşılaşanlar var mı diye bir aratın varsa çözümde faydası olur.

Hocam empedans sorunun var. Bu sorun bir cok seyden kaynaklanabilir. Direnci bulmak biraz zor. Bu gurultunun kaynagi mik ici olabilir kablo olabilir ses karti cikisi olabilir evin elektrigi bile olabilir. Ilk once toprakli fise tak. (Fisin icinde demir bir cubuk varsa priz topraklidir) ardindan yapabilecegin yuksek ihtimalle sorunun kaynaklandigi kabloyu degistirmen. Ama dddigim gibi bu da 100 yuz cozum olmayabilir. Kotu bir soruna takilmissin.

hocam bundan önceki kullanan arkadaşımda bir sorun yoktu :S acaba güç mü yetersiz kalıyor.

ESI u46 arkasında 9V 500mA adaptör yuvası var bununla beslemen tahminimce problemini ortadan kaldıracaktır, usb gücü yetmiyor olabilir, cihaza uygun bir adaptör almanda fayda var.

Panastar Pt-509 9 Volt 500 Ma Adaptör 48036194 - n11.com

bunu alıp denememde fayda mı var diyorsunuz yani hocam ?

Ben de onu demek istiyorum mikrofon kaliteli de olsa kendinden sorun olabilir bu sorunu göz ardı etme hocam. Benim aldıklarım da az buz değildi ama hatalı çıktılar. İngilizce olarak bu sorunla karşılaşanlar var mı diye bir aratın varsa çözümde faydası olur.

hocam ne yapacağız o zaman :S bir fikriniz var mı acaba

hocam bundan önceki kullanan arkadaşımda bir sorun yoktu :S acaba güç mü yetersiz kalıyor.

Panastar Pt-509 9 Volt 500 Ma Adaptör 48036194 - n11.com

bunu alıp denememde fayda mı var diyorsunuz yani hocam ?

hocam ne yapacağız o zaman :S bir fikriniz var mı acaba
Hocam bu empedans uretim kaynaklida olabilir yani iki sifir urunu yanyana denesen yine sorun cikarabilir. bi arkadasimizin dedigi lehimdende olabilir. Gelen elektrik yani adaptordende olabilir. Yani bu olaya sorun bu cozum bu diyemezsin. Bu hatanin cikabilecegi bir cok kalem var. Ilk yapman gereken kabloyu degistirip denemek. Yuzde 70 cozersin sorunu nu cozulmezse adaptoru yada gelen akimi denersin o da olmaxaa urun degisimi istersin.

Tüm çözümleri deneyin baktınız hâlâ olmuyorsa garantisi varsa gönderin. Çok sıkıntı edecek bir şey değil hatalı ürünler her daim olabilir değişirler.

Hocam bu empedans uretim kaynaklida olabilir yani iki sifir urunu yanyana denesen yine sorun cikarabilir. bi arkadasimizin dedigi lehimdende olabilir. Gelen elektrik yani adaptordende olabilir. Yani bu olaya sorun bu cozum bu diyemezsin. Bu hatanin cikabilecegi bir cok kalem var. Ilk yapman gereken kabloyu degistirip denemek. Yuzde 70 cozersin sorunu nu cozulmezse adaptoru yada gelen akimi denersin o da olmaxaa urun degisimi istersin.

dostlar ikinci el bu yani 0 değil maalesef ürün değişimi söz konusu olamıyor :S kablo değiştirsem olur mu veya direk adaptör mü alsam ?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri