Sözlük siteleri neden bu kadar ahlaksız ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

comeback

Yasaklanmış
Merhaba arkadaşlar,

Hepimiz biliyoruz ki gerek İnci Sözlük gerek Ekşi Sözlük gibi siteler var. Ve ben şahsen bu siteleri göz gezdirdiğimde küfür,argodan başka bir şey göremiyorum. Siyasetçiler,sporcular,müzisyenler vb. gibi kişiler hakkında genellikle saçma sapan eleştrilere yer veriliyor. Belki de şu durumu da biliyorsunuzdur. Ekşi Sözlük üyeleri bir zamanlar Allah'a ve Peygamber (a.s)'a hakaret ettiler. Ve bu durumdan sonra site bir kişi tarafından hacklenmişti. Bu durumun ardından TİB, Ekşi Sözlüğün Datacenter'ına fişi çek diyerek talimat vermişti. Bu talimatı emredip, ardından o emri geri çeken TİB, Ekşi Sözlükten özür dilemişlerdi. Yani kısacası bu sözlük siteleri neden bu kadar ahlaksız ? Şimdi bazıları diyebilir. Sanane ? Kusura bakmasınlar ben bu duruma bal gibi karışım arkadaş. Bu ülkenin dini geneş olarak islamdan ibaret. Ve eminim ki hiç bir Müslüman dinine laf söyletmez. Şu hususa da değinmek istiyorum. Kendimizi bir sporcuların,siyasetçilerin,ünlülerin yerine bir koyalım. Aynı durum bize yapılsa nasıl olur ? Bu gibi sitelerin amacının ben bilgi olduğunu düşünmüyorum. Sizinde bu gibi siteler üzerinde alta yorum yapmanızı tavsiye ederim. Yani anayasada o kadar madde olmasına rağmen bu gibi sitelere yer veriliyor. O entryleri başkası da giriyor olsa sonuçta site baştan bu şekilde yürümüş. Kutsal bilgi kaynağı sloganıyla gezen Ekşi Sözlük, bu slogana göre hareket etmiyor.

Saygılar. İyi akşamlar.

Son düzenleme:
kardeşim valla ahlaksızlığı neye bağlıyorsun bilmiyorum ama insanların içsesini döktüğü yerdir benim için sözlükler. tamamen fake çoğunun birbirini tanımadığı topluluk hepsi. herkes ikinci yüzünü oraya döküyor. normal yani fazla kasmamak gerek.

(bkz: troll)

İnci sözlüğe iç uğramayın, herhalde yaş ortalaması 12-13 filandır. Ekşi sözlük de son iki yıldır incicilerle doldu, yani küfür hakaret görmeniz normaldir. Yeni jenerasyon böyle, yapacak bişey yok. Zaten ssg ayrıldı, paragöz dürümcü geçti ekşinin başına. Hit uğruna kaç yıllık emekleri yok ettiler. Düzeleceğini de düşünmüyorum. Irkçı, faşist, küfürbaz her iğrençlik var artık. ssg döneminde de vardı ama en azından müdahale ediyorlardı, artık o da yok.

Uludağ ve itü'den hiç bahsetmeyeceğim, bu ikisinden de berbat. Ayrıca bilen bilir, inci sözlük aslında uludağ'ın bir klonudur.

not: hepsinde yazdım/yazıyorum.

hocam ekşi sözlük fb,twitter,youtube gibi sosyal medya platformu. orada bir kişinin yazdığı tüm sözlüğü bağlamaz. inci çoluk çocuk kaynıyor ama ekşi sözlükte gerçekten iyi yazarlar var, ayrıca 15 yıllık bilgi deposu ekşinin kapanması demek orta çağda kütüphane yapmak gibi birşey olur

Ben hiç takip etmem sözlükleri.Arada bir bilgi ararken karşıma çıkarsa girer bakarım.AMA..

Kalkıpta bunu niye sözlükler ahlaksız şeklinde değerlendirmekte yanlış olur.Ona bakarsan facebook google bunlar ahlaksızın önde gideni.Ne arasan çıkıyor dimi ? Sen anladın onu..

Yani hocam ahlaksızlığı yapan bireylerdir.Dünyadakiler neden kötü dersen olmaz ama dünyanın çoğu neden kötü dersen yine biraz olabilirliği var :)

hocam ekşi sözlük fb,twitter,youtube gibi sosyal medya platformu. orada bir kişinin yazdığı tüm sözlüğü bağlamaz. inci çoluk çocuk kaynıyor ama ekşi sözlükte gerçekten iyi yazarlar var, ayrıca 15 yıllık bilgi deposu ekşinin kapanması demek orta çağda kütüphane yapmak gibi birşey olur

Bir kişinin yazması tüm sözlüğü bağlamaz dediniz de, Bir kişi göremiyoruz ki. Hep aynı zihniyetliler var.

birde yazarız diyorlar arkadaş çöpsünüz okadar

Ben hiç takip etmem sözlükleri.Arada bir bilgi ararken karşıma çıkarsa girer bakarım.AMA..

Kalkıpta bunu niye sözlükler ahlaksız şeklinde değerlendirmekte yanlış olur.Ona bakarsan facebook google bunlar ahlaksızın önde gideni.Ne arasan çıkıyor dimi ? Sen anladın onu..

Yani hocam ahlaksızlığı yapan bireylerdir.Dünyadakiler neden kötü dersen olmaz ama dünyanın çoğu neden kötü dersen yine biraz olabilirliği var :)

Hocam demek istediğinizi anlıyorum ama şöyle düşünün. Bu ülkenin bir kanunu, bir yasası var. Her site kendi misyonuna göre hareket etmelidir. Facebook'un kuruluş amacı bellidir. Zaten kimseyi takip etmezsen veya siteyi beğenmezsen ve gerçek arkadaşlarını eklersen bir sorun çıkmaz. Facebook'un amacı bellidir. Facebook, bir sosyal paylaşım sitesidir. Yani insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir site. Ama Ekşi Sözlüğe baktığınız da hiçte bu şekilde hareket etmiyor. Geneli bu şekilde hareket ediyor. Ekşi Sözlüğün sloganında ''KUTSAL BİLGİ KAYNAĞI'' ifadesi geçiyor. Eğer o site işlenecekse bu slogana göre işlenecek. Küfüre,argoya göre değil. Sen herkesi değil de gerçek arkadaşını eklersen veya takip edersen hiç bir sorunun yaşanacağını düşünmüyorum. Onun haricinde gelip Facebook'ta böyle bir durumda sen göremezsin. Ama Ekşi Sözlüğünkine bir gir. Ana sayfadan tut her şey. Birde orda trend sistemi var. Yani diyecek söz yok.

Son düzenleme:
sen bide scorpu gör
izlerken helak olmuştum bi ara

Son düzenleme:
Hocam demek istediğinizi anlıyorum ama şöyle düşünün. Bu ülkenin bir kanunu, bir yasası var. Her site kendi misyonuna göre hareket etmelidir. Facebook'un kuruluş amacı bellidir. Zaten kimseyi takip etmezsen veya siteyi beğenmezsen ve gerçek arkadaşlarını eklersen bir sorun çıkmaz. Facebook'un amacı bellidir. Facebook, bir sosyal paylaşım sitesidir. Yani insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir site. Ama Ekşi Sözlüğe baktığınız da hiçte bu şekilde hareket etmiyor. Geneli bu şekilde hareket ediyor. Ekşi Sözlüğün sloganında ''KUTSAL BİLGİ KAYNAĞI'' ifadesi geçiyor. Eğer o site işlenecekse bu slogana göre işlenecek. Küfüre,argoya göre değil. Sen herkesi değil de gerçek arkadaşını eklersen veya takip edersen hiç bir sorunun yaşanacağını düşünmüyorum. Onun haricinde gelip Facebook'ta böyle bir durumda sen göremezsin. Ama Ekşi Sözlüğünkine bir gir. Ana sayfadan tut her şey. Birde orda trend sistemi var. Yani diyecek söz yok.

Hocam ben sizi kırmak istemem ama şunu söyliyim siz bu işleri bilmiyorsunuz.Eminim okuyanlar da gülüp geçiyordur çoğu yazma gereksinimi bile duymuyor sanırım.Bakın hocam neden ekşi sözlük öyle bir derine inelim..

Facebook genelde öyle değil ama ekşi sözlük ana sayfa dahil öyle dedin dimi ..

Bak facebooku kulannan kadın anne kız kardeş sayısı ne kadar tahmin edebiliyomusun ?

Peki sözlükleri .. Emin ol onların yanına yaklaşamaz.Yani şunu diyorum orda genelde erkekler takıldığı için biraz aşırı rahatlar ve bazıları da haddini cidden aşıyor.Ama bu demek değildir ki kanunlar işlemiyor.Sizin sandığınızın aslına Facebootan daha sağlam basıyorlar sözlük gibi sitelerin üzerine.Ama neden bir şey olmuyor onuda söyliyim.Kurucuları diyor ki tamam evet benim sitem ve açılış amacı da şudur.

Soruyorlar peki bu iğrenç paylaşımlar ne diye ? sözlük sahipleri cevap veriyor..

Ben size onları yaznaın ip adresini veriyim gidin işlem başlatın benden ne istiyorsunuz ?

Ama site sizin diyor hukukçu .. Sözlük sahibi de tamam benim ama ben mi yazdırdım.Facebook ta da hergün herkes birbirine yada kutsal sayılan değerlere küfür ediyor onları niye tutuklamıyorsunuz ? Çünkü böyle bir hakkınız yok.Dünyadaki yaşayan insanlar adi birşey yapıyor diye dünyayı cezalandıramazssınız ..

Neyse hocam fazlada uzatmak istemiyorum.Ama şunu bil özellikle türkiyede bir açık bir yanlışlık görüldü mü anında eziyorlar orayı ..

Tamamı gereksiz kişilerden oluşuyor ne halt yedikleri belli değil. Eski gençliğe bakın misket oynayan nesil nerede? mahalle maçı yapan nesil nerede? nesili bu gibi siteler bozdu anneye babaya bacıya küfürleri bunlar yerleştirdi. Bunların normal olduğunu gösterdiler ve ne yazık ki başardılar. Ahlaksız toplum bunlar.

Arda turanın bir sözü vardı: Çocuk dışarda küfür etmeyi öğrenir ama aynı zamanda anneye bacıya küfür etmeyeceğini de öğrenir diye biz küfür ederdik aileye küfürde kıyamet kopardı şimdi öyle değil.. nesili bozdu ahlaksız siteler Allahından bulsunlar tabi korkuyorlarsa...

10 yıldan uzun süredir internet kullanıyorum halen ne ayak olduklarını anlayamadığım nadir şeylerden birisi de bu sözlükler.. klavye delikanlılığından başka olayları olduğunu da sanmıyorum :D

ekşi yi arada takip ediyorum. Çok rahatsız olan girip okumaz, yani gözünüzün önüne serilen bir küfür yok ortamda. Girersen görürsün

Insanların kendi düşüncelerini dile getirdikleri platformdan bahsediyorsun. Kaldı ki incisözlük dediğin platformun manifestosu var, okumak gerek..

Ekşide yazılanlar yüzünden ekşiyi kapatalım tamamda ekşide yazanlarda bu ülkenin vatandaşı okulda,sokakta gördüğümüz insanlar ozaman direk ülkeyi kapatalım ne dersiniz ?

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Girip okumayın diye bir şey yok.Orada yalan , iftira , yaptıkları yalan montaj ile benim vatanımı , dinimi karalıyorlar . Ben o tiplerin yazdıklarını ciddiye almam ama başkası girip bunlar böyleymiş diyecek. Daha geçen kendileri kesip biçtikleri bir videoyu Türk askeri sivil katlediyorlar diye internete sundular. Altında bin türlü , Türk askerine , devletine hakaret var. Aynı şekilde yine yalandan hadis , ayet uydurup yine hikayeler yazıyorlar. Kendilerinden olmayanı yalanlarla , iftiralarla linç ediyorlar.

Sözlüğün Bir Çoğunluğu Ateisttir Hocam Özellikle Ekşi Sözlük Uludağ Sözlük İnci Sözlükte Ergenler Gelmeden Önce 1.Nesil Yazardım Maalesef İslama İnandığımdan Ayrıldım ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri