Spam Caiz midir ?

• Kullanıcı Rock3r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Rock3r

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar mağlum burada bazılarımız spam çalışıyoruz.
Bunlardan kazandığımız kazançlar uygun mudur (: ?
Aslında bu şekilde çalışmak istemesem de kısa bir süreliğine başkasının emeği üzerinden kazanmak zorunda olduğumu düşünüyorum. Bu durumun yanlış olduğunu bile bile bir süre daha devam edeceğim. 1 aydan beri gönlüm kırgın. :) Ara ara aklıma geliyor, bazen hırsız gibi hissetmiyor da değilim. :o

yanlış olduğunu bile bile yapıyosun o en kötüsü en azından biz bilmiyoruz ;)

dinanete mesaj atalım istersen hocam :D
Hocam konuyu off-topic'e aldırırsan daha iyi olur bence konu yanlış yerde

yanlış olduğunu bile bile yapıyosun o en kötüsü en azından biz bilmiyoruz ;)

özgüne az kaldı bakalım her şeyi tamamlayıp bırakıcam spamı inşallah.

dinanete mesaj atalım istersen hocam :D
Hocam konuyu off-topic'e aldırırsan daha iyi olur bence konu yanlış yerde

Aldıralım hocam 3 sekme açmıştım yanlışlıkla oldu. Bir an fazla düşündüm sanırım (:

Aldıralım hocam 3 sekme açmıştım yanlışlıkla oldu. Bir an fazla düşündüm sanırım (:

Hocam bu sorunun cevabını burda bulman zor en iyisi bir hocaya sormak.

Bu arada bende senin gibi düşünüyorum ya özgün çalışcam yada bırakçam bu işi.

normal işyerinde kazandığımız paralar %100 helal mi ? onu kendıne soran gelsin sonradan youtubede para kazanma helal mi ? desin.
örnek: atılan yalanlar, para karşılığı %100 fatura varmı? insanlara karşı kotu muamaleler, kul hakkı, sorunlu urunler ve çözum yolları? mesai karşılığı tammı? sigorta varmı, işliyormu, haftada 45 saatın kaç saatı çalışıyor çalıştırılıyor ? reel hayatta bunlar
sanaldada soru sormak normaldir :D

Başarıya giden her yol mübahtır !

bir belgeselde soyle geciyordu:
ataturk bir din gorevlisini(muhtemelen ìmam) cagiriyor ve soyle diyor:
-eger bir musluman bir atesperestten bir okuz almissa ve okuz muslumana itaat etmiyorsa bu musluman okuze tarlayi surdurebilmek icin atesperest kiligina burunebilir mi?
-evet, diyor din gorevlisi...
neymis; "basariya giden her yol ahlak cercevesi disina cikilmadigi surece mubah"mis...

Bence emek vermiş insanların kanallarını spamlamak caiz değildir. Ben şahsen 1 senedir emek verdiğim özgün kanalımı kopyalayanlara hakkımı helal etmiyorum.

Spam yapan biraz anlayışlı olmalı. O kadar çok hit getiren ortalık malı olmuş video varken. Gidip emek verilmiş insanların videolarını almak sıkıntılı durum. İş ahlakınada uymuyor. Etikte değil.

Tabi ki caiz değil. Özgün çalışmadığın sürece kul hakkına girersin emin ol. Videoyu hazırlayanı arayıp izin istersen o da verirse işler değişir tabi )
Ama hiç yoktan kişisel kanallardan uzak dur onlar benim nazarımda daha kötü hadi büyük şirketler youtube de olsa da olur olmasa da olur ama kişisel kanallar için Youtube değerlidir.
Burada özgün çalışan bir ton insan var ve eminim hiç biri kanalının kopyalanmasına razı gelmez biraz empati kurarsan kanalını kopyalananlarla anlarsın )
Büyük şirket yapımlarını çal derken şöyle düşün sahte oyun oynamak da günah bu anlamda bakarsak o eşdeğerde bir şey onların videolarını çalmak bilmem anlatabildim mi.

örnek: sanal kuranı kerim var malum bilgisayar programı...
sen onu izinsiz indiriyorsun.. adam telif hakkı ile onu koruyor.. ve izinsi zkullanım yasa diyor açıkca klavuzda var... sen şimdi bu programı kullanıpda ibaet edersen ne olur ???

yani isinsiz gonul rızası olmayan herşey hakka girer- sanaldada oyle reeldede oyle sanal=reeldir artık...

Bir videoyu kendim çekmediğin sürece yüklediğin hiçbir videodan para kazanmak caiz değildir. bildiğin hırsızlıktır. Kendimde yapıyorum ama yapacak birşey yok. Film, dizi bunlar zaten caiz değil. düşündüğün zaman emek vermediğin bir başkasının işini çalıp ondan para kazanıyorsun. Kimse demesin şimdi herkes yapıyor falan. Herkesin yaptığı seni yada beni ilgilendirmez. Caiz değildir

Din konusunda çok bilgili olduğum söylenemez ama benim üzerinde uzun süre emekler verdiğim kanalım spamlansa inanın üzülürüm. Ben caiz olduğunu düşünmüyorum.

Sanki Allah'ın her dediğini yaptık bir o kaldı.

''Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.'' (İnşirah Suresi, 7)
Biz ne yaptık ? Gittik dizi izleyerek ibadet ettik.Gittik yetenek sizsiniz izleyerek ibadet ettik.E şimdi bu caiz mi oldu ?

''Mescidler şüphesiz Allah'ındır. O halde, Allah ile birlikte kimseye yalvarmayın'' (ve kulluk etmeyin).(Cinn 18)

Biz ne yaptık ? Gittik iş yerlerimizdeki patronlara zam diye,hükümete adalet,eşitlik diye yalvardık.

“(Ey müminler!)Yoksa siz, sizden önce gelip geçenlerin başına gelenlerin benzeri sizin de başınıza gelmeden cennet’e gireceğinizi mi sandınız?!Onlara yoksulluk ve sıkıntı öylesine dokunmuş ve öyle sarsılmışlardı ki nihâyet peygamber ve beraberindeki müminler, “Allah’ın yardımı ne zaman gelecek?” demişlerdi. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı yakındır.” (Bakara, 2/214)

Şimdi sen gitmiş diyorsunki spam caizmidir :)
Konunun kapanması en iyisi bence.Herkes günahmı sevapmı olduğuna karar verip bunu yapıyordur sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri