Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
bu arada ya youtube spamden kanal kapamaktan vazgeçti ya da ben spam olayını çözdüm. son 1 ayda 200 kanal bastım spam 1 tanesi bile kapanmadı
Youtube spamı gerçekten rafa kaldırdı. Çok enteresan ya. Spamdan kapatıyoruz paralarını vermek durumunda kalıyoruz mu dediler ne ettiler bilmiyorum.
Hayır kimse spam'a kesin çözüm falan bulmadı. Adamlar spamdan kapatmıyorlar "şimdilik". Uzun süredir spam konusunda %85 başarılara çıkmıştım. Şimdi YT diyor ki "Boşverin yeaaa açın gitsin spamdan banlamıyorum işte" 3 ay banlamaz sonra toplu şekilde bütün kanalları spamdan banlar. Kimse spamdan kapanmıyor diye mevzileri terk etmesin yani
[MENTION=1316]Alex[/MENTION] yanıt vereyim. Bir kanalda 23 bin videonun birikmesi matematiğin gerekliliği. Hiç özel bir sebebi yok. Depolama da değil. 4-5 kontrol kanalım var onlarda ister istemez birikiyor videolar.
Neden ikinci bir konak hesap açıyorum. Kontrol hesabında tamamen sorunsuz gözüken videoları konak hesaba 4 hafta sonra attığımda kimi aman dünya geneli aldığını, kimi zaman da üçüncü taraf aldığını görüyorum sıklıkla. İşte ben esas bu ne idüğü belirsiz videolardan korkarım. Bunlarda bir sakatlık var. Bunlar sonradan Youtube DMCA'ine kaydettirilen videolar diye düşünüyorum. Bu videonun sahiplerinin sıklıkla videolarını takip ettiklerinin işareti oluyor. Kontrol Kanalı > Konak Kanal > Hedef Kanal şeklinde çalışmamın sebebi bu. Sadece 100 video ile çalıştığım ve çılgınlar gibi falan kanal açmadığım için bu işlemler benim için bezdirici falan olmaz.
Riskli ekliyorsunu çoğunuz dedim. Bu benim iddiam gerçek de olmayabilir. Fakat izah edince siz de mantıklı bulacaksınız.
Bir kanal açıyorsunuz. En akıllı olanınız bir hafta sonra Monetization ı açmak için tekrar giriyor. Pekiyi Adsense ile ilişkilendirirken anlık da olsa o Adsense şifresini girmiyor musunuz? Elbette giriyorsunuz. Bilgisayar olduğunuzu düşünün. Bir kanal ve şifresi var bu kanal üzerinden aynı IP ile Adsense'in kendine has şifresi de giriliyor ve ilişkilendirme yapılıyor.
Oysa Adsense'de davetiye gönder diye bir kısım var. Sen bir IP ile Adsense'ine girsen, oradan açtığın kanalın Gmail'ine davetiye göndersen, sonra farklı bir IP veya VPS ile kanalına girip Adsense davetiyesini kabul etsen hem kanalı açıp hem aynı IP'ile ana Adsense'e girmiş olmuyorsun.
Birinci durumda Adsense'e ekli her kanalın kesin olarak sana ait olduğunu iddia edebilir Google.
Ancak ikinci senaryoda belki sen kendi çapında ufak bir network kurmuş ve arkadaşlarını bu networke davet etmiş küçük bir müteşebbissindir.
---------- Mesaj saat 02:49:26 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:45:00 civarında gönderildi. ----------
Bunlardan hiçbiri bugün yazdığım gibi mesajlar değildir. Ya bir şeyler satın alma mesajıdır, ya satın almak için ilan mesajıdır. Ya tekliftir. Çoğunluğu bir cümleliktir. Bugün sınırlarımı çok aştımYeter. Az laf çok iş der ve ben uzarım.
ben aynen dediğin gibi davetiye usülü çalışıyom para kapanma olmadı ne youtube kanalında ne de adsense de ne de adsense e bağlı tüm kanallarda
allahin izniyle yakinda can suyu verecez spame
BU yıllardır oyun oynadığım online platformlardada böyleydi. (Knight Online Vb) Türkler hep platform sahiplerini bıktırırdı. Bütün pislikler hile hurda hırsızlıklar Türk'lerdeydi. Şimdide youtube Türk tehtidi ile karşı karşıya)) Onuda elimizden alırlar yakındır.
Aksini söyliyeyim bari
Her kanala 500 video atıyordum şimdi 100 civarına düşürücem kendimce sebebini söyliyim:
500 video fazla telif riski fazla 3. Taraf fazla dünya engeli riski demektir
100 video da ise riskler daha azdır kanallar daha ömürlü olur
Ayrıca 100 videolu kanal 0,50 kuruş kazandırsa yeterli benim için
---------- Mesaj saat 00:00:54 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:55:18 civarında gönderildi. ----------
Ben spam için seçtiğim diyelim 2000 videoyu Adsense'siz kanalıma atarım. Bunlar orada en az 3-4 hafta bekler. Bu sürede tüm üçüncü taraf eşleşmelerini alırlar.
Oradan üçüncü tarafları ayıklar Andoid ile açtığım uyduruk kaydırık onaysız mail ile açtığım konak Youtube kanalına atarım. Eğer attıklarım içerisinde dünya geneli çıkarsa anlarım ki bu başka kanallarda telif almış sahibi tarafından sıklıkla takip edilen bir videodur. Bu videoya bulaşmam. Dünya geneli engelinin ben sebebinin yoğun şekilde telif almış conent ID eşleşmesi olduğunu düşünüyorum. İspatım yok ama inancım bu.
Bu satırlar çok önemli.
Bir de benim Adsense'e bağlama prosedürüm de sizinkinden farklı. Sizler kanalları Adsense'e riskli bir prosedürle bağlıyorsunuz.
[MENTION=1907]Muslera07[/MENTION] adsensi bağlama biçimini paylaşır mısın rica etsem?
1 kanalda 23.000 video biriktirme sebebini merak ettim depolama için mi
2 adım da mı videoları bekletiosun 2-3 hafta bir kanalda sonra bir uyduruk kanala daha atıyorum dedin orayı da merak ettim neden 2 adım
Yok ya kurallar belli değilmi kardeşim telif yiyen çok sayıda dünya engellemesi gelen kanalları uçurucaz kalanlarla devam
Telif ve dunya engelinden baska, yeni yuklerken 3'ncu taraf veren ve hemen silinen videolarin cok olmasi da, kanalin para kazanmaya kapanmasina sebep olur mu?
Evet onun yanısıra;
Para kazanması ? olan ve sonra ! e dönen yani ticari kullanım hakkını doğrulayamadığımız videolar da en büyük sebep para kazanma kapanmasına
Hanginiz ? Bir gmail acip onu 4-5 gun bosta bekletiyor ?
Hanginiz ? Kanal olusturunca Kanali ve Google+ daki herseyi eksiksiz doldurup gercek bir profil yaratiyor ?
Hanginiz ? Bu olusuturdugunuz kanalla kac kanali takip ediyor abone oluyorsunuz ?
Hanginiz ? Google+ da eksiksiz (sahte bile olsa) bilgileri dolrurup bir kac kisiyi yada grubu takip ediyorsunuz ?
Hanginiz ? Olusturdugunuz Gmail ile saga sola 1 kere mail atiyorsunuz ?
Hanginiz ? Olusturgunuz Google+'da bir yazi yada paylasim yapiyorsunuz ?
Hanginiz ? Kanaliniza girdiginde 3-5 yada 50-100 video atinca kanali 4-5 gun bos yatiriyorsunuz ?
Hanginiz ? 5 gun durduk yere bekleyen kanaldaki videolari girip para kaznamayi acip eslesenleri vs temizleyip 2-3 gun daha bos bos bekletiyorsunuz ?
Hanginiz ? Bir kanali olusturup videolari attikdan sonra 10 gun bekleyip yada 1 hafta bekleyip Adsense ilisikisini yapiyorsunuz ?
Hanginiz ? Actiginiz butun kanalalrin mail adreslerini tek bir gmaile yonlendirip butun kanallardaki uyari telifleri durumu guncel takip ediyorsunuz ?
Hanginiz ? Bu kanallariniza arada sirada girip hem guncellik hem degisiklik,hemde farkli videolari izleyip ara sira like ve yorum atiyor farkli videolara.
Hanginiz ? Yukleme yaptiginiz servere,vds'ye bota ,gmail actiginiz ip'ye ,onay yaptiginiz telefon numarasina dikkat ediyor ?
Daha cokda is gucde cok arkadaslar.Bu yazilanlarin en az 2 tanesini olmasa Spam'dir yaptiginiz is.Ki zaten Yt to yt demek az da olsa cokda olsa spam demekdir.
Ve son olarak hanginiz Youtube disindan temiz video atipda bu sekilde yt disi videolarin oldugu kanalallarla calisip spama yakalaniyor ?
Artik gaydiri kuppak cemilem tarzi Spam devri bitti,onceki yazilarimdada yazdim,hemen kazanayim diye patpat diye degil,uzu nsureli olsun gene kapansin ama ekmegimi cikarsin diyerek sabrederek spam yapacaksiniz.
Neyse bi ara gece detayli gene yazarim birseyler.
Ha unutmadan "abi ya sen bunlarin hepsini yapiyormusun" diye soracaklara hemen su cevabida vereyim.
Evet yukarda yazilan hersey benim yeni spam calisma mantigimdir.100/90'ini uygulamaya dikkat ederim.
Saygilar.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.