Stent Takılması Hakkında

• Kullanıcı MPVH
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

MPVH

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.sehidim.com
Arkadaşlar s.a başından geçen tecrübe eden yada bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Babamda yapılan inceleme sonrası 2 adet stent takılmasına karar verildi. Ancak bu kararı doktor bize bıraktı ve yine ekledi yapılması iyi olur diye.

Daha önce ailesinden birine yada kendine stent taktıran oldumu acaba ? nasıl bir işlemdir riskleri nelerdir. Çok risklimidir. Doktor biraz bahsetti ama o anki durum gereği tam anlamadık damar yırtılması vs olabilir diye. Şimdi teredütte kaldık bu durumda ne yapmamız lazım ?

benim dedemde kalp damar tıkanıklıgı oldugundan dolayı takılmıstı , onun üzerine 2 kere daha kalp krizi geçirdi ama allaha şükür şuanda birşeyi yok , taktırılıp taktırılması konusunda birşey diyemicem, ama işi şansa bırakmayın.

Benim hem dedeme hemde neneme yaptırdık :D kardeş basit iş bugun yapılar yarın yolluyolar damar yırtılması filanda ilk defa duydum o doktordan hemen kaçın başka doktorda yaptırın. Kasıkdan girip tıkalı bölgeye gelince stendi bırakıyolar muhtemelen fazla yağlı yediği için tıkanıyor. Açtırmassanız eğer çabuk yorulmalar oluyor elinde veya ayağında uyuşmalar meydana gelir 30 dakikalık basit bir amelyat için babanızı riske atmayın gidin olsun kurtulsun ileride sıkıntı çeker yoksa

70 yasındaki amcam takıldı yeni baş dönmesi filan oluyor uyuşma vs. stend taktılar düzeldi

Dedeme takılmıstı. Ertesi gunde hastaneden cikmisti. Lokal anestezi kullaniliyor,kisa suren bir islem.

Stend takımı ile ani kalp krizi riskini azaltmaya çalışıyorlar. İstanbul da yaşıyorsan mehmet akif kalp damar hastanesi var oraya gidin zaten gerekli gördüğünde kesinlikle takılması gerekiyor diye söylüyorlar yani bize bırakmıyorlar seçim yapmayı.

Bu gibi durumlarda %99 başarılı geçer ama %1 bile bir risk olması sizi bulmayacağı anlama gelmiyor. Yani benim babamda kalp ameliyatı oldu , stend takıldı vs hiç birsey olmadı. Ama aynı ameliyatı eski ev arkadasımın babası oldu ve %2 görünen bir durum ile karşılaştı babası ve kaybettik( açık kalp ameliyatı )

Bu tip durumlarda genele bakmanı önermem. Stend'de 1 gün hasta kalıyor ve gün içinde
ayağı kalkıyor. Benim kişisel fikrim eğer özel hastaneye gittiyseniz kalp damar üzerine
uzmanlaşmış devlet hastanelerine gitmenizi öneririm.

Allah şifa versin.

Arkadaşlar hepinizi çok teşekkür ederim. Allah razı olsun sayenizde bir fikir oluştu aklımda

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri