Stop Motion ile Özgün Başlangıcım

• Kullanıcı acelik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
Hocam son video gerçekten mükemmel.
Sizin yaptığınızı bilmesem, "vay be elin gavuru neler yapıyor" derdim içimden. :D
Başlık ve etikete arabaların marka ve modellerini girmenizi tavsiye ederim hocam.
Başlık'ta şu şekilde olabilir.
"Subaru İmpreza WRX STI vs Porsche Panamera Stop Motion Race - AC Stop Motions" gibi mesela.

---------- Spam Engelliyici 21:04 ---------- Önceki Mesaj 21:02 ----------

Ayrıca fotoğrafları falan direk videodan koymanıza gerek yok bence.
Araçların gerçek resimlerini bulup ilginç bir thumbnail oluşturabilirsiniz.
Başlıkta stop motion geçtiği için ve özgün kanal olduğu için kimsenin yanıltıcı içerik diye şikayet edeceğini sanmıyorum.

aslında ben de başlıkta araç isimlerini kullanacaktım ama unutmuşum. hatırlatmanız iyi oldu.

Biz Türkler sadece gavurlarda arıyoruz bu tip şeyleri ama emin olun içimizde de bu tür, bundan çok daha iyisini yapabilenler çıkacaktır. Bizde spam aldı başını gidiyor ama ben yolumu farklı yönde çizmek istedim. Ciddi söylüyorum şu anda kazanmak gibi bir gayem yok. Sadece bu işte ilerlediğimi göreyim, birilerinin kanalıma abone olduğunu göreyim mutlu olacağım. Ha kazanmak istiyor muyum illaki... Biraz kazanmaya başlarsam yurt dışından aksiyon figürleri getirtirim en azından. Onlarla işleri daha da büyütürüm :) şu anda hayal bile kuramıyorum ama umarım bir gün lozaus1'inki gibi bir kanalım olur. O olduktan sonra da inşallah counter656'nınki gibi bir kanalım olur :D

Spam yapmıyorum. Kafam rahat vicdanım rahat gönlüm rahat. adsense patladı mı diye korkmuyorum. Kanalımı her açtığımda karşıma kırmızı strike sayfası gelecek mi diye korkmuyorum. Gelse bile sanırım vardır bir çözümü :)

Bu arada güzel yorumları okumak güzel. Bu işlere girişmeden önce ben de bu videoyu izlesem aynısını düşünürdüm ancak şu anda bana çok eksik ve hatalı geliyor. Çoktan kendimi eleştirmeye başladım :)

Son videonuz oldukça iyi. Ellerinize sağlık.

Teşekkürler güzel yorumunuz için :)

3.videoya güldüm,neye güldüğümü bende bilmiyorum :D
güzel olmuş

Tekrardan merhaba herkese. Stop motion çalışmaları ve iyileşmeler devam ediyor.

Home Racers serisinin yanında aklıma başka bir şey geldi. Bugün ona başladım. Trailer'ı hazır. Bir kaç gün içerisinde tam sürümünü çıkaracağım. Fragmanına bakarak düşüncelerinizi dile getirebilirsiniz.

Ben ilk defa bu kadar beğendim yaptığım videoyu. Geçenki Home Racers videosuna göre bu daha kaliteli ve akıcı oldu gibi. Umarım aynı şekilde tamamlarım.

Video linki:
Subaru Impreza WRX STI - Ken Block GYMKHANA Two inspired Stop Motion Animation Trailer - YouTube
Subaru Impreza WRX STI - Ken Block GYMKHANA Two inspired Stop Motion Animation Trailer

Cidden nedenini bilmiyorum ama bu videoyu çok sevdim :D Sahneler Ken Block'un Gymkhana 2 videosundan esinlenilmiştir. kıyaslama yapabilirsiniz.

DC SHOES: KEN BLOCK GYMKHANA TWO THE INFOMERCIAL - YouTube

Son düzenleme:
videoları çok beğendim her yeni video daha güzel oluyo. tebrikler

Tüm çalışmalarını beğenerek izledim, tebrikler.
Aslında fark eden oldu mu bilmiyorum ama ilk çekimden başlayarak sırayla gidince de sanki bir çocuğun yavaş yavaş okumayı sökmesi izlenimi gibi bir görüntü veriyor. Yani her video bir öncekinden daha iyi oluyor gibi.

Güzel bir kamera ve tripod şart ;)
Çalışmalarının devamını dilerim.

Herşey çok güzel 100 ve üzeri çalışmalarında hem güzel bir getiri hemde hatırı sayılır bir izleyici kitlesi olacak arkanda devam etmen dileğiyle.

Tabi vakit varsa sorun yok. :(

Öncelikle son mesajdan bu yana 7 gün geçmesine ve başlığın altlarda olmasına rağmen gelen mesajlar çok sevindirdi :)

Subaru İmpreza süper olmuş , çok beğendim ..

teşekkürler.

Tüm çalışmalarını beğenerek izledim, tebrikler.
Aslında fark eden oldu mu bilmiyorum ama ilk çekimden başlayarak sırayla gidince de sanki bir çocuğun yavaş yavaş okumayı sökmesi izlenimi gibi bir görüntü veriyor. Yani her video bir öncekinden daha iyi oluyor gibi.

Güzel bir kamera ve tripod şart ;)
Çalışmalarının devamını dilerim.

Tripod aldım, kamera da bütçeme göre iyi bir şey ayarlamaya çalışacağım. Şu an arkadaştan emanet kamera aldım öyle çalışıyorum.

Dediğiniz gibi gelişimi ben de hissediyorum. Umarım ilerleyen çekimler daha da hoş olur :)

Herşey çok güzel 100 ve üzeri çalışmalarında hem güzel bir getiri hemde hatırı sayılır bir izleyici kitlesi olacak arkanda devam etmen dileğiyle.

Tabi vakit varsa sorun yok. :(

Bu alanda 100 çalışma yapmak demek çok ileri seviyeye ulaşmak demek olur.

Geçtiğimiz günlerde bu alanda lider olan iki kişi üzerinde biraz araştırma yaptım. Counter656'nın bir video için 3-4 ay zaman harcadığını okudum.

Spiderman videolarını çeken Lozaus1 ile ise bizzat facebook üzerinden yazıştım. Yeri geliyor 3-4 saniyelik bir video için 3-4 saat çalışıyorum dedi :) içimden yuh dedim demesine ama ben de sabit bir araba ile çekiyor olmama rağmen 3-4 saatte 20 saniyelik video çekemiyorum :) Onlar tüm fotoğrafları fotoşopluyor bir de.

Bayram nedeniyle biraz uzak kaldım çalışmalardan. Elimdeki hazır videoyu montajlayamadım bile. bu akşam ya da yarın home racers'ın ikinci bölümünü bitirmiş olacam inşallah :)

Merhaba herkese,

Stop motion çalışmalarım pek hızlı olmasa da devam ediyor. En azından bayram sürecinde uzak kaldığım ancak bayramdan önce hazırladığım çalışmamın montajını % 100 beğenmesem de yapmış bulunmaktayım.

Bir önceki Ken Block Trailer çalışmasını genişleterek Home Racers serisinin 2. bölümünü çektim. 1 dakikalık da olsa bölüm diyorum çünkü üstünde bayağı emek oluyor.

Takip edenler bilirler stop motionu daha yeni öğreniyorum. Bu yeni öğrenme sürecine bir şey daha ekledim. O da AFTER EFFECT oldu :D öğrenme denmez tam olarak ama ingilizce ve bilgisayar dilinden anlayınca zor da olsa youtube'daki tutoriallardan bir şeyler yapmaya çalıştım. Bu videomda 4 yerde after effect ile düzenleme yaptım. İlk ikisi başta egzozdan duman çıkarma şeklinde. Diğer ikisi ise en sonda tanktan ateş edip yerde patlama şeklinde. Aslında cidden zor oldu şimdi böyle rahat anlattığıma bakmayın :D

Neyse çok uzatmaya gerek yok. Yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim. Tek kârımız bu zaten :D

7. Çalışma

Home Racers - Episode 2 - Ken Block Gymkhana 2 Inspired

Home Racers Episode 2 - Ken Block Gymkhana 2 Inspired - Subaru Impreza WRX STI - AC Stop Motions - YouTube

sanırım bu sefer pek beğenilmedi ya da sürekli olarak aynı başlık altında video paylaşmanın sonucu bu :D

Ellerinize sağlık hocam gittikçe dahada iyileşiyor bariz bir şekilde.
Tankın ateş efekti ve egzos duman efekti de çok başarılı. Yeni öğreniyorum demişsiniz ama profosyonel çalışma gibi görünüyor.

Gayet güzel olmuş ellerine sağlık:) Sesleri nerden buluyorsun peki?

Gayet güzel olmuş ellerine sağlık:) Sesleri nerden buluyorsun peki?

Ken Block videosundan aldım :) teşekkürler.

Ellerinize sağlık hocam gittikçe dahada iyileşiyor bariz bir şekilde.
Tankın ateş efekti ve egzos duman efekti de çok başarılı. Yeni öğreniyorum demişsiniz ama profosyonel çalışma gibi görünüyor.

teşekkürler :) after effectte bilgi sıfır ama dediğim gibi bakarak oldu bir şeyler :)

yaptığın işte ciddi olmak gerek sanırım. Telefonla başladığım, arkadaşın dslr makine ile devam ettirdiğim çalışmalarımı bir ileri noktaya taşımak için gerekli önemli adımlardan birisini daha attım.

Ben ucuzdan pahalıya doğru gidiyorum :D Önce minik araba aldım, ardından bir kaç oyuncak ve sonrasında tripod. Şimdi ise günler süren inceleme, araştırma ve kendimi gaza getirme çalışmamın ardından sahibinden sitesinden 9 aylık 400-500 çekim sayılı nikon d5100 fotoğraf makinesi aldım :D maddi açıdan pek iyi bir dönemde olmasam da gayet ucuza kapattım makineyi (850 tl'yi 3'e böldürdüm)

şimdi işin en önemli bölümü başlıyor. Kafamda mini filmler planlıyorum. Türkiye'deki oyuncaklarda pek stop motionluk figürler göremedim. Hareketli oyuncak arıyorum. Türkiye'de bulamazsam Aliexpressten sipariş vereceğim. Araba figürleriyle stop motion yapabileceğimi gördüm. Bir süre bununla devam edeceğim ancak gelecekte karakterlerle bunu yapmak istiyorum. İnşallah Allah'ım bana bu yolda başarılı olmamı nasip eder. Şu ana kadar hiç girmeden el attığım her işte uzun vadeli çalıştım ve başarılı oldum (trf1.net sitesini ilk açtığımda da internet işlerine dair bilgim sıfırdı ama çok iyi bir pozisyona getirdik) Stop motion'da da ilk başlangıcım sıfırdı ama kısa sürede iyi adım attım. Gereken yatırımları da yapıyorum. Bundan sonra ya Allah diyorum :D

Bu süreçte yorumlarını eksik etmeyen herkese teşekkürler ediyorum. Eşimin desteği ve burada gördüğüm yorumlar devam etmemde çok etkili oluyor.

İyi akşamlar :)

Home Racers - Episode 2 güzel olmuş kardeş eline sağlık ne kadar sürdü böyle bir videoyu hazırlamak?

Efektler oldukça güzel olmuş. Neredeyse her videonuzda kendinizi geliştirdiğinizi fark ediyoruz. Umuyorum ki pes etmediğiniz takdirde ilerleyen zamanlarda çok güzel işler başaracaksınız.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri