yani 1 haftada 15 dakikalık tamamen bitmiş stop motion animasyon zor gibi. çekim kısmı neredeyse en kolayı. çünkü herşeyi tasarlamış oluyorsunuz, ondan sonra sadece emek harcayıp çekeceksiniz. bence tasarlama kısmı zor. hikayeyi siz yazacaksınız, en azından bir fotoboard olacak, hangi açılardan çekeceğinize dair, sonra dekor ayarlamanız gerekiyor, green screende çekecekseniz de sonra ona göre ağır bir yük çıkacak, çektikten sonra sesleri bulacaksınız da falan, efekt varsa o olacak, müzik deneyecekseniz falan da filan.
bence 1 hafta hedefi sizi küstürebilir. daha gerçekçi bir hedef koyun öncesinde biterse müthiş olur.
genel olarak izlenir mi derseniz izlenenler var. ama siz inanılmaz bir emek ve zaman harcamış oluyorsunuz ve karşılığında çok izlenim gelmiyor bu da biraz sinir bozucu oluyor. soğutuyor adamı.
tüm bunların yanında çektikçe ve tüm işlemlerin pratiği artınca hızlanıyorsunuz ve yeni şeyler deneyebiliyorsunuz. ama para kazanma kısmı sıkıntı işte. eğer haftada 1 video ile gidilebilse müthiş olur tabi.
izlenme mevzusu da bence belirsiz. ben zevk aldığım için deniyorum ara ara ama keşke haftada ya da en azından ayda 1 video yapabilsem. bgbgsi de düşük zaten. gerçi orada etiketler başlıklar falan önemli olabilir bilemedim şimdi.