Şu yazıları okuyup hala araba almaya heves eden var mı ?

tamamen abrtılmış yazı

15000 tl lik aracım var
yıllık sigortası :480 tl
yıllık vergisi : 245 tl
aylık ortalama yakıt tüketimim :120 tl (arabasız hiç bir yere gitmem)
yıllık araç bakım masrafı : 150 tl (antifiriz+yag değişimi)başka masrafa gerek yok :D

Şimdi toplayalım:480+245+150=875 tl işte yıllık masrafı yakıtı bile bile eklemedim kişiye göre değişir

aylık ortalamada 72 tl düşer+yakıt
bu tutar benden daha önemli değil yemeyeceğim parayı ne yapayım (şahsi fikrim)

yalan yok aklıma sen ve civicin de geldi :D

---------- Spam Engelliyici 16:48 ---------- Önceki Mesaj 16:45 ----------

nedir abi modeli
ben de öyle 15 binden aşağı bişey alacağım üç dört ay sonra belki:/ şimdi ehliyete yazılarak en azından adım attık :D

ahahahah civic e rakip çıkarttım lancer :D

Aslında araç da yaktıt da pahallı değil, aşrı fazla olan devletin aldığı vergiler uzun yıllardan beri böyle gelmiş böyle gidiyor. Üzüldüğüm nokta ise halkına bir arabayı fazla görüp özel tüketim sayma zihniyetinin devam etmesi.

tamamen abrtılmış yazı

15000 tl lik aracım var
yıllık sigortası :480 tl
yıllık vergisi : 245 tl
aylık ortalama yakıt tüketimim :120 tl (arabasız hiç bir yere gitmem)
yıllık araç bakım masrafı : 150 tl (antifiriz+yag değişimi)başka masrafa gerek yok :D

Şimdi toplayalım:480+245+150=875 tl işte yıllık masrafı yakıtı bile bile eklemedim kişiye göre değişir

aylık ortalamada 72 tl düşer+yakıt
bu tutar benden daha önemli değil yemeyeceğim parayı ne yapayım (şahsi fikrim)

Şehirden şehire fark var. Konyadaysanız orası dümdüz memleket. Burası rampa bayır, her sokakta gizli çukur ve tümsek var. Burada her araba yılda en az bir kez kaza yapmak zorunda. :D

Şehirden şehire fark var. Konyadaysanız orası dümdüz memleket. Burası rampa bayır, her sokakta gizli çukur ve tümsek var. Burada her araba yılda en az bir kez kaza yapmak zorunda. :D

12 senedir araç kullanırım kulagına kurşun 1 kez bile kaza yapmadım yani o kural konyada yok :D
Üzüldüm şimdi size be :D:o

10.000 TL alış
150 sigorta
2000 yıllık yakıt
1000 TL bakım
400 veRGİ

çok yanlş bi hesap
10 bin tl lik bir aracın yıllık vergisi max 100 tl dir
bakım sizin binişinze baglı fiat palio var 2 yılda 500 lira etmişiszdir en fazla
yakıtı hesab boşuna etmeyin size baglı bişey.

mesela 600 km lik bir yola gidiyorsunuz 4 kişi otobüs bileti kişi başı 60 tl
60x4=240 tl tek gidiş dönüşle beraber 480 tl
Ama araç ile 120 gidiş 120 geliş yakar 240 alın size aracın faydası :) hem rahat yolculuk edersiniz hem az ödersiniz

araba = ayrıcalık ;) ev almadan araba alın özellikle genç arkadaşlar :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri