Süperlig ve Hakem Kararları

hasanaci

Yasaklanmış
Bu ülkede futbol falan oynanmıyor yani oyuncular oynamıyor hakemler oynuyor arkadaşlar ben Fenerbahçeliyim gerekse bizim lehimize gerekse kayserinin lehine birçok hatalı hakem kararı var ve nerdeyse artık Türkiyede futbol değil hakem kararları konuşuluyor bıktık artık en iyi hakemimiz cüneyt çakır lalesi bile en az 20 hatalı pozisyonla yönetiyor maçları bu işin sonu ne olacak ?

Amatör bir hakem olarak söylüyorum, hakemlik öyle sıcacık koltuğunda oturup, yayıncı kuruluşun 10 farklı açıdan gösterdiği kameralarla karar vermeye benzemiyor. Herşey anlık, saniyelik. Gerçekten çok zor bir iş ve genel olarak hakemlerin üzerine çok fazla gidiliyor. Adamlar %97'ye varan oranlarda doğru kararlar veriyorlar ve bu oranlar insan eliyle yapılmış birçok işteki kararlardan çok daha üstün. Sonuç olarak, hakem de bir insan ve o da hata yapabilir. Kaldı ki, o hata diye adlandırdığımız şeyler o an hakemin açısına göre doğru oluyor, aslında hata gibi gözüken şey hakemin olduğu konumdan bakan insan için yüzde yüz doğru gözüküyor (top çarpması, el çarpması, faul anları vs). Öyle ki, dünyanın en iyi hakemleri arasında gösterilen Cüneyt Çakır'ın yaptığı hataları da hepimiz gördük geçtiğimiz hafta. Bu normal birşey, FIFA da UEFA da aynı şeyleri düşünüyor olmalı ki, kendine bu hafta Real Madrid maçını verdiler. Kısacası, hakemlerin üzerine bu kadar çok gitmeyin, maçları izleyip zevk almaya bakın :)

yabancı hakem transferini açsınlar bak diğer sezona kadar nasıl hakemlik yapacaklar.
Bu öneri Fifayada yapıldı cevap bile atmadılar.En kolay yöntem bu benim düşüncem.bu sayede elindeki ekmekten olacaklar korkusuyla iyi yönetecekler

OBJEKTİF olarak şunu diyebilirim ki kesinlikle hepsi birbirine bağlı şeyler. Ne bir tek hakemler suçlu, ne sadece futbolcular, ne taraftarlar, ne federasyon, ne yöneticiler, ne mhk, ne pfdk, HEPSİ zincirleme bu sonucun ortaya çıkmasına neden oluyorlar.

Ama tüm bunlar arasında bir şeyi öne çıkar derseniz ben kesinlike FUTBOLCULARIN ART NİYETİ derim. O kadar yalan pozisyonlarda o kadar çok kez hakemi kandırmaya yönelik hareketler yapıyorlar ki. Ve bunların akabininde taraftarlar, medya ve yöneticiler bu hareketi hakeme yediren futbolcuyu değil de hakemi eleştirince sonuç sadece kısır bir döngü oluyor.

Bu sezon ve son yıllarda ise özellikle TFF, MHK ve PFDK 'nın akıl almaz kararları insanları iyice paronoyak yaptı. Tüm bunlara hakemlerin bitmek tükenmek bilmeyen EYYAMLARI eklenince, kimse maçlardaki güzellikleri konuşamaz oldu.

ÖZET:

İSTEDİĞİNİZ ÜLKEDEN İSTEDİĞİNİZ HAKEMİ GETİRİP BU LİGDE GÖREV VERİN. KESİNLİKLE SONLARI ŞUANKİLERDEN FARKLI OLMAYACAK. TEK FARKI ŞU OLABİLİR EĞER EYYAM YAPMAZLARSA KESİNLİKLE SENEDE 10'UN ÜZERİNDE MAÇ 5 KIRMIZI İLE TATİL EDİLİR. BU DURUMDA BUNLAR NE KÖTÜ HAKEM DEYİP MAÇ FİLAN VERMEYECEKLER.

BİR ŞEYLER DEĞİŞSİN İSTİYORSAK AVRUPA MAÇLARINDA FUTBOLCULAR NASIL OYNUYORLARSA LİGDE DE AYNISINI YAPACAKLAR. TABİ OTORİTE OLACAK Kİ ONLAR DA ONA SAYGI DUYSUN. SEN KENDİN VERDİĞİN KOMİK VE ORANTISIZ CEZALARLA HİÇBİR ZAMAN BU SAYGIYI KAZANAMAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYORSUN. MAALESEF DURUM BU.

Hakemlerin hiç suçu yok futbolcular çirkef.

Amatör bir hakem olarak söylüyorum, hakemlik öyle sıcacık koltuğunda oturup, yayıncı kuruluşun 10 farklı açıdan gösterdiği kameralarla karar vermeye benzemiyor. Herşey anlık, saniyelik. Gerçekten çok zor bir iş ve genel olarak hakemlerin üzerine çok fazla gidiliyor. Adamlar %97'ye varan oranlarda doğru kararlar veriyorlar ve bu oranlar insan eliyle yapılmış birçok işteki kararlardan çok daha üstün. Sonuç olarak, hakem de bir insan ve o da hata yapabilir. Kaldı ki, o hata diye adlandırdığımız şeyler o an hakemin açısına göre doğru oluyor, aslında hata gibi gözüken şey hakemin olduğu konumdan bakan insan için yüzde yüz doğru gözüküyor (top çarpması, el çarpması, faul anları vs). Öyle ki, dünyanın en iyi hakemleri arasında gösterilen Cüneyt Çakır'ın yaptığı hataları da hepimiz gördük geçtiğimiz hafta. Bu normal birşey, FIFA da UEFA da aynı şeyleri düşünüyor olmalı ki, kendine bu hafta Real Madrid maçını verdiler. Kısacası, hakemlerin üzerine bu kadar çok gitmeyin, maçları izleyip zevk almaya bakın :)
Hocam neyden zevk alalım o zaman hakemlik zorsa yoldan tuttugunu hakem yapmıyor dimi herşeye emek verecek televizyon izleyicisinin bile gördüğü şeyi hakemin görmemesi garip bence Türkiyede hakem hata oranı %70 lerde
İngiltere ligindeki hakemleri görmediniz galiba %10 oranında hata ile oynuyorlar maçları

Hocam neyden zevk alalım o zaman hakemlik zorsa yoldan tuttugunu hakem yapmıyor dimi herşeye emek verecek televizyon izleyicisinin bile gördüğü şeyi hakemin görmemesi garip bence Türkiyede hakem hata oranı %70 lerde
İngiltere ligindeki hakemleri görmediniz galiba %10 oranında hata ile oynuyorlar maçları

İşte tam olarak anlatmaya çalıştığım şey da bu zaten. Sen televizyon karşısında oturduğun yerden görüyorsun çünkü kamera açıları sayesinde görüyorsun. Ya da taraftar sahada tribünde yukarda oturduğu için görebiliyor ama hakemin açısı öyle herşeyi %100 görecek konumda olamayabiliyor her zaman için. Seninle maçın hakeminin görüş açılarınız aynı değil çünkü bazen 10 cm'lik bir alan olsa, pozisyonu görmek çok farklılaşabiliyor ve o yüzden hiçbir zaman da aynı olamaz. Ve herşeyi geçtim, hakemin bir pozisyonda karar vermek için 0.1 saniyesi var. Anlık karar vermek zorunda. Hepsine ek olarak, diğer liglerdeki hakemleri de biliyorum izliyorum. Benim Hakemlik Kokart'ım Amerika'dan zaten :)

İki örnekle mesajımı sonlandırıp konuyu kendi adıma bitirmiş bulunayım :)

Daha bugün haberlerde okuduğum başka ülke hakemleri:
1. Meksika:
Meksika'da skandal hakem kararı - İZLE

2. Almanya (Video Hakem de sisteme entegre edilmiş halde)
Çağlar'ı oyundan atan hakem pişman oldu

Hocam siz yabancı ülkelerden 2 örnek verin ben size Türkiyeden 1 milyon örnek veriyim

bana sorarsan her türlü iyi oynayan hakeden şampiyon oluyor.Bu ülkede hala hakemlik yapanlar olması bile bize bir lütufdur.Bizde futbol ana avrat herkese küfretmek, kavga etmekten ibaret.Kısaca taraftar bu futbolu bu hakemi bile haketmiyor.

TR'de Futbol oynanmıyor, oynanan şeye Futbol demek için bin şahit lazım ama yenilen her takımın bahanesi Hakem.
Tamam Hakemler hata yapıyor, maçı çığrından çıkartıyor ama takımlarda oynadığı şeye Futbol demeyi bıraksınlar.
Sonra hakem bizi ince ince doğradı.
He hakem seni doğradı, önce bir atak yap, karşı kaleye git, şut at.

[MENTION=16818]ultraslan3556[/MENTION] söylediklerinize harfi harfine katılıyorum, evin rahatlığında tvden 10 farklı kamera açısına bakıp karar verme ile hakemin dar görüşten 1 saniyede verdiği karar arasında dağlar kadar fark var

Arkadaşlar pardon birşey söyleyeceğim siz hiç şampiyonlar ligi final veya yarı finalde hata yapan hakem gördünüz mü oradakiler başka bir açıyla mı izliyor maçı anlamadım

hakemler hata yapıyor mu yapıyor.
ama futbolcular, teknik heyet, kulüp yönetimi suçu kendilerinde aramak yerine futbol sektöründe en gariban kesim olan hakemlere yüklüyorlar. Hakemlerin ne medyası ne gazetesi ne de bunlara para yedirip lobi yaptıracak paraları var.
yenildin mi salla hakeme zaten kendini savunamaz.

forvetin teki bir maçta 5 tane net pozisyon kaçırır. savunmacı kendi kalesine atar. kaleci bacak arasından gol yer. ama suç bunların hiç birine yüklenmez. suç ofsayt çizgisinin bir karış gerisindeki oyuncuya ofsayt vermeyen hakeme yüklenir.

takımlarımız tr lig maçlarında böyle hakeme yükleniyor. ama avrupada öyle yapmıyorlar.
mesele beşiktaşın monacoyu 2-1 yendiği maçta:
maç 0-0 iken babelin attığı golü hakem ofsayt nedeniyle iptal etti. ama babal 1-2 metre gerideydi...
türkiye'de bu hakem hatası hiç konuşulmadı.
yabancı maçlarda hakemlere gösterdiğimiz hoşgörüyü yerli hakemlere maalesef göstermiyoruz..

Arkadaşlar pardon birşey söyleyeceğim siz hiç şampiyonlar ligi final veya yarı finalde hata yapan hakem gördünüz mü oradakiler başka bir açıyla mı izliyor maçı anlamadım

Dunya kupasi finallerinde bile oluyor ve her meslegin en iyisi vardir herkesten o performansi beklemek dogru olmaz. Ben hakemleri gectim de tffnin ligi sekillendirdigini dusunuyorum. Ornegin gs fb macina cuneyt cakirin atanmasi veya fb bjk macina ali palabiyigin atanmasi gosterilebilir. Bilincli olarak hangi hakem kim lehine karar veriyorsa buna gore atamalar yapiyorlar.amac rekabet ortaminin ve yayin gelirlerinin artmasi

her maçta muhakkak bi hakem hatası var

---------- Spam Engelliyici 09:59 ---------- Önceki Mesaj 09:58 ----------

gördük gördük ordada gördük

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri