Svchost.exe ve Nvnetworkservice.exe aşırı internet kullanımı

lordxlaguna

Kayıtlı Üye
Merhaba , ben turkcell vınn kullanıyorum o yüzden sınırlı internetim oluyor o internette bu lanet Svchost.exe ve Nvnetworkservice.exe ye gidiyor habire internet harcıyorlar bunları nasıl kapatabılırım.

M0XLbQ.png

edit: işletim sistemi win10 64 bit

Son düzenleme:
W7'de Güvenlik duvarından belli başlı programların internete erişmesini engelleyebilme özelliği vardı, bunu yapan programlar da var. Aklıma gelirse editleyeceğim

Her salı windows güvenlik yamalarını otomatik basıyor. Ama engelleme nasıl yapılıyor benim de bi fikrim yok.

Svchost.exe çalışmasını engelleyemezsin. bu program windows'a ait bir program. bilgisayar güncellemelerini kapatın. keşke işletim sistemini yazsaydınız. size tavsiyem nod32 yükleyin güvenlik duvarından traği manuel seçin sadece sizin izin verdiğiniz programlar internete bağlanabilir.

Kardeşim ilği alanıma çomak soktun :D
sana şöyle izah edeyim, Trojen oluşturan kişiler genellikle işlemlerde çalışan programların isimlerini yazar, yani svchost,audiodg.exe, crss.exe gibi gibi... bunlar zaten pcde oldugu için zararlı yazılımlar arasında yer almaz, ama profesyonel birisi bunları anlar, genelde msconfig 'de başlangıç ögelerinden tespit edilerek, regeditten silinebilir.
senin sıkıntın buda olabilir, yada windowsun kendi sistemsel yazılımı olabilir...

abi anlamadım valla sonlandırıyorum tekrar baslıyor

aLjXzO.png
Kardeşim ilği alanıma çomak soktun :D
sana şöyle izah edeyim, Trojen oluşturan kişiler genellikle işlemlerde çalışan programların isimlerini yazar, yani svchost,audiodg.exe, crss.exe gibi gibi... bunlar zaten pcde oldugu için zararlı yazılımlar arasında yer almaz, ama profesyonel birisi bunları anlar, genelde msconfig 'de başlangıç ögelerinden tespit edilerek, regeditten silinebilir.
senin sıkıntın buda olabilir, yada windowsun kendi sistemsel yazılımı olabilir...

abi anlamadım valla sonlandırıyorum tekrar baslıyor

aLjXzO.png
hocam onu sonlandıramazsın. window'un çalışması için gerekli birşey. denetim masasına girin orada arka planda çalışmasına izin verilen tüm programların izinlerini kaldırın. interneti arka planda kullanıyorlar.

hocam onu sonlandıramazsın. window'un çalışması için gerekli birşey. denetim masasına girin orada arka planda çalışmasına izin verilen tüm programların izinlerini kaldırın. interneti arka planda kullanıyorlar.
arka planda çalısmasan programların ızınlerını nasıl kaldırabılırım pekı denetiim masasına baktım fakat bulamadım

arka planda çalısmasan programların ızınlerını nasıl kaldırabılırım pekı denetiim masasına baktım fakat bulamadım
hocam ben win7'ye geçtim. çok problemli bir işletim sistemi win 10. ben kullanırken böyle senecekler vardı. iyi bakın kesin var.

windows 10da güncellemeyi kapatırsan bu sorunu çözebilirsin
yapamaz isen skypten iletişeme geç benle yardımcı olurum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri