Taahhüdü ihlal davası ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

By.Solver

Kayıtlı Üye
#İzmir #Hukuk #İCRA #Avukat
Taahhüdü ihlal davası.

Bu konu da tecrübeli ya da avukat arkadaşlarımıza önemli bazı sorularım var.

Konu :
Benim banka borcundan dolayı hukuk bürosu ile imzaladığım ödeme taahüdüm var.

İşsiz olduğum hal de 4-5 aydır günlük haftalık işler vs derken borçlarımı ödüyordum.

Bu ayın 28'in de ödeyemedim ek süre istedim 1-1.5 hafta kadar durumu izah ettim
İlgili avukat ya da temsicisi arkadaş mümkün olmadığını ayın 31'i en geç ödemeyi görmez ise sorun olacağını söyledi. daha fazla bekleyemeyeceklerini geçen ayda 2-3 gün geçikme olduğunu
ellerin de olmadığını bankanın bu şekil istediğini vs söyledi

Sorularım
1- Yarın yine şansımı zorlayıp ek süre isteyeceğim
ek süre vermek ellerin de olan bir durummu isterlerse ona göre zorlayacağım şansımı.

2- Ek süre vermediler diyelim taahüdü ihlal davası süreci
hakkın da net bilgisi olan varmı nette baktım ama net bilgi arıyorum

3- Dava açtılar diyelim mahkeme de durumumu anlattım ve mahkeme ceza'ya hükmetmedi diyelim o an için
sadece veremediğim son taksidi ödeyip ödemelerime kaldığı yerden devam edebilirmiyim

Bir de konuşmamızın sonun da ödeme olmaz ise hacız olur vs dedi onun öyle hemen ve kolay olmadığını biliyorum ama ertesi gün eve geliceklermiş gibi konuşuyorlar

Uzun oldu okuyan ve bilgilendirebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim :)

Ben temiz sicilim kirlensin istemiyorum + ödeme yapılsa da hapis cezası alırsak cezayı sonuna dek yatıyoruz dendi onun doğruluğunu da merak ediyorum

Borcumu ödememe gibi bir niyetim yok ödüyorum zaten
İmza atmasan iyiydi bir şey olmazdı diyecek arkadaşlara da teşekkürler attım artık :)

Geçmiş olsun Alper icra konusunda yorum yapabilirim sadece. Digiturk ile abonelik bitiminde kutumu teslim almamışlardı sonra 1300tl ücret istediler ben de ödemeyince icralık oldu. Yaklaşık 6 sene felan oluyor bir şey olmadı ancak bankalarda olay nasıl işliyor onu bilmiyorum. Haciz olayında da zaten eskisi gibi değil artık evde 2 tane bulunan şeyden 1ini alabiliyorlar bu yüzden çok yeltenmiyorlar o işe bildiğim kadarıyla.

Borçlunun ödeme şartını ihlali üzerine icra ceza mahkemelerinda açılan davalarda borçlunun ödeme şartını ihlal ettiği sabit ise hakkında hapis cezası verilir. ayrıca dava masrafları ve avukat ücretleri ödettirilir. ancak şikayete konu o borç ödendiği zaman mahkeme tarafından DÜŞME kararı verilir. sanık hakkındaki ceza düşürülür.

Borçlunun ödeme şartını ihlali üzerine icra ceza mahkemelerinda açılan davalarda borçlunun ödeme şartını ihlal ettiği sabit ise hakkında hapis cezası verilir. ayrıca dava masrafları ve avukat ücretleri ödettirilir. ancak şikayete konu o borç ödendiği zaman mahkeme tarafından DÜŞME kararı verilir. sanık hakkındaki ceza düşürülür.

İstediğim ek süreyi anlaştım ve aldım diğer sorularımın da cevabına ulaştım bugün teşekkürler hocam Allah razı olsun :)

Geçmiş olsun Alper icra konusunda yorum yapabilirim sadece. Digiturk ile abonelik bitiminde kutumu teslim almamışlardı sonra 1300tl ücret istediler ben de ödemeyince icralık oldu. Yaklaşık 6 sene felan oluyor bir şey olmadı ancak bankalarda olay nasıl işliyor onu bilmiyorum. Haciz olayında da zaten eskisi gibi değil artık evde 2 tane bulunan şeyden 1ini alabiliyorlar bu yüzden çok yeltenmiyorlar o işe bildiğim kadarıyla.

Sağol kardeşim Allah razı olsun :)
bugün karşılıklı anlaştık onları da zor da bırakmak istemediğimi
ama durumun müsait olmadığını anlattım
istediğim ek süreyi verdiler ona göre kendimi ayarlayacağım şimdi

Avukat arkadaşlardan da aldığım bilgilere göre öyle haciz durumu kolay kolay olmuyormuş senin de dediğin gibi.

Taahhüd ihlalin de de dava açtılar diyelim dava gününe kadar ödemeyi yapıp mahkeme de de durumu izah ettiğim zaman genel de sorun olmuyormuş mahkeme vs masrafları dışın da

sonra ödemeye kaldığın yerden devam ediyormuşsun ha mahkeme vs durumu sürekli hale gelirse her zaman sonuç böyle iyi olmaz dediler
Onu tecrübe etmem umarım :D

Şuan mahkemelik işim yok ek süremi de aldım şükür
bizimki ne çok selam söylersin :)
face'yi dondurmuş benim de kontürüm yok uzun zamandır.
wp de kullanamıyorum telden ötürü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri