Takva Filmini İzleyen

izleyeli baya olduda genel aklımda kalan ibadet korkudanmı yapılır yoksa gerçekten sevgidenmi yapılır bunu anlatıyordu.

Filmi ilk izlediğimde küçüktüm herkese öneriyorduum çok güzel film diye sonra tekrardan izlediğimde bazı şeyleri daha iyi anladım filmde dinin daha doğrusu islamın günümüzde sosyal bir yaşam ile aynı anda yürüyemeyeceği belirtiliyor
sürekli zikir sahneleri ardından erotik sahneler verilmekte filmi çok ince izlerseniz çok şey yakalayabilirsiniz dergah için toplanan paralar falan bunları haram para gibi gösterip bu kişiler böyle geçim sağlıyor anlamında algılar oluşturuluyor

benim için değersiz bir film... Dinimizi kendilerince yargılamışlar tabi çok farkettirmeden.. İnsanların manevi değerleriyle oynanmaya çalışılmış bana göre..

Rüyalanma sahneleri mevcut aile ile izleyeceklere duyrulur.

günümüz tarikatlarının sadece ahirete yönelen masum dini kurumlar olmadığını arka plan da allah kitap hatır gönül tanımayan özel bir şirket oluşumu içerisin de ticari faaliyetler gösterdiğini anlatmaktadır.

ayrıca erkan can'nın oyunculuğu yine muhteşemdir bu film de. erkan canın oynadığı karekter ise kendi doğasına tabiatına meydan okuyarak tanrıya ulaşacağını sanmaktadır. cinsellik başta olmak üzere kendi doğasına ait pek çok keyifle mücadele etmektedir. halbu ki, tanrı'nın istediği kendi doğamıza meydan okumak değil doğamızın arzularını helal yoldan yaşamaktır.

Başarılı film.Dini kötüleme gibi amacı yok zaten senaryo tarikat çevresinde dönüyor tarikatta din demek değil.Filmi izleyen aslında herkese hak veriyor yerine göre tarikatta haklı muammer de haklı konu daha çok dünya ve ahiret işlerini dengelemenin zorluğunu muammerin ve tarikatın çelişkilerini gösterek anlatıyor bi yargılama yok.Mesela dükkanda içki içen bir esnafın kirası kabul ediliyor ama faturaların bankadan otomatik ödenmesi faiz nedeniyle kabul edilmiyor bunun gibi çok örnek var.Bence şeyh çok iyi seçilmiş hem oyuncu olarak hem replikler açısından,kimse bu filmi izleyip tarikat düşmanı olmaz aksine merak uyandırıyor

Erkan Can ve Güven Kıraç boş filmde oynamazlar ki, ikisi de muhteşem performans sergilemişler gerçekten. Takva kelimesi için bir Japon Alimi "Sorumluluk Bilinci" kelimesini öneriyordu ki, Erkan Can'la da bu kısımlara vurgu yapılmış kısmen.

Ama filmin özünde Erkan Can'ın canlandırdığı karakter ki bence resmen bir oyunculuk resitali sergilemiş.

Dinine bütün, kendi küçük dünyasında yaşayan Erkan Can'ın, güçlü bir tarikatın kira toplama ve mali işleri içerisine girdikten sonra, kendini adadığı değerlerin yıkılmasına vicdanının dayanamamasını ve aslında hep var olan cinsel bunalımlarının desteğiyle akli dengesini yitirmesini konu alıyor.

Filmin herhangi bir dini değer ve olguyla dalga geçtiği bir sahne de görülmemiştir. Bu şekilde algılayan arkadaşların filmi bir iki kez daha izlemesini tavsiye ederim. Sağlam bir baş yapıt benim için.

Siccin ya da Üç Harfliler isimli filmler Takva filmiyle aynı kefeye konulamaz, hatta isimleri aynı kelime içinde dahi kullanılamaz derecede basit filmler. Japonya'da bir iki korku sineması üzerine eğitim alan Hasan Karacadağ'ın başlattığı, cin ve dinsel olgular üzerine yapılan korku filmleri furyasının devamıdır bunlar ki, bu tarz filmlere harcadığınız vakit bile boşadır bence.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri