http://www.yac.mx/en/isafe-virus-removal-tool.html
arkadaşlar bu programı şiddetle tavsiye ederim..
virüs programıdır ve bilgisayardaki tüm sorunları düzelten bir program.. ayrıntılı anlatamayacağım fazla vaktim yok ancak türkçe olduğu için herşeyi güzelce anlaşılabiliyor.. ayrıca ana sayfadan kaldıramadığımız sıkıntılı siteleri de siliyor..
NOT:Bilgisayarda A dan Z ye ne sorun varsa düzeltebilecek bir program
Çoğu formda bu tarz bilgiler mevcut yükleyecekler önce bi araştırsın.
YAC (Yet Another Cleaner) güvenli mi? ben de pek çok forumda bunun tartışıldığını duydum. Bir güvenlik yazılımı hakkında bu tür tartışmaların olduğunu görmek bile tedirgin edici. Bazı forumlarda YAC (Yet Another Cleaner) programının kendisinin dahi virüs olduğu idda edilmiş.
Hakan'ın dediği gibi bende az önce YAC sitesine girdim ve şöyle bir inceledim. Şirket adresini var bunu buldum. Brezilya'da görünüyor.
Kullanıcıların şüphe etmesindeki sebeplerden birisi sisteme fazlaca müdahale etmesi .
Ayrıca pek çok sitede YAC (Yet Another Cleaner) programının sistemle ilgili sürekli bilgiler topladığı, aktiviteleri kayıt altına aldığı ve bunları reklam amaçlı kullandığı yönünde yazılar var.
YAC (Yet Another Cleaner) Hong Kong, Brazil, Mexico ve bir kaç ülkeye daha bağlantı sağlıyor ve veri transfer ediyor. Bu da şüpheli bir durum.
Sonuç: Ben açıkcası YAC (Yet Another Cleaner) yazılımını güvenli bulmadım. Bir güvenlik yazılımının adının spam, pazarlama, veri hırsızlığı ile anılması bu yazılımı güvenilmez kılıyor.
YAC kaldırmak istediğinizde Yüklü programlarda göremeyeceksiniz.
Edit..Not:Bir kac ay önce Yac programını kullandım ve bilgisayara format atmak zorunda kaldım. Bilgisayar cöktü.
Güvenilir bir program istiyorsanız
http://www.emsisoft.com/en/ Bunu bir deneyin. Ben Avira ve emsisoft kullanıyorum. Daha önce eset vardı çoğu virüsü yakalayamıyordu. Tek program olsun sağlam olsun diyorsanız Kaspersky PURE yi şiddetle tavsiye ederim. Bu arada emsisoft geçmişi temizleme işleri yapmaz sadece güvenlik programıdır.