TBM Problemi

Ersümer

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar 10 ila 18 kuruş arasında oynayan TBM, youtube Türkiye'de açıldığından beri (2 gündür) 5-6 kuruşa düştü. Acaba sadece bende mi böyle bu durum, yoksa aynı problemi yaşayan başkaları da var mı?
Ayrıca bu düşüşün sebebi ne olabilir ki?
Teşekkür ederim ...

1 haziranda 7 kuruş
2 haziranda 7 kuruş
3 haziranda 6 kuruş
4 haziranda 6 kuruş
bugün 5 kuruş'a düştü..

günlük 1000-2000 arası tıklama alıyorum..
10-20 TL zararda sayılırım..

inşallah bundan da kötüsü olmaz..

türkçe içerik çalışıyorsan normal. zira reklam gelirleri ne kadar az video tıkı alırsa o kadar yüksek olur. lakin reklamlar farklı videolarda ne kadar çok gösterime girer ve tıklanma oranı ne kadar yüksek olursa, getirisi de o oranda düşmeye başlar. aksi takdirde reklam veren zarara girer.

türkçe içerik çalışıyorsan normal. zira reklam gelirleri ne kadar az video tıkı alırsa o kadar yüksek olur. lakin reklamlar farklı videolarda ne kadar çok gösterime girer ve tıklanma oranı ne kadar yüksek olursa, getirisi de o oranda düşmeye başlar. aksi takdirde reklam veren zarara girer.

tam olarak ne demek istediğini anlamadım ama :)

to yükselişte fakat tbm düşüşte..

tam olarak ne demek istediğini anlamadım ama :)

to yükselişte fakat tbm düşüşte..

dostum şöyle açıkliyim.

1 reklam veren firma var. 100 lira yatırmış bu işe. bu reklamlar 10 liradan 10 ayrı kanalda gösteriliyor diyelim.

her kanal her tıktan 10 lira kazansın, toplamda 10 kanal 10 tık elde edince reklam veren kişinin stoğu tükenmiş olsun. yani reklama yatırdığı para bitmiş olsun.

rakip az ise tık başına gelir yüksek. 10 kanal var, dolayısıyla tıklardan aldığın para yüksek

ama 100 kanal olursa şayet; reklam verenin ödediği 100 lira, bu 100 kanala tbm 1 olarak dağıtılır diye düşün.

yan kanal bazında rakibin arttıkça, reklam tıkından kazandığın para düşüyor. az önce 10 kanal varken, şimdi 100 kanal çıktı piyasaya rakip olarak. az önce 10 lira kazanıyorken, şimdi rakip arttığı için 1 lira kazanıyorsun.

yani türkiyede engel varken rakibin azdı dolayısıyla tıklardan yüksek kazanç sağlıyodun ama engel kalkınca daha çok rakibin oldu ve kazancın onlarla bölüştürülmeye başlandı. bu yüzden tbm düştü.

dostum şöyle açıkliyim.

1 reklam veren firma var. 100 lira yatırmış bu işe. bu reklamlar 10 liradan 10 ayrı kanalda gösteriliyor diyelim.

her kanal her tıktan 10 lira kazansın, toplamda 10 kanal 10 tık elde edince reklam veren kişinin stoğu tükenmiş olsun. yani reklama yatırdığı para bitmiş olsun.

rakip az ise tık başına gelir yüksek. 10 kanal var, dolayısıyla tıklardan aldığın para yüksek

ama 100 kanal olursa şayet; reklam verenin ödediği 100 lira, bu 100 kanala tbm 1 olarak dağıtılır diye düşün.

yan kanal bazında rakibin arttıkça, reklam tıkından kazandığın para düşüyor. az önce 10 kanal varken, şimdi 100 kanal çıktı piyasaya rakip olarak. az önce 10 lira kazanıyorken, şimdi rakip arttığı için 1 lira kazanıyorsun.

yani türkiyede engel varken rakibin azdı dolayısıyla tıklardan yüksek kazanç sağlıyodun ama engel kalkınca daha çok rakibin oldu ve kazancın onlarla bölüştürülmeye başlandı. bu yüzden tbm düştü.

Anladım demek istediğinizi. Ben Türkçe çalışıyorum bir adsensede ama alan olarak çok rakibi olan bir alan sayılmaz. Psikoloji alanında çok kanal yok. Diğer iki adsense ise ingilizce, onlarda da düşüş var. 20-25 kuruş olan adsense, 10-15 kuruşa düştü ...
Neyse bakalım bir kaç gün daha gözlemleyelim. İnşaallah yükselişe geçer ...

dostum şöyle açıkliyim.

şöyle söylesem daha iyi olur o zaman..

youtubede herhangi bir videoya gir.. çoğunlukla ihs adlı domain firmasının reklamını görürsün.. bunlar ayrım yapmıyor gibi.. tüm videolarda görebilirsin..
bence tamamen şans işi :)

Benimde geçen ay tbm 0.09 yada 0.08di. Bu ay iyice düştü dün ve bugun 0.05 oldu hatta

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri