TC Kimliğimi Kaybettim

ertan9696

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar Kimliğimi Kaybettim Ne Yapmam Lazım Bu Konuda Bilgisi Olan Arkadaşlar Yardımcı OLurmu Acaba :(

karakola git bunu belirt. sonra nufüs müdürlüğüne gidip yenisini alacaksın. tabi bunun cezası var 60 70 liramı ne onu ödeyip yeni kimliğini alabilirsin

direkt nüfus müdürlüğüne gidip yenisini çıkarabilirsin. yalnız kimlik kaybetmenin bir miktar para cezası vardı, kaldırılacak deniyordu ama kaldırıldı mı bilmiyorum

Nüfus müdürlüğüne cezasını ödeyerek yeniden çıkarttır ,60-70 civarı birşeydi en son, yeni sistemde gazeteye kayıp ilanı ,sicil kayıt vs gerekmiyor sanırsam . Herşeyi nüfus müdürlüğü halletmesi lazım.

Sadece Yapmam Gereken Nüfüs Müdürlüğüne Gidip Cezayı Ödeyip Yeni Kimliği Almak Doğru
Mudur Cezanın Tam Olarak Ne Kadar Olduğunu Nereden Öğrenebilirim

Önce vesikalık fotoğraf çek 5 tane fazla kalsın, sonra vesikalık fotoğraf+sağlık sigortan,ehliyet,diploma vs sen olduğuna dair bi belgeyle muhtara git, sana bi kağıt verecek muhtar, sonra vesikalığın birini o kağıda yapıştıracak o kağıt+vesikalık fotoğraflarla nüfus müdürlüğüne gideceksin çıkarıyorlar kimliği, sonra 61 Tl de cezası var onu ödeyeceksin cezayı ödediğin belgeyle vergi dairesine gidip onaylayacaksın.

Burası da donanımhaber foruma döndü iyice, bu da buraya sorulur mu ya. :) Google'a girmeyi mi unuttunuz ne yaptınız burada takıla takıla.

arkadaşlar amma yaptınız.. 60-70lira ceza..
kardeşim en yakın polis karakoluna git, kaybettim de.. tutanakla nüfus müdürlüğünden en fazla 10lira karşılığında alıyorsun.

iş yerimdeki bayan geçen seçimler öncesi, kaybettiği kimliğini bu şekilde 7liraya çıkarttı

nüfus müdürlüğüne gidiyorsun ,kaybettim diyorsun.yenisiyle birlikte vergi dairesinde ödeme yapacağın bi kağıt veriyorlar.zamanında ödersen 80-85 lira gibi bir şeydi.

Resmi gazetede kaybolduguna dair ilan vermen gerekiyor.
Cünkü yarın öbürgün onu ele geciren birisi olursa o cüzdan ile kötü isler yapsada en azından sana zarar veremez.
Bence resmi gazeteyede ilan verirsen senin karına olur.
Sonra tekrardan nüfus müdürlügünde yenisini ücret karsılıgı cıkartabilirsin.

Antonio nickli arkadaşın dediği gibi resmi gazeteye ilan vermelisin. Yenisini alınca eskisinin hükmü kalkmıyor öyle. Ya kendin bilerek kayboldu dediysen gibi bir olay da olabilir.

Resmi gazeteye ilan versen bile başına bir iş gelir mi bilmem. Sen Youtube'ye iyi tutunmaya bak :)

Toplu taşıma aracında kayboldu de tutanak tuttur. 80 TL. kimliğini kaybettiğin zaman karakoldan tutanak ile gidersen ücretsiz çıkartılar kaybettim dersen nfs md lüğüne para alırlar.

Dayımın başına geldi oradan biliyorum. yeni kimlik için gitmiş para istemişler tabi parada cüzdanla birlikte gittiği için oda dediğim yöntemi uygulamış değiştirme ücreti gibi bir para almışlar 7-8 tl bişi yani kaybettim dersen 10 katını verirsin karakoldan tutanakla git yeni kimlik için

Geçen hafalarda remi gazetede yayınlandıysa Kimlik kartı kaybolduğunda Ceza uygulaması kaldırılacaktı. Sadece yeni kimlik çıkarttırma ücreti alınacak. 5 liraydı en son
Tabi önce polise bildir.
Yada nüfus müdürlüğüne git onlar yönlendirler seni.

yangın cıktı yandı de . para alamazlar :D bizim bi arkads kaybetti. gitmis adam demis 60 lira para vericen. yada kimliği getirecen yeniliycez. buda demiş. yanmış kimliğin neyini getireyim. küllerini istiyosan getiriyim işine yararsa demiş. yenileme ücretini verip yenilemis :D

edit: yenileme ücreti 8 tl mi ne

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri