Merhaba herkese, önümdeki bilgisayar sayısının artık klavye ve fareleri karıştırma seviyesine gelmesiyle birlikte, bir klavye ve mause ile bütün bilgisayarları kontrol edebilir miyim diye düşündüm. Çok uçuk kaçık bir fikir gibi gelmişti. Acaba böyle bir klavye var mı diye araştırırken küçük bir programın bunun yapılmasını sağladığını gördüm. Benim çok işime yaradı, siz de programı denemek isterseniz; link
Program aynı ağ üzerinde programın yüklü olduğu bilgisayarların hepsini kontrol edebilmenizi sağlıyor. Aynı bir bilgisayara 2. ekranı bağlamışsınız gibi bütün monitörleri kontrol edebiliyorsunuz. Bunun için fareyi monitörün bulunduğu kısıma götürmeniz yeterli.
Hatta ekranların dizilimlerini ayarlayarak işi daha da mükemmel hale getirebiliyorsunuz. Ben aşağıdaki gibi bir dizilim yaptım...
Bunun dışında profesyonel versiyonunda, bilgisayarlar arasında kopyala yapıştır dahi yapabiliyorsunuz.
Umarım faydalı olur.
Program aynı ağ üzerinde programın yüklü olduğu bilgisayarların hepsini kontrol edebilmenizi sağlıyor. Aynı bir bilgisayara 2. ekranı bağlamışsınız gibi bütün monitörleri kontrol edebiliyorsunuz. Bunun için fareyi monitörün bulunduğu kısıma götürmeniz yeterli.
Bunun dışında profesyonel versiyonunda, bilgisayarlar arasında kopyala yapıştır dahi yapabiliyorsunuz.
Umarım faydalı olur.