Teknoloji devinden (Youtube) önemli duyuru!

Kwonmusti

Kayıtlı Üye
Teknoloji devinden önemli duyuru!

Geçtiğimiz aylarda pek çok uluslararası firmanın reklamlarının nahoş içeriklerle birlikte gösterilmesi üzerine ciddi kayıp yaşayan YouTube, yeni reklam alma şartlarını açıkladı.

YouTube, içerik üretenler için açıkladığı yeni prensiplerde reklam gelirlerine uygunluk kıstaslarını değiştirdi. Siteye yüklenen videoların reklam dostu olup olmadığına yönelik kuralların sıkılaştırıldığı yeni prensipler sayesinde saldırgan, hakaret içeren, uygunsuz videoların azaltılması hedefleniyor.

Mart ayında Times tarafından ortaya çıkarıldığı üzere, pek çok firma kendi reklamlarının nefret içerikli, radikal hatta terör propagandası yapılan videolarda görüntülenmesi üzerine siteye reklam vermeyi durdurmuştu. Aralarında Birleşik Krallık hükümetinden P&G, Audi, L'Oreal gibi firmaların bulunduğu grup, YouTube durumu düzeltene dek kararının arkasında olacağını belirtmişti.

YouTube, uzun süren görüşmeler sonucunda yeni kontrol mekanizmaları ekleyerek çoğu reklamverenin geri dönüş yaptığını açıkladı.

Değişiklikler arasında reklamverenlerin ne tür videolarla birlikte gösterilip gösterilmeyeceğine dair ilave seçenekler de bulunuyor. 2006 yılında Google tarafından 1.65 milyar dolar karşılığında satın alınan ve AdSense ile entegrasyonundan sonra süratle büyüyen platform, bundan böyle tahrik edici ve küçük düşürücü içeriklere karşı da mücadele edecek.

Akademi sayfasında yeni bir bölüm açan YouTube, içerik üretenlere reklam verenler için hoşlandığı ve hoşlanmadığı içeriklerle ilgili bilgilendirme kursu açtı.

Youtube, bununla birlikte, kullanım şartlarına uyan her videonun sitede yayımlanabileceğini fakat yeni reklam prensipleriyle uyuşmayan içeriklerin reklam geliri alamayacağının altını çizdi. Yani kısacası YouTube'da saçmalayacaksanız üzerine para alma dönemi bitti.

Kaynak

bu spam videolar da neden reklam çıkmadığının kanıtı mı oluyor ? artık spam videoların hiçbirinde reklam çıkmayacak mı? reklam sorunu düzelmeyecek mi

bu spam videolar da neden reklam çıkmadığının kanıtı mı oluyor ? artık spam videoların hiçbirinde reklam çıkmayacak mı? reklam sorunu düzelmeyecek mi

hocam ne alaka :D Az araştırın allah aşkına sadece spamlarda mı reklam çıkmıyor? Aynı şekilde özgünlerde de reklam çıkmıyor. Burda adamların bahsettiği tek olay 10k izlenmeden sonra yaptığımız başvurudaki retler ve onaylar

hocam ne alaka :D Az araştırın allah aşkına sadece spamlarda mı reklam çıkmıyor? Aynı şekilde özgünlerde de reklam çıkmıyor. Burda adamların bahsettiği tek olay 10k izlenmeden sonra yaptığımız başvurudaki retler ve onaylar

Youtube, bununla birlikte, kullanım şartlarına uyan her videonun sitede yayımlanabileceğini fakat yeni reklam prensipleriyle uyuşmayan içeriklerin reklam geliri alamayacağının altını çizdi.

burdan ben bunu çıkardım. Ayrıca 2 aydır düzelmeyen bir reklam sorunu da bunu gösteriyor gibi. Yıllardır youtube çalışıyorum. 2 ay reklam sorunu olduğu hiç olmamıştı. Sen gördün mü böyle büyük bir sorun. Ayrıca çoğu özgün kanalda çıkıyor. ben şöyle düşünüyorum. Reklamverenlere özel bir panel yapıldı, o panelde hangi kanallarda vs reklamların çıkıp çıkmayacağını seçiyorlar. Büyük ihtimal kelime filtreleme özelliği var. Mesela kanalda episode, full, watch, season gibi kelimeler de ki kanallar da reklamlar çıkmıyor. Bu sadece bir örnek özgün kanalların bazıları nefret içerikli oyunlar oynuyor ve çekiyor bunlarda da reklam çıkmayacak özgün olması farketmiyor içeriğe göre reklam çıkmıyor. Reklam politikalarıyla uyumsuz kanallarda çıkmıyor. Bunlar neler? spam kanallar, ırkçı nefret içerikli kanallar, çıplaklık vs bulunan kanallar. ben böyle anladım. daha güzel ve daha mantıklı yorumun varsa buyur dinliyorum

Özgünlerde de reklam sorunu var hocam sadece spamda değil.

Youtube, bununla birlikte, kullanım şartlarına uyan her videonun sitede yayımlanabileceğini fakat yeni reklam prensipleriyle uyuşmayan içeriklerin reklam geliri alamayacağının altını çizdi.

burdan ben bunu çıkardım. Ayrıca 2 aydır düzelmeyen bir reklam sorunu da bunu gösteriyor gibi. Yıllardır youtube çalışıyorum. 2 ay reklam sorunu olduğu hiç olmamıştı. Sen gördün mü böyle büyük bir sorun. Ayrıca çoğu özgün kanalda çıkıyor. ben şöyle düşünüyorum. Reklamverenlere özel bir panel yapıldı, o panelde hangi kanallarda vs reklamların çıkıp çıkmayacağını seçiyorlar. Büyük ihtimal kelime filtreleme özelliği var. Mesela kanalda episode, full, watch, season gibi kelimeler de ki kanallar da reklamlar çıkmıyor. Bu sadece bir örnek özgün kanalların bazıları nefret içerikli oyunlar oynuyor ve çekiyor bunlarda da reklam çıkmayacak özgün olması farketmiyor içeriğe göre reklam çıkmıyor. Reklam politikalarıyla uyumsuz kanallarda çıkmıyor. Bunlar neler? spam kanallar, ırkçı nefret içerikli kanallar, çıplaklık vs bulunan kanallar. ben böyle anladım. daha güzel ve daha mantıklı yorumun varsa buyur dinliyorum

bahsettiğimiz sorun genel bir sorun. Eğerki sadece spam kanallara uygulanan bir politika olsaydı özgün kanallarda da reklam çıkardı. Bu arada özgün kanallarda reklam çıkıyor demişsiniz fakat daha dikkatli bakmanızı öneririm. Sarı çizginin olması reklamın çıktığı anlamına gelmiyor. Ara ara reklamlar tamamen düzeliyor sonra tekrar eski haline geliyor. Düzeldiğinde spam ve özgün fark etmeden, banner reklamlar dahil bütün sarı çizgilerde reklam çıkıyordu. Bizzat test ettim ki bunu forumdan da bazı arkadaşlar gördü. Reklam verenlere özel bir panel yapılmış olabilir fakat hangi kanalda vs reklam çıkacağını seçebilme olayı ütopik baya. Kategori seçebilirler belki. Hangi kategorideki videolarda reklamlarının yayınlanacağını.

Diğer değindiğin konuya gelirsek kelime filtreleme olayı olabilir yalnız özgün kanallarda da reklamların çıkmaması bütün bu terimleri çürütüyor. Önceki mesajımda dediğim gibi adamların reklam çıkmayacak dediği muhabbet tamamen 10k izlenmeden sonra yapılan başvuru ile alakalı söylemleridir. Yani adamlar orada diyorki eğer içeriğinde şiddet, nefret, spam varsa onaylamayacağız ve reklam yayınlanmayacak. Yani onaydan geçen her kanal reklam yayınlamaya hazırdır. Yani onayı geçipte sırf kanal spam olduğu için reklam çıkmama durumu diye bir şey söz konusu değildir. Onayı geçen her kanalda reklam çıkar. Fakat genel bir reklam sorunu olduğundan dolayı kanalların çoğunda çıkmıyor. Aslında reklam sorunuda değil düzenlenmesi diyelim bunlar tamamen eski reklam verenlerini almak için gösterdiği çabadan ibaret.

özgün/yarı özgünlerdede reklam çıkmadıgı gibi,full spam yani film,dizi kanallarında reklam çıkanlarda var şuan.

Arkadaşlar kısacası olay bana göre şu son güncelleme ile ilgili düşüncem.

Yaptınız Video İle İlgili Bir Reklam Veren Varsa Videoda Reklam Çıkar.

Örnek : Yemekle ilgili video çektiniz. Gıda firmalarının reklamı çıkacak tabi reklam veren varsa

Dizi Film ***** İçerikli Videolara Reklam Veren Sayısı Az Olduğu Düşünülürse Bu Yüzden Videolarımızda Reklam Çıkmıyor.

O Az Reklam İse İzlenimi ve Abonesi Çok Kaliteli Kanallarda Çıkıyor.

Arkadaşlar kısacası olay bana göre şu son güncelleme ile ilgili düşüncem.

Yaptınız Video İle İlgili Bir Reklam Veren Varsa Videoda Reklam Çıkar.

Örnek : Yemekle ilgili video çektiniz. Gıda firmalarının reklamı çıkacak tabi reklam veren varsa

Dizi Film ***** İçerikli Videolara Reklam Veren Sayısı Az Olduğu Düşünülürse Bu Yüzden Videolarımızda Reklam Çıkmıyor.

O Az Reklam İse İzlenimi ve Abonesi Çok Kaliteli Kanallarda Çıkıyor.
hocam reklamlar sadece video ismine göre çıkıyor desek yanlış olur. adsense botları çerezleri okuma özellikleri var. bir de gmail hesabın açıkça video izlerken google seni annenden babandan daha iyi izleyip tanıyor. reklamları buna göre çıkarıyor.

hocam reklamlar sadece video ismine göre çıkıyor desek yanlış olur. adsense botları çerezleri okuma özellikleri var. bir de gmail hesabın açıkça video izlerken google seni annenden babandan daha iyi izleyip tanıyor. reklamları buna göre çıkarıyor.

Hocam video ismine göre demedim ki ben, çektiğimiz video göre dedim :)
youtube video tarama botları videonun içeriğini görüntüsünü sesini tararken hani görüntüden hangi sesten ne tarz bir video olduğunu anlıyor.

bahsettiğimiz sorun genel bir sorun. Eğerki sadece spam kanallara uygulanan bir politika olsaydı özgün kanallarda da reklam çıkardı. Bu arada özgün kanallarda reklam çıkıyor demişsiniz fakat daha dikkatli bakmanızı öneririm. Sarı çizginin olması reklamın çıktığı anlamına gelmiyor. Ara ara reklamlar tamamen düzeliyor sonra tekrar eski haline geliyor. Düzeldiğinde spam ve özgün fark etmeden, banner reklamlar dahil bütün sarı çizgilerde reklam çıkıyordu. Bizzat test ettim ki bunu forumdan da bazı arkadaşlar gördü. Reklam verenlere özel bir panel yapılmış olabilir fakat hangi kanalda vs reklam çıkacağını seçebilme olayı ütopik baya. Kategori seçebilirler belki. Hangi kategorideki videolarda reklamlarının yayınlanacağını.

Diğer değindiğin konuya gelirsek kelime filtreleme olayı olabilir yalnız özgün kanallarda da reklamların çıkmaması bütün bu terimleri çürütüyor. Önceki mesajımda dediğim gibi adamların reklam çıkmayacak dediği muhabbet tamamen 10k izlenmeden sonra yapılan başvuru ile alakalı söylemleridir. Yani adamlar orada diyorki eğer içeriğinde şiddet, nefret, spam varsa onaylamayacağız ve reklam yayınlanmayacak. Yani onaydan geçen her kanal reklam yayınlamaya hazırdır. Yani onayı geçipte sırf kanal spam olduğu için reklam çıkmama durumu diye bir şey söz konusu değildir. Onayı geçen her kanalda reklam çıkar. Fakat genel bir reklam sorunu olduğundan dolayı kanalların çoğunda çıkmıyor. Aslında reklam sorunuda değil düzenlenmesi diyelim bunlar tamamen eski reklam verenlerini almak için gösterdiği çabadan ibaret.

haklı olabilirsin ancak bu zamana kadar düzelmemesi tesadüf mü

kendi özgün kanalım yok ama izlediğim takip ettiğim yerli yabancı hepsinde reklam çıkıyor. videoyu ilerletsem dahi sarı noktalardaki reklamlar çıkıyor. sadece spamlarda çıkmıyor benim gözlemlediğim o. O yüzden bu sorun değil geliştirilmiş bi önlem kim ne derse desin kesin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri