Tekrar Kullanılan İçerik (Bende Mi Sorun var?)

masonhack

Kayıtlı Üye
Herkese Merhaba;
3 Mayıs itibariyle tekrar kullanılan içerikten dolayı para kazanmam kapatıldı. İtiraz videosu oluşturup gönderdim fakat karşılık bulmadı. Video kanalınımı temsil etmiyormuş.
Kanalım : www.youtube.com/@emrekocak35 Kanalıma girip inceleme yapacak bana yol gösterecek biri olursa çok sevinirim.

Adsense için olumsuz olan seçenekler ve örnekler;
En sevdiğiniz programın belirli bölümlerinin çok az veya hiç anlatı değeri katmadan düzenlendiği klipler
Diğer sosyal medya web sitelerinden derlediğiniz kısa videolar
Farklı sanatçılara ait şarkılardan oluşan koleksiyonlar (izin alsanız bile bu içerikler para kazanmaya uygun değildir)
Diğer içerik üreticiler tarafından pek çok kez yüklenmiş içerikler
Başkalarına ait içeriklerin tanıtımı (izin alsanız bile bu içerikler para kazanmaya uygun değildir)
* Kanalım özgün ve bütün içerikler bana ait. 3 Platform içinde içerik üretiyorum. (Facebook-instagram ve youtube)
* Youtube için copyright match tool ve facebook - instagram için de Meta Rights Manager kullanıyorum.
*Yukarıda belirtilen örnekler içerinde 1-2-3 ve 5 inci maddelerden hiçbirini yapmıyorum. Sadece ''Diğer içerik üreticiler tarafından pek çok kez yüklenmiş içerikler'' ne demek anlamadım. Manuel inceleme sonucu 360 kanalın benim videolarımı alıp paylaştığını gördüm ve videoları kaldırdılar. Daha öncesinde videolarım için ''Kopyalanmasını Önle'' seçeneği aktif olmasına rağmen sistem videoları engellememiş ve ben manuel inceleme ile hepsini bulmuşum. Anladığım kadarıyla benim olan video yada videoları çok fazla yükleyen diğer içerik üreticiler var ve bu yüzden mi kapanmış para kazanmam? Aklıma başka bir şey gelmiyor. Ayrıca böyle bir şey olmuş olsa bile burada benim ne suçum var onu da anlamadım. Keşke şu video yada şu videolar sıkıntılı diye hedef gösterilse de ben de ona göre çözüm arasam. 400 den fazla video var şimdi hangisi nedir nedendir çok fazla zaman alıyor ve kesin şu video yada videolarda sıkıntı var da diyemiyorum. Anlayacağınız iş arap saçına döndü. Çözüm de bulamıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

2 Haziran 2023 Tarihinde tekrar başvurdum tekrar aynı sorunla karşılaştım açılmadı. Şimdi tekrar itiraz video çektim sonucu bekliyorum.

YouTube'ye yükledigin içeriği ilk önce diğer sosyal medya hesaplarına yüklediysen, yapay zeka senin oradan kopyaladığını algılar. Kanalını inceleyip döneceğim

CPH2067 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Böyle bir kanalında pk sı kapanıyorsa var halimize
Daha ne istiyorlar

---------- Spam Engelliyici 20:03 ---------- Önceki Mesaj 20:02 ----------

Daha ne istiyorlar

Çok enteresan gerçekten.
Aklıma gelen tek şey başka platformlarda yayınladığın içerikleri sen youtube kanalına yüklemeden, senden alıp kendi kanallarına yükleyen kişiler yüzünden olabilir. Sonuç olarak seninki eski onlarınki yeni video oluyor.
Bence sebep budur. Spam yapanlar zaten kendi bindikleri dalı kesmezler.
Uzun zamandır bu sorun olur mu diye düşündüğüm bir konuydu. Karşıma çıktı.
Neyse hocam twitter üzerinden iletişime geçin youtube ile. Canlı sohbetiniz açıktır oradan neden ulaşmadınız? ya da ulaştınız ne oldu?
Tahmin ettiğim gibi aboneleri shorts ile kasmışsınız. Artık neredeyse eminim diyebilirim. Ben bu durum başıma gelmesin diye genelde videoları önce en önemli platforma ve en canımı yakacak platforma atıyorum.

Son düzenleme:
Normal şartlarda sizin kanalınızın pk sinin kapanması tamamen saçmalık.
Fakat anormal bir durum olduğunu düşünüyorum. Misal veriyorum
-Tel nonuz farklı bir düşük değer veya spam kanalda kullanılmış ise,
-Aynı şekilde Adsensenizde spam veya düşük değerdeki farklı bir kanalda tanımlı ise,
-yedek mailinizde aynı şekilde
-Aynı bilgisayarda veya ip te spam kanal yapıldı ise,
vs gibi, sizi uygun olmayan hesaplarla bağdaştırmak gibi nedenler etken olabilir ancak.
Diğer türlü çok mantıksız...
Geçmiş olsun.

Teşekkürler

YouTube'ye yükledigin içeriği ilk önce diğer sosyal medya hesaplarına yüklediysen, yapay zeka senin oradan kopyaladığını algılar. Kanalını inceleyip döneceğim

CPH2067 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Diğer sosyal medya hesapları Facebook ve İnstagram içinde yukarıda belirttiğim gibi Meta Rights Manager kullanıyorum ve oradan da kaldırtıyorum içerikleri ortalama 300 telif attım sadece facebook ve instagram dan.
Ayrıca diğer sosyal medya ortamında videoların paylaşılması vs cidden çok saçma mantıksız geliyor bana. Kaynak benim sonuçta İbrahim tatlıse için burda yaptın burada yapamazsın mı diyecekler. Partner şirketlere girmiş olanlar bu sorunlarla karşılaşmıyor. Çok haksızlık yapıyorlar. Tekel olmanın rahatlığı işte.

---------- Spam Engelliyici 20:32 ---------- Önceki Mesaj 20:31 ----------

Daha ne istiyorlar

---------- Spam Engelliyici 20:03 ---------- Önceki Mesaj 20:02 ----------

Daha ne istiyorlar

2 aydır neler çekiyorum sorma :(

Diğer sosyal medya hesapları Facebook ve İnstagram içinde yukarıda belirttiğim gibi Meta Rights Manager kullanıyorum ve oradan da kaldırtıyorum içerikleri ortalama 300 telif attım sadece facebook ve instagram dan.
Ayrıca diğer sosyal medya ortamında videoların paylaşılması vs cidden çok saçma mantıksız geliyor bana. Kaynak benim sonuçta İbrahim tatlıse için burda yaptın burada yapamazsın mı diyecekler. Partner şirketlere girmiş olanlar bu sorunlarla karşılaşmıyor. Çok haksızlık yapıyorlar. Tekel olmanın rahatlığı işte.

Hocam büyük ihtimal senin videolarını senden önce instagramdan falan shorts olarak indirip attılar başkaları bu yüzden oldu

Teşekkürler

Çok enteresan gerçekten.
Aklıma gelen tek şey başka platformlarda yayınladığın içerikleri sen youtube kanalına yüklemeden, senden alıp kendi kanallarına yükleyen kişiler yüzünden olabilir. Sonuç olarak seninki eski onlarınki yeni video oluyor.
Bence sebep budur. Spam yapanlar zaten kendi bindikleri dalı kesmezler.
Uzun zamandır bu sorun olur mu diye düşündüğüm bir konuydu. Karşıma çıktı.
Neyse hocam twitter üzerinden iletişime geçin youtube ile. Canlı sohbetiniz açıktır oradan neden ulaşmadınız? ya da ulaştınız ne oldu?
Tahmin ettiğim gibi aboneleri shorts ile kasmışsınız. Artık neredeyse eminim diyebilirim. Ben bu durum başıma gelmesin diye genelde videoları önce en önemli platforma ve en canımı yakacak platforma atıyorum.

Meta Rights Manager facebook ve instagram için Youtube içinde belirttiğim gibi 360 kanala telif yolladım. Halâ alıp atanlar var.
Team youtube twitter hesabına yazmadım.
canlı destek ile çok konuştuk ama bir şey yapamayız diyorlar. Sorunun hangi videodan kaynaklı olduğunu belirtin diyorum Onu da söyleyemeyiz diyorlar. Tekrar kullanılan içerik için politika linki atıyorlar sadece.
Kısacası Çok saçma bir durum ve derdimi youtube anlatamıyorum. Dinlemiş gibi yapıyorlar sadece.

---------- Spam Engelliyici 20:37 ---------- Önceki Mesaj 20:36 ----------

Hocam büyük ihtimal senin videolarını senden önce instagramdan falan shorts olarak indirip attılar başkaları bu yüzden oldu

oradan da telif hakkım var otomatik panale düştükçe telif gönderiyorum ortalama 200-250 arası telif attım sadece instagram ve facebook dan

Hocam bakın, siz atıyorum instagrama videoyu attınız, youtube'ya yüklemediniz. Adam oradan aldı videoyu sizden önce youtube'ya yükledi diyelim. Böyle olmuş olabilir. Sorum şu; videoları geç yüklediğiniz platform Youtube mi?

Normal şartlarda sizin kanalınızın pk sinin kapanması tamamen saçmalık.
Fakat anormal bir durum olduğunu düşünüyorum. Misal veriyorum
-Tel nonuz farklı bir düşük değer veya spam kanalda kullanılmış ise,
-Aynı şekilde Adsensenizde spam veya düşük değerdeki farklı bir kanalda tanımlı ise,
-yedek mailinizde aynı şekilde
-Aynı bilgisayarda veya ip te spam kanal yapıldı ise,
vs gibi, sizi uygun olmayan hesaplarla bağdaştırmak gibi nedenler etken olabilir ancak.
Diğer türlü çok mantıksız...
Geçmiş olsun.

Yukarıda belirttiğin durumların hiç biri yok. Topluluk kuralı ihtarı yada telif de yok kanalımda.
Tel no normal ve kullanılmadı bir yerde. Spam da hiç yapmadım. Yedek kanalım vardı tekrar başurmadan önce oradaki bütün videoları sildim.
Yapmadığım şey denemediğim yol kalmadı. Aklıma da artık başka bir şey gelmiyor. :confused:

---------- Spam Engelliyici 20:45 ---------- Önceki Mesaj 20:39 ----------

Hocam bakın, siz atıyorum instagrama videoyu attınız, youtube'ya yüklemediniz. Adam oradan aldı videoyu sizden önce youtube'ya yükledi diyelim. Böyle olmuş olabilir. Sorum şu; videoları geç yüklediğiniz platform Youtube mi?

Youtube ye videoları ilk atan benim. Ama daha öncesinde İnstagram da vardı. Ozamanlar shorts yok diye kısa videoları oralara atıyordum. Şimdi instagram ve facebook üzerinden ne kadar telifli video varsa hepsini sildiriyorum. Şuan var olan bütün videoları facebook ve instagramdan telif atarak sildirim.

Bana da çok saçma gelen taraf benim facebook ve instagram daki hesaplarımı kanal doğrulaması için incelemiyorlar mı? Bakıyorlar diye biliyorum. inceleme yapıp doğrulama rozeti verdiklerinde de bu videolar vardı. Ne değişti yani. :confused:
Birde youtube de telif atarken videoların kopyalanmasını önle seçeneğini aktif ettiğim halde halâ alıp atabiliyorlar. Oturup kalkıp kim çalmış diye ona mı bakcaz. :(

Son düzenleme:
Yukarıda belirttiğin durumların hiç biri yok. Topluluk kuralı ihtarı yada telif de yok kanalımda.
Tel no normal ve kullanılmadı bir yerde. Spam da hiç yapmadım. Yedek kanalım vardı tekrar başurmadan önce oradaki bütün videoları sildim.
Yapmadığım şey denemediğim yol kalmadı. Aklıma da artık başka bir şey gelmiyor. :confused:

Youtube ye videoları ilk atan benim. Ama daha öncesinde İnstagram da vardı. Ozamanlar shorts yok diye kısa videoları oralara atıyordum. Şimdi instagram ve facebook üzerinden ne kadar telifli video varsa hepsini sildiriyorum. Şuan var olan bütün videoları facebook ve instagramdan telif atarak sildirim.

Bana da çok saçma gelen taraf benim facebook ve instagram daki hesaplarımı kanal doğrulaması için incelemiyorlar mı? Bakıyorlar diye biliyorum. inceleme yapıp doğrulama rozeti verdiklerinde de bu videolar vardı. Ne değişti yani. :confused:
Birde youtube de telif atarken videoların kopyalanmasını önle seçeneğini aktif ettiğim halde halâ alıp atabiliyorlar. Oturup kalkıp kim çalmış diye ona mı bakcaz. :(

Ben artık saldım çünkü manyak oluyor insan. Karşıma çıkarsa telif atıyorum. İnstagram'da çok telif attım 3-5 kanal kapattım telifle sonrasında bana da instagram kapıyı gösterdi. Bilemiyorum çok saçma şeyler oluyor.

Eskiden instagram'a attığınız videoları shorts geldikten sonra Youtube'a atmış olabilirsiniz. Sizden önce yükleyenler vardır. Ayrıca içerikler size ait olsa bile farklı platformlarda yayınlanan aynı içerikler para kazanmayı tehlikeye sokuyor. Benim önerim, youtube hariç diğer hesaplarınızdaki içerikleri kontrol ederek Youtube'dan önce yüklediğiniz platformlardaki içerikleri Youtube'dan kaldırıp tekrar denemeniz.

hocam bana göre başlıklar sizi ele vermiş birbirine yakın sonuna ekleme yapmışsınız

Eskiden instagram'a attığınız videoları shorts geldikten sonra Youtube'a atmış olabilirsiniz. Sizden önce yükleyenler vardır. Ayrıca içerikler size ait olsa bile farklı platformlarda yayınlanan aynı içerikler para kazanmayı tehlikeye sokuyor. Benim önerim, youtube hariç diğer hesaplarınızdaki içerikleri kontrol ederek Youtube'dan önce yüklediğiniz platformlardaki içerikleri Youtube'dan kaldırıp tekrar denemeniz.

Hocam onları da kaldıramıyorum. 3 ay önce benim instagramda ki videomu alıp youtube atan biri youtubeden bana telif atmış. İnstagram üzerinden aldığım görüntüler ile durumu izah ettim düzelttiler. Şimdi kaldırırsam daha başka sorunlar çıkacak karşıma.

---------- Spam Engelliyici 22:21 ---------- Önceki Mesaj 22:19 ----------

hocam bana göre başlıklar sizi ele vermiş birbirine yakın sonuna ekleme yapmışsınız

Onlarda sıkıntı yok tekrar başvuru yapmadan önce düzeltmiştim. Öyle olmuş olsaydı tekrarlanan içerik uyarısı alırdım. Tekrar kullanılan içerik farklı bir durum yani. :(

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri