telif hakkı yedim, ne yapabilirim?

• Kullanıcı bacanak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

bacanak

Kayıtlı Üye
arkadaşlar telif hakkı yiyenler için bir çözüm olması adına size bir yazı yazmak istedim. forumda da yarım yamalak yazılmış o yüzden toplamak ve açıklayıcı şekilde sunmak istedim.

telif yedim, ne yapabilirim?
telif yediyseniz bu telif gerçek mi sahte mi bunu tespit etmek gerekir. yani telif hakkı kendine ait olmayan bir video için kimsenin telif gönderme hakkı yoktur. fakat youtube'un bu konuda çalışması yetersiz olduğu için bazı karaktersiz kullanıcılar telif hakkı göndermektedir.

birisi videoyu sizden önce youtube'a yüklemişse size telif hakkı gönderme yetkisi yoktur. size telif hakkı gönderdiğinde geri bildirimde bulunma hakkınız vardır. geri bildirimde bulunduğunuzda o kişiden resmi evrak ister youtube. 10 gün süre verir ona dava açması için. kimse bu işlerle uğraşmaz ve zaten kendine ait olmayan video için davacı olamaz.

10 gün sonunda evrak sunamadığı takdirde videonuz tekrar hesabınıza yüklenir, ihtar kalkar ve o şahıs bir daha o video için size telif ihtarı gönderemez. bu hakkı kaybolmaktadır.

gerçek telif ihtarı aldım, ne yapabilirim?
gerçek telif yemişseniz sakın ola geri bildirimde bulunmayın. adsense hesabınız kapatılabilir, hakkınızda dava açılabilir.

alakasız kişiden müzik videoma telif geldi, ne yapabilirim?
arkadaşlar bu alakasız kişi dediğiniz beste sahibi olabilir. mesela süleyman kotan sözü kendisine ait olan videolar için telif hakkı gönderiyor. kendisinden izinsiz olarak seslendirilen besteler için telif hakkı gönderiyor. mesela şarkıyı amatör olarak seslendiren, pavyonlarda söyleyenler için telif ihtarı gönderiyor. bu konuda da dikkatli olmak gerek. ben geri bildirimde bulunmanızı tavsiye etmiyorum. çünkü sözler o şahsa ait, anlaşma yapmadan birisi seslendirmiş ve siz yüklemişsiniz. geri bildirimde bulunursanız şarkıyı söyleyene bişey olmaz olan size olabilir.

ilk paragraf çok önemli, bu da yaşanmış bir olaydır bizzat haberim oldu. kulaktan dolma haber değil.

mesela şu video: Necdet Kaya - Yare Gidin Turnalar [Klip] - YouTube

kanal necdet kaya'nın resmi youtube kanalıdır. yare gidin turnalar bestesi için şarkı sözlerini yazan kişiyle resmi olarak anlaşma imzalamış ve bu besteyi seslendirmiştir.

karaktersizin birisi 2 milyon izlenmeli bu videoyu keyfi için telif ihtarı gönderterek kaldırttı. kanal karşı bildirimde bulundu ve hiç bir evrak göndermedi. telif ihtarı gönderen kişi evrak sunamadığı için video youtube'a yüklendi ve ihtar kalktı. o şahıs şimdi bu videoya telif ihtarı gönderemiyor.

Çok güzel oldu bunları öğrendiğim bu bilgiler lazımdı. :)
Reyiz bir sorum olacaktı. Kendi videolarımıza telif gönderiliyor bu videoların bizim olduğumuzu kanıtlamak için ne yapmamız gerek?

Ben oyun tanıtımı yapıyorum liselinin biri geldi telif gönderdi bunu nasıl kanıtlayabilirim?

Çok güzel oldu bunları öğrendiğim bu bilgiler lazımdı. :)
Reyiz bir sorum olacaktı. Kendi videolarımıza telif gönderiliyor bu videoların bizim olduğumuzu kanıtlamak için ne yapmamız gerek?

Ben oyun tanıtımı yapıyorum liselinin biri geldi telif gönderdi bunu nasıl kanıtlayabilirim?
ilk paragrafta yazdığı üzere kanıtlama hükmü size değil telif atan kişiye aittir.

bir arkadaşla görüştüm o karşı bildirimde bulunduğunda onaylanmıyormuş. bir kaç gün sonra karşı bildirim beklemede iptal olup ihtar duruyormuş onu çözemedim.

Banada youtube kullanıcı olmayan birinde telif geldi. o nasıl oluyor anlamış değilim. Karşı bildirim göndereyim dedim. bildirimin sonunda namus ve şerefim üzerine yemin ederim bu video bana ait diye birşey çıktı. onu görünce vaz geçtim. Youtube arı namusu bile işin içine katıyor geri bildirim için.
Birde bu geri bildirim gönderdiğimizde gerçekten başımıza iş çıkacaksa hiç girmemek gerek. adsense gidecek bir de mahkemelik olacaksın!! dandik bir video yüzünden.

telifler yakamı bırakmıyor süleyman kotan adlı kişiden telif yedim bu sabah

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri