Telif yemeden nasıl duruyorlar?

• Kullanıcı emrekes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

emrekes

Kayıtlı Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Ben çizgi film kategorisinde çalışıyorum ve merak ettiğim bir şey var. Youtube'a cartoon yani İngilizce çizgi film yazdığınız zaman ilk çıkan videolara baktığınızda uzun süredir hatta yıllardır youtube'da olmasına rağmen telfi yemediklerini ve hatta hemen hemen hepsinin reklamlarının aktif olduğunu görüyorsunuz. Yüklemeyi denerseniz eşleşen bile vermediklerini göreceksiniz. Peki Warner bros, Disney veya diğerleri neden bunlara telif atıp engellemiyor? Bu videoları görmemeleri imkansız yani, çocuklar bile çizgi filim izlemek istese ilk olarak cartoon yazalar ve aratırlar. Bu firmaların aklına gelmiyor mu bunu aratıp bizim videolarımız var mı diye bakmak?

ne güzel işte daha ne istiyorsun ki :)

:) kimse müsade edildiğini sanmasın.yt de bence en sinsi çalışanlar çizgi film yapımcıları.videoyu atıyorsunuz 3 gün adsenseye bağlamıyorsunuz takip ediyorsunuz bakıyorsunuz hiç birşey olmuyor.bir süre kanala girmiyorsunuz bi bakayım diyorsunuz videoların yarısında eşleşen dünya geneli birde hiç adını duymadığınız firmalar tarafından şu video yayın haklarını geri çekti bilmem ne.sonra para kazanmalar devre dışı.dahası disney olsun warner bros olsun benzeri firmalar telif haklarını anladığım kadarıyla birden fazla kuruluşa satmış durumda.en çok bunlardan telif almıştım.llc,mng(mmg de olabilir)umg 20.fox vs.ha birde şunuda söyleyim geçmişte açtığım bir çizgi film kanalı izlenmemişti eşleşen telif de yoktu ona güvenip aynı kanalı yeniden açtım videoların yarısı eşleşen verdi ama eski kanalımda halen eşleşen yok.artık izlenincemi eşleşen veriyor anlamadım.

Belki Eşleşene düşmüştür onlarda kabul etmiştir.
Milyon izlenimi olupta Warner Bross gibi şirketler kimseye yedirmez o videoları.

:) kimse müsade edildiğini sanmasın.yt de bence en sinsi çalışanlar çizgi film yapımcıları.videoyu atıyorsunuz 3 gün adsenseye bağlamıyorsunuz takip ediyorsunuz bakıyorsunuz hiç birşey olmuyor.bir süre kanala girmiyorsunuz bi bakayım diyorsunuz videoların yarısında eşleşen dünya geneli birde hiç adını duymadığınız firmalar tarafından şu video yayın haklarını geri çekti bilmem ne.sonra para kazanmalar devre dışı.dahası disney olsun warner bros olsun benzeri firmalar telif haklarını anladığım kadarıyla birden fazla kuruluşa satmış durumda.en çok bunlardan telif almıştım.llc,mng(mmg de olabilir)umg 20.fox vs.ha birde şunuda söyleyim geçmişte açtığım bir çizgi film kanalı izlenmemişti eşleşen telif de yoktu ona güvenip aynı kanalı yeniden açtım videoların yarısı eşleşen verdi ama eski kanalımda halen eşleşen yok.artık izlenincemi eşleşen veriyor anlamadım.

eşleşen vermesini anlarım da adamlar neden telif atmıyor. 3-4 yıl önce yüklenen ve hala reklam çıkan çizgi filmler var ve hepsi de ilk sıralarda.

---------- Mesaj saat 02:25:08 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:24:18 civarında gönderildi. ----------

Belki Eşleşene düşmüştür onlarda kabul etmiştir.
Milyon izlenimi olupta Warner Bross gibi şirketler kimseye yedirmez o videoları.

aynı videoyu kanalınıza attığınızda eşleşen vermiyor ama.

aynı videoyu kanalınıza attığınızda eşleşen vermiyor ama.

Şimdi Yt'de şöyle birşey var.
misal Se-xy direk arat 6-7 yıllık videoda var, Biz +16 kanal açsak 1 günde topluluktan uçuyor.
Aynı mantık, YT'nin işine akıl sır ermiyor.
:cool:

Eşleşen 3. taraf yada dünya engelini kabul ettiğinizde Vidyoda çıkan reklamın kazancını yayıncı alıyor. Bir video sahibi olduğunuzu düşünün ve videonun Content_id si size ait. başkası yayınlıyor ve kazancı size geliyor o vidyoya telif atarmısınız?

Şimdi Yt'de şöyle birşey var.
misal Se-xy direk arat 6-7 yıllık videoda var, Biz +16 kanal açsak 1 günde topluluktan uçuyor.
Aynı mantık, YT'nin işine akıl sır ermiyor.
:cool:

aslında benim varmak istediğim nokta şu; böyle uzun uzun yıllar önce yüklendiği halde sapasağlam duran videoları bulup o kategoride çalışmak. sahiplerinin unuttuğu veya artık umursamadığı. sanki telif yeme riski baya baya düşük olur gibime geliyor. ben bu mantıkta bir kaç çizgi film buldum. internetten araştırıp üretici firmalara ulaştım ama inanın bazılarının siteleri bile çoktan uçmuş. mail attım sizin videoları ben de paylaşabilir miyim diye 2 gün oldu daha cevap veren olmadı. karşıda okuyan birilerinin olduğundan bile şüpheliyim. 10 -15 yıl önce yapılmış çizgi filmler.

---------- Mesaj saat 02:38:01 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:36:59 civarında gönderildi. ----------

Eşleşen 3. taraf yada dünya engelini kabul ettiğinizde Vidyoda çıkan reklamın kazancını yayıncı alıyor. Bir video sahibi olduğunuzu düşünün ve videonun Content_id si size ait. başkası yayınlıyor ve kazancı size geliyor o vidyoya telif atarmısınız?

anlıyorum hocam da aynı videoyu atıyorum bir ay geçiyor hala telif yok eşleşen yok. üstelik izlenim de alıyor.

300tl kazandıran çizgi film videosu dünya geneli yedi videoyu hemen sildim ama yazınızdan anladığım kadarı ile bu 300tl yide alamıyacaığım

aslında benim varmak istediğim nokta şu; böyle uzun uzun yıllar önce yüklendiği halde sapasağlam duran videoları bulup o kategoride çalışmak. sahiplerinin unuttuğu veya artık umursamadığı. sanki telif yeme riski baya baya düşük olur gibime geliyor. ben bu mantıkta bir kaç çizgi film buldum. internetten araştırıp üretici firmalara ulaştım ama inanın bazılarının siteleri bile çoktan uçmuş. mail attım sizin videoları ben de paylaşabilir miyim diye 2 gün oldu daha cevap veren olmadı. karşıda okuyan birilerinin olduğundan bile şüpheliyim. 10 -15 yıl önce yapılmış çizgi filmler.

---------- Mesaj saat 02:38:01 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:36:59 civarında gönderildi. ----------

anlıyorum hocam da aynı videoyu atıyorum bir ay geçiyor hala telif yok eşleşen yok. üstelik izlenim de alıyor.

Hocam 69 yılının bir filmi atmıştım yabancı 3 gün sonra yedim dünya genelini.

dünya engeli yada 3. taraf gelene kadar kazandığın sana kalır alırsın o parayı

hocam normalde bende böyle olduğunu biliyorum ancak 13 aralıkta eşleşen gelen videomun kazancı adsenseme yansımadı.13 aralıkta haber kanalımda 10 k izlenmeye 21 dolar gelmiş ve bu para yt analitikte görünüyor fakat adsensede yok.belki yeni bir güncelleme getirmiş olabilirler.

çizgi filmden bahsediyorsanız bir kanalımı örnek vereyim,girmeyi düşünenler hiç düşünmesin böylelikle. kanalı açtım 1 ay ayakta tutmayı başardım sonra bir gece ansızın baskın yapmışlar ve bir sürü firma telif göndermiş mailleride duruyordur. Sonuç olarak kanal kapalı ve ödeme 0(sıfır). şuanda kanalıma girmek istediğimde yazan yazı,

Aralarında şunların da bulunduğu hak talebinde bulunanlardan telif hakkı ihlaliyle ilgili birden çok üçüncü taraf bildirimi aldığımız için AllTheMask adlı YouTube hesabını feshettik:
Warner Bros. Entertainment

http://www.youtube.com/user/allthemask

yani çizgifilm sektöründe deneme yaptığım 1945 li yıllara ait çizgifilmler bile böyle patladı,yakın tarihteki çizgifilmleri yüklemek istediğinizde hemen paketliyorlar.

Bilginize..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri