Telif yüzünden mahkemeye verilirsem nolur?

şıvanştayger

Kayıtlı Üye
youtube a birinin özgün videosunu yükleyip bunun üzerinden para kazanırsam ve hak sahibi beni mahkemeye verirse ne gibi yaptırımlar uygulanır?

kpss ye gireceğim. kazanırsam sicilime işlenir ve memuriyetim yanar mı?

hapse girermiyim yoksa para cezası mı uygulanır? yada hiçbiri olmaz mı? hukuk ve youtube sözleşmesi hakkında bilgisi olanlar beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Bence hiç bulaşma çünkü hak sahibi her zaman kazanır. Başında belaya girer hocam. Çünkü adamın emeğini çalamazsın :) Düşünsene sen günlerce uğraşıyorsun karşıda ki taraf indiriyor yüklüyor o kazanıyor senden fazlasını sen de verirsin dimi davaya :)

youtube a birinin özgün videosunu yükleyip bunun üzerinden para kazanırsam ve hak sahibi beni mahkemeye verirse ne gibi yaptırımlar uygulanır?

kpss ye gireceğim. kazanırsam sicilime işlenir ve memuriyetim yanar mı?

hapse girermiyim yoksa para cezası mı uygulanır? yada hiçbiri olmaz mı? hukuk ve youtube sözleşmesi hakkında bilgisi olanlar beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Maphustayken kpss'ye girilir mi bilmiyorum :)

bu forumda 100 ün üzerinde telif yiyenler vardır..Ama hiç bir şey olmayacağının garantisini kimse veremez.

Bence hiç bulaşma çünkü hak sahibi her zaman kazanır. Başında belaya girer hocam. Çünkü adamın emeğini çalamazsın :) Düşünsene sen günlerce uğraşıyorsun karşıda ki taraf indiriyor yüklüyor o kazanıyor senden fazlasını sen de verirsin dimi davaya :)

hocam bunu sormuyorum. ezbere konuşmayalım hangi kanuna ve sözleşmenin hangi bölümüne dayanarak bunu söylüyorsunuz? verilecek cevaplar neticesinde kanalları sileceğim. çünkü devlet kadrolarında yükselme imkanım var.

idris ve ömer ..

adam seri katilim cinayet isledim ne olur diye sormuyor :D

babuş bide böyle bir risk almaya değmez. Sen hayirlisiyla şu sinavina gir çik . sonra bakariz bir yoluna :))

hocam hukuken başına bu gibi durumlar gelebilir ancak bu durumları yaşayan kişi sayısı 2 elin parmağı kadardır(dünya genelinde) yani kimse kalkıpda bununla uğraşmaz, uğraşsalar da ispatlaması zordur.. bu gibi durumlar hapis cezasıyla alakalı değil tazminatla alakalıdır hocam en fazla tazminat davası açarlar hakkında oda 10 tl kazandıysan en fazla 300-500 TL lik dava açabilirler hakkında maddi manevi vs deyip :) yani kısacası bir sorun değil ama işin öteki boyutu manevi boyutu vardır.. kimsenin hakkını yememek lazım ha biz spamcıyız yiyoruz ama işte burada kelime bitiyor saygılar :)

Geleceğini garanti bir işe adadıysan bu işle niye uğraşıyorsun ki ? git işini yap risk her zaman vardır

YTPARA ailesi olarak Risk severiz :D

Şöyle söylemeliyim ki geçiştirdiğimiz verginin yıllık 20 bin geçtiği takdirde ( 5 yıl süresi var) içinde incelemeye alındığında farkedilme olasılığı var ve bunun farkedilmesi çok kolay

Devlet derse kardeşim sen kazanıyorsun iyi hoş vergin nerde,

Google ın bize ödeme yaptığı yer belli Google Ireland sen şu Türkiye ' ye 5 yıldır ödeme yaptığın hesap dökümünü ver bize bi bakalım biz bunları inceleyelim bi gerekli yaptırımları vergi kaçıranları tespit edelim bu iş bu kadar =)

Şöyle söylemeliyim ki geçiştirdiğimiz verginin yıllık 20 bin geçtiği takdirde ( 5 yıl süresi var) içinde incelemeye alındığında farkedilme olasılığı var ve bunun farkedilmesi çok kolay

Devlet derse kardeşim sen kazanıyorsun iyi hoş vergin nerde,

Google ın bize ödeme yaptığı yer belli Google Ireland sen şu Türkiye ' ye 5 yıldır ödeme yaptığın hesap dökümünü ver bize bi bakalım biz bunları inceleyelim bi gerekli yaptırımları vergi kaçıranları tespit edelim bu iş bu kadar =)

sen vergi veriyor musun?

sen vergi veriyor musun?

vermiyorum hocam vermemde bunu devletin farkedeceğini sanmıyorum zaten Adsense yeni bir şey de değil sonuçta ben sadece bu işte risk var zaten bunun içinde bulunulur bulunulmaz demek istiyorum ve şöyle ki bu işi 5-6 ayda +20 bin almış sonra bırakmış bir adamın karşısına bile 4 yıl sonra bi vergi cezası gelebilir

vermiyorum hocam vermemde bunu devletin farkedeceğini sanmıyorum zaten Adsense yeni bir şey de değil sonuçta ben sadece bu işte risk var zaten bunun içinde bulunulur bulunulmaz demek istiyorum ve şöyle ki bu işi 5-6 ayda +20 bin almış sonra bırakmış bir adamın karşısına bile 4 yıl sonra bi vergi cezası gelebilir

valla bu youtuber sayısı artıyor her geçen gün, bir gün verecekler elimize ama bakalım ne zaman biz o zamana kadar birikimizi yapalımda.

Olur olmaz ihtarlara geri bildirim yapmaktan kaçınırsan , hiçbir şey olmayacaktır.
[MENTION=15171]Katip[/MENTION]

Hiç ödeme alınmamış bir kanaldan ötürü 30 k TL lik tazminat davasına yakın bir arkadaşım maruz kaldı.

Olur olmaz ihtarlara geri bildirim yapmaktan kaçınırsan , hiçbir şey olmayacaktır.

@Katip

Hiç ödeme alınmamış bir kanaldan ötürü 30 k TL lik tazminat davasına yakın bir arkadaşım maruz kaldı.
kaldı 9 kişi desene :) işin esprisi bi yana sonucu önemli olan.. hiç ödeme almadıysa o dava kapanır..
edit: sonuna kadar katılıyorum eğer geri bildirim yapmazsan bu işlere kesinlikle bulaşmazsın

ciddi misin?

zaten youtube bunu belirtiyorda mahkemeye verilmeye hazırsanız karşı bildirimde bulunun diye..Ama partner kanallarda ip adresimiz falan her şey var onlara ulaşırlarsada bizi her türlü mahkemeye verebilirler.

kaldı 9 kişi desene :) işin esprisi bi yana sonucu önemli olan.. hiç ödeme almadıysa o dava kapanır..
edit: sonuna kadar katılıyorum eğer geri bildirim yapmazsan bu işlere kesinlikle bulaşmazsın

Awe bazen işe yarıyor hocam :D

öyle birşey mümkün değil göz korkutmak amaclı yorumlar atıyor millet (tabi ki geri bildirim yapmadığınız takdirde)

hocam biraz daha açarmısın 30bin tl lik tazminata neden maruz kaldı? geri bildirim mi, spamdan mı? ve mahkemenin sonucu noldu?

hocam biraz daha açarmısın 30bin tl lik tazminata neden maruz kaldı? geri bildirim mi, spamdan mı? ve mahkemenin sonucu noldu?

Hocam ne olursa olsun geri bildiirim yapmadığınız sürece problem yok.En azından bu güne kadar görmedik böyle bir şey.

Sahte bir telif ihtarı olduğu düşünülerek yapılan geri bildirim sonucu. Tazminat davası açıldı. Lakin geri bildirim formuna çok büyük bir yanlış yapıp gerçek bilgilerini doldurdu.Sonuç 1-30k TL tazminat davası.

Velhasıl kelam süreç hala devam ediyor ama inşallah sonuçsuz kalacak.
Eylül ayında netleşecek ,yani büyük ihtimal dava düşecek.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri